Teade

Collapse
No announcement yet.

Kaablitest ja testimisest.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Walwal, ega imelikku muljet ei jäänudki. See, et oleme erinevate x-riba kõlarite austajad on otse loomulik. Aga samas mingi sisetunne ütles, et erinevuse tõestamiseks oleks vaja ikkagi eraldi (muidugi filtriga) kõrgete valjukat. Lairibasse on kogu sagedusspekter justkui "kokku pressitud" ja see kaablite induktiivsuse (või mille iganes) teema peaks just rohkem kõrgeid mõjutama. Kui nüüd veel fantaseerida, siis äkki mõjutatakse enam seda spektriosa, mis otseselt ei olegi kõrvaga kuuldav, aga avaldub just selle teatud "tundena".
    Kui see nüüd tõsi on, siis Intz ja Novembre saavad erinevusele pihta, aga meie kui vanemad (olgem ausad, vananedes kõrva tundlikkus kõrgetele väheneb tunduvalt) mitte.
    Võin ka väga eksida, tuli vaid selline mõttevälgatus .

Comment

Missuguse tehnikaga kuulamistesti tegite: võim, CD-dekk, kõlarid? Ja milliseid kaableid katsetasite?

Comment

Vabandan,et ma pole jõudnud seda teemat jälgida.Lugesin,et tegite kaablite kuulamis testi.Väga kiiduväärt üritus.Omalt poolt oleks ma pakkunud ca 10 erinevat hinna ja kvaliteedi klassis kaablit testimiseks.Pakkumine kehtib ka tulevase kuulamisürituse jaoks.
        Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

Viskan ka siis mõned mõtted, mis sai vist ka üritusel öeldud. Ja mis on minu arust väga tähtsad hea, täpse heli saavutamisel. See süsteem mida me kuulasime ei avaldanud ka 50% oma potensiaalist. Põhjused:
          1. Kõlarite paigutus. Nõustun Walwal-ga, et siin kõik sõltub võimalustest. Aga võib olla tasub maha istuda ja rahulikult mõelda äkki annab toas midagi ümber mängida "VÕIMALUSTE" piires?
          2. Tuba ise. Tasuks summutamisele mõelda. Heli vaenlased on paralleelsed pinnad ja sirged nurgad.
          3. Kõlarid. Ma ei ole kõlarite ehitamise spets aga mulle tundub, et liiga korpuse sisse peidetud pead annavad sellise toru effekti ja liiga suunatud heli. Et kui need esipaneelile välja tõsta ja mingit iluliistud peale?

Neid ja eespool mainitud minu mõtteid ei tasu väga südamesse võtta. Nad on sellised nagu asjad ideaalis peaksid olema. Ma ise ka vist seda kunagi ei saavuta aga pürgida ideaali suunas vist peab "VÕIMALUSTE" piires.

Comment

to Novembre:kõigega nõus.aga vot see sinu 3 punkt-kõlarid. sellega on niinkeniga vist ikka mingit isetegevust eriti teha ei saa. kõik mõõdud annab seesama onken kalkulaator vastavalt siis valjuka parameetritele.seal on kõik paigas isegi materjali paksus. klassikaliselt onkenis alati kinnitataxe valjukas seestpoolt. mida ma ka tegin. aga mulle ei meeldinud see,et siis olexid need kinnitused jäänud väljastpoolt näha.sest valjukad on ikka üsna rasked. ja siis tekkiski mõte,et panex esipaneeli topelt. ja et kast ise ka üsna suur, ehk annab siis niimoodi ka natuke jäikust juurde kastile.iseenesest minu mõte polnud juu paha. kinnitus jäi niimoodi kahe paneeli vahele.kasti sisemõõt ei muutunud. et kuida siis seda toruefekti muuta. ma olen selle üle ka mõelnud yx võimalus olex nurka 2cm maha freesida. aga siis asi hakkab juba võtma ruupori välimust-kuida see omakorda asja hakkab mõjutama? teine võimalus olex jah, teha uus esipaneel. tegelikult mõlemad variandid on väga ebamugavad. sellest moraal-ei maxa teha isetegevust ja kuna esipaneeli paxus on 42, siis ei saa ka seda sinu pakutud varianti kasutada.sellega muutux kohe nagu sisemine ruumala. igatpidi jama.

Comment

Halloo, mis tehnikaga siis kuulasite?

Mind ei olnud ju kohal

Comment

lampvõim,marantz cd 6000 ose le,onken. kaablid intzult ja novembrelt.keri teemat naca tagasi. kaablid seal enamalt jaolt olemas.

Comment

lampvõim "lampvõim" on omavalmistatud või ongi selline firma? ja kõlarid olid s90, et ei julge nimetada ega kirjeldada. ilmselt paljud siin ei tea, mis teil kodus on.

Comment

Originally posted by tramtram@Nov 9 2005, 09:41
                    lampvõim "lampvõim" on omavalmistatud või ongi selline firma? ja kõlarid olid s90, et ei julge nimetada ega kirjeldada. ilmselt paljud siin ei tea, mis teil kodus on.
                    Lampvõim ilmselt omaehitatud, kõlarite kohta oli ju konkreetselt öeldud, et onken.
                    Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

jah, tegelikult seda onkeni teemat kunagi lugesin, aga seekordne kirjapilt oli selline, et sain aru nagu oleks 'onken kaabel intsult'. minu viga , ei lugenud piisavalt hoolega.

Comment

2 Walwal
                        Ma mõtlesin seda, et kas oleks võimalik pead kinnitada otse esipaneeli külge, ehk need seal kahe paneeli vahelt välja tõsta? Ja siis mingid ilukatted orgunnida.

