Teade

Collapse
No announcement yet.

Ressiiver ja oomid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Tõenäoliselt ei põle sul miskit maha, see 6 oomi takistust on nagunii näiline - ilmselt on see teatud sagedusriba osas alla 6 oomigi.
    Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
    indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

Nüüd on mul süsteem juba pool päeva lärmanud ja midagi pole veel maha põlenud B-) Aga tekkis veel selline küsimus, et ressiiveril on võimalus taha ühendada ka teine paar kõlareid, aga mis selle takistusega siis juhtub, kui mõlemad paarid korraga tööle panna :unsure: Kas kogu takistus siis suureneb või väheneb? Kuda nad skeemi ühendatud on?

Comment

Tee pilt tagant kus kõlli väljundid on ja mingid oomide kirjad ka juures.
        Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Originally posted by Elukaz@Dec 1 2005, 18:36
          Tee pilt tagant kus kõlli väljundid on ja mingid oomide kirjad ka juures.
          Pole praegu digikat käepärast Siin on üks väike pilt, kus ka tagumine osa on näha -

Ülemised klemmid on A kõlaritele ja alumised B kõlaritele. Kiri on - speakers impedance use 8 - 16 ohm.

Comment

Siis võib isegi oletada et on 4 oomine võim kui lubab 2x8oomiseid panna.

Comment

Originally posted by Elukaz@Dec 1 2005, 19:03
              Siis võib isegi oletada et on 4 oomine võim kui lubab 2x8oomiseid panna.
              Vot, seda minagi mõtlema jäin, et kas kaks kõlari paari mitte paralleelselt ei ole skeemis ja kogu takistus peaks ju siis vähenema, kui mõlemad kõllid korraga tööle panna. See takistuse kiri seal ressiiveri taga on üldiselt kõigi kõlarite kohta ja sel juhul ongi vist nii, et ühe kõlaripaari korral pole ka 4 oomi probleemiks. Ma sabistasin ilma aegu :P Või oskab keegi väita, et kahe kõlari paari koos töötamisel takistus hoopis suureneb :unsure:

Comment

Originally posted by Võhik@Dec 1 2005, 19:16
                Või oskab keegi väita, et kahe kõlari paari koos töötamisel takistus hoopis suureneb :unsure:
                Siis suureneb, kui paned jadamisi.
                Tavaliselt võimud seda ei tee.
                Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Originally posted by Võhik@Dec 1 2005, 12:07
                  No teoreetiliselt on asi selge - võim võib maha põleda, aga ei pruugi seda teha Kas kellelgi praktilist kogemust ka on sellisest olukorrast?
                  Mul kõva praktiline kogemus, ühel Sonyl sai transid vahetatud, neli pilukate
                  tehtud võimu järjekorras. Nende tehtud võimudel see omapära, et toitepinge
                  harjumatult kõrge, Luxman lv-105el näiteks on +/- 61V ja riskida lõputransse
                  (paar Tevalos ~600kr) kõva tümpsuga läbi lasta oleks paras lollus. Kõrgem
                  koormustakistus ja kõrgem toitepinge on lihtsamad vahendid kvaliteetsema heli saamiseks, kõva tümpsu jaoks teised võimud.
                  Kui jagu saad, võin aidata transse vahetada.
                  VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Originally posted by Jyrka@Dec 1 2005, 20:23
                    ...ja riskida lõputransse kõva tümpsuga läbi lasta oleks paras lollus.
                    Nagu aru võid saada, siis selle teema ma selleks tegingi, et mitte asjatult riskida Sa nagu ähvardaks, et mul on siiski teoreetiline võimalus ressiiverile liiga teha :blink: Kuda sa siis seletad seda, et pillile on lubatud