Teade

Collapse
No announcement yet.

Kaablitest ja testimisest.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Tänud Sulle Humax ilusa kommentari eest! Mis puutub sellesse, et Sina neid ise kuulnud pole,siis see on täiesti parandatav(tehnikat pean silmas).Minu meelest Sul ju oli vist plaanis siia tulla?
    Nii. Ainult minu arvamus. Kui nüüd teha kokkuvõte sellest kaablite testist:
    1. Mina ei kuulnud SELLES konkreetses testis mingit vahet kaablite vahel.
    2.Samas, kaabel peab olema korralik ja korralike otsikutega
    3.Testimise käigus ülestõusnud küsimuste üle peaks järele mõtlema.

Comment

Originally posted by walwal@Nov 10 2005, 07:50
      1. Mina ei kuulnud SELLES konkreetses testis mingit vahet kaablite vahel.
      2.Samas, kaabel peab olema korralik ja korralike otsikutega
      M.O.T.T. IMHO
      Igatahes oli tahe lugemine , tänud vaevanägijatele.

Comment

Viskaks kah sõna sekka mis puudutab kah kaableid.
        Vahe on kül olemas ning ka odava ja odava kaabli vahel. Ise nii otseselt kuulanud pole kuid silma on jääänud lindistamisel konkreetse pilliga kuid erinevate kaablitega mille pikkus oli sama aga firmad erinevad, see et niii mõnigi kallim kaabel oli kehvem kui odavam pole mingi ime kuid kõige parema mulje jättis millegipärast ise valmistatud kaabel, mis tuli lõpp kokkuvõttes kõige odavam kuid kõige teravama ja selge soundiga. Väga kalleid kaableid pole proovinud ja ei kavatse kah, käib üle mõistuse nende hind. Üks asi on muidugi seal liikuv signaal kuid teiseks seal olev varjestus, kui kaabel on 6m pikk siis tuleb seal igasugu häireid sisse kui korraliku varjet pole siis on puuks. Ükskord ühest korralikust poest sai ostetud siis 20m "korrraliku" mic. kaablit kus peal kirjas Low noise mic cable vms. m hinda oli asjal üle 20eequ ja kui lõpuks koju läksin juhet tegema avastasin enda üllatuseks et mingi suvaline varje oli sinna ümber keritud, mis ei täitnud mingit varje ülesannet (varjeks oli suvaline juhtme pundar mis tegi vinte ümber signaali kaabli ca. 1cm sammuga). Kõige parema mulje on jätnud kaablid millel on varje selline läbipõimitud risti üksteise suhtes.

Comment

OT: Natuke, aga siiski kysin

Kuna jutt juba kaablie peale läks siis palun targematel nõu anda.
          Vaja tehe paar juhet2*(2*6mm mone jack => 2* RCA)
          CD mängijate ja puldi vahele.
          Otsad valisin välja: 6mm jack & RCA
          Neutriku omad on ennast päris ustavalt ära teeninud
          Aga ei oska kaablit valida, mõtlesin et kasutada näiteks mikrofoni kaablit?
          Kõik muud soovitused on ka igati oodatud.
          Info võib olla ELUOHTLIK!

Comment

esmaasjad mida vaadata on varjestuse ja signaali juhtme vaheline mahtuvus ning kui valik väga suur vaata ka et kaabli takistus oleks minimaalne. Kindlasti vaata et oleks korralik varje, mina käin nüüd pärast eelräägitud intsidenti alati sedasi et koorin juhtmel natukese isolatsiooni maha ja vaatan varjestuse kvaliteeti kui sobib ostan ära kui ei maksan need paar cm. rikutud juhet kui selles probleemi saab olema

Comment

Oli soov kasutada mikrofoni kaablit.....Vastaks lühidalt. Mikrofoni kaabel on kasutamisks ainult mikrofonidel ja selliseid kaableid on mitut sorti. On olemas sümeetrilist kaablit, mis kohe kindlasti ei kõlba seadmete ühendamiseks stereo signaali puhul. On ka olemas tavamikrofonidel kasutamiseks mõeldud kaablit, mis on ebasümeetriline ja stereo puhul tuleb kasutada kahte kaablit. Taolise kaabli kasutamine, mis koosneb kahest osast on juba tehnoloogiliselt raskendatud ja sellisel lahendusel pole mõtet. On ju tänapäeval selleks otstarbeks piisavalt palju sorte madalsagedus kaablit millest tuleks valida hea ja rahuldav variant. Kaabel millel mõlemad sooned on eraldi varjestusega ja varjestus on tihe ja korralikult kaetud kuuma soone suhtes.