Comment

to tramtram:kehvalt loed jah. samas jah, minu kirjapilt pole ka suurem asi. sellest lampvõimust siis, mis sulle närvidele käib.sellist firmat- lampvõim-ei ole kuulnud
                          mis ma siis ta kohta peaxin ütlema? polegi midagi öölda. sai siin kunagi ostetud üks hübriid. peale kuulamist ja väikest näppimist audese laboris,sai otsustatud,et sealt võimust ainukesed, mida võiks alles jätta on:3 trahvot, poted, lambid, korpus,lüliti. muu sai siis välja roogitud või lülitatud.selle baasil siis Nikolai, samast audesese laborist tegi lampvõimu. sellest peaks vist piisama. asi justkui teemast väljas ka. ja muidu, kaabliteema on ka kuidagi laiali vajunud ja pikaks läinud. võibolla aitab.

Comment

Teema muutub tõepoolest laialivalguvaks ja segaseks. Kui vädetakse, et on mingid kallid ja imehead kaablid, mis muudavad helipildi imeliseks, siis loogika järgi paks olema asi järgmine: kuulamine toimub ühes toas, ühe aparatuuriga ja ühte kindlat lugu kuulates. Valides erinevaid kaableid peab helipilt muutuma, seda siis kas halvemaks või paremaks. Postitustest võib lugeda juba soovitusi kasti konstruktsiooni muutmiseks, kõlarite paigutusest toas, toas valitsevast olukorrast ja teab millest veel.Vaat need asjad on juba hoopis teine teema ja ei peegelda olukorda mis tekib kaablite valikust. oma praktikast julgen öelda, et aparatuuri valik on hea ja loodan, et ka see lampvõim on korralik.Mis puutub ONKEN tüüpi kasti, siis juba 1959 aastal ehitasin esimese analoogse kasti, mis muidugi oli venelaste väljatöötatud ja alles nüüd tänu walwalile sain originaal materjale näha.Mina pean seda tüüpi kasti ainuõigeks lahenduseks ja tingimusel, kui on kasutusel korralik lairiba kõlar.Praegusel ajal kasutatavad kummi pumbad on akustika arenguga kaasnev ja ka eraldi teema, miks kõik nii on ja sellega kaasnev. Kui sellise tehnikaga, mis oli kuulamisel kasutusel ja ei suudetud selgelt eristada kaablite vahet siis seda lihtsalt pole. Mõtlen kaablite all, ikka selliseid, mis kannavad helikaabli nime ja kalleid spetsiaalseid firmade kaablite vahet. Seda asja sai juba mingi 20 aastat tagasi uuritud ja seda vene spetsiaalsete helikaablitega ja mitte suvaliselt kuulamise ja emotsioonide tasandil. seda mõõtmise tasandil mõõte mikrofoniga ja oli ka kasutusel madalsageduslik analüsaator, kus seguduspaketi pilt oli ossil näha, kui muutsid sagedust, siis milline oli kaabli karakteristika. Sagedusel 18- 50000 polnud erilisi muutusi kaablite vahe oli 03-05db. Pilt muutus üle 50KHz sagedusel. Vahe tekkis ka veel sõltuvalt kaabli mahtuvusest ja pikkusest, kuid helisageduse traktis olid muutused niivõrd väikesed, et kõrvaga seda ei eristanud. See kõik oli kaabli pikkuse juures max 3m. Ma ei hakka siin jahuma pikkadest süm. liinidest, kus kasutati korrektsooni võime.See on jälle teine teema. Ei vaidle ka vastu, et asi on palju edasi arenenud ja materjalid tunduvalt paremad, loomulikult peaksid ka resultaadid olema paremad ja kindlasti ka on. Vaatamata sellele ma kahtlen, mingite kaablite hiilgavas kvaliteedis mis muudab heli tunduvalt ,loe tunduvalt paremaks. Firmad, kus selliseid kaableid välja töötatakse ja toodetakse on huvitatud ka oma toodangu turustamisest ja ei kahtle, et nad on paremad müra, ülekostvuse väikese mahtuvuse suhtes. Kindlasti tipptehnikale akustikas on vaja ka häid kaableid ja selleks nad ka on. See kaablite teema siin on rohkem ehk emotsioonide tasandil kui väidetakse, et ime on sündinud ja vot see on nüüd kõige kõige parem ja ka kuradima kallis Mingi ostmise ja muu rõõm peab ka fännidele jääma ja nii see onngi.Selline on minu isiklik arvamus ja ma ei saanudki aru kas oli ikka tajutav vahe või mitte. Ühte lisan veel küll, tehnika oli kuulamiseks hea ja seal peaks see vahe olema selgelt eristatav.Seda tehnikat konkreetselt ise pole kuulnud. Vastust kaablite kohta tahaks teada küll ?

Comment

To:Humax
                              Eeskujulik ja professionaalne lähenemine!
                              Ise viimasel ajal ostnud kõik oma vajaminevad kaablid(low noise guitar cable) pillipoodidest ja siiamaani igati rahul. B-)
                              Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

See on küll teemast kõrvale kuid, täpsustuseks lisaks, mis puutub lairiba kõlaritesse siis oli kasutusel ikkagi kaks vajukat ja kõrgetele oli oma spetsiaalne valjukas, mida nimetatakse ionofoniks ja töötas vahemikus 15000- 25000Hz, Hea kõrv kuuleb veel 20000Hz mitte üle selle. Ionofon on väga selge ja puhta heliga valjukas

Comment

Working...
                                X