Comment

ma loodan et keegi ei tunne ennast puudutatud minu hommikusest 3 punktist. jutt oli konkreetsest testist. ja kui on siis, võix hinnata vähemalt minu ausust.samas soovitan juba teist korda lugeda sama teema all olevad novembre postitused mis puudutavad kaablit. järelikult minu süsteem ei ole 100% paigas. arenemisruumi on veel. arvan, et enne kui minna kaabli kallale peax muutma akustikat. see annab kindlasti rohkem tulemusi. ja siin veelkord novembre poolt välja pakutud sait ühest teisest foorumist
                http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:1742

Comment

Kui nüüd jutuks tuli siis küsin kah ühe rumala küsimuse.
                  Äkki keegi seletaks mulle sümmetrilise kaabli ja ebasümmetrilise kaabli vahe, silmas pean siin konkreetselt ehituse poolepealt.

Comment

Sümmeetrilisel kaablil on 2 signaali juhet:+ ja -, kumbkui ei ole maa;lisaks võib kasutada varjet.
                    Selline kaabel eeldab ka vastavaid sisendeid-väljundeid.
                    Ebasümmeetriline e. tavaline on selline, kus signaal jookseb ühte juhet mööda, teine pool on maa.

Sümmeetrilised on näiteks cat5 kaablid.
                    Head susserdamist !

Comment

Ma ei saa aru miks siis ei või kasutada sümeetrilist kaablit stereo puhul ?

Comment

Kui mõtled sümmeetrilise kaabli mõlemit soont kasutada eri-(stereo) kanalitele, siis küll ei sobi, sest sooned pole eraldi varjestatud ja tekib suur kanalite ülekostvus. Tavalisel stereokaablil on mõlemad sooned eraldi varjestusega.

Comment

Võiks ju kasutada aga laiatarbeseadmetel pole tavaliselt sümmeetrilisi sisendeid-väljundeid.
                          Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

Originally posted by sebastian@Nov 10 2005, 23:17
                            Kui mõtled sümmeetrilise kaabli mõlemit soont kasutada eri-(stereo) kanalitele, siis küll ei sobi, sest sooned pole eraldi varjestatud ja tekib suur kanalite ülekostvus. Tavalisel stereokaablil on mõlemad sooned eraldi varjestusega.
                            Ahsoh ma kartsin et asjal hoopis sügavam tagamõte.
                            Mis te arvate sellest ideest kui kasutada näit. antenni kaablit. Väikene takistus pikadel maadel varje ja signaali juhtme vaheline väike mahtuvus ???
                            Küsin kuna on räägitud et ühes stuudios mees oli asendanud kõik oma kaablid antenni kaablitega üts et talle tundub nendega sound naturaalsem, mis selle foorumi rahvas arvab kui kasutada antenni kaablit heli ülekandmiseks.

Comment

Peamine, et meeldib.
                              Ise kasutan musakeskuse ja PC vahel (~8m) 50 oomiseid koaksiaalkaableid, kuna olid tasuta saadaval.
                              Head susserdamist !

Comment

Originally posted by humax@Nov 10 2005, 18:26
                                Kaabel millel mõlemad sooned on eraldi varjestusega ja varjestus on tihe ja korralikult kaetud kuuma soone suhtes.
                                Kogemus sümmeetriliste liinidega mul küll rohkem teoreetiline, kuid minu arust peaksid just kuuma ja külma soone varjestused olema võrdselt head või siis võrdselt kehvad, et nad mõlemad täpselt sama müra koguksid ja sümmeetrilises vastuvõtjas müra välja taanduks. Kas on reaalses tehnikas mingi põhjus, miks peaks kuuma soone varje tõhusam olema?
                                If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Working...
                                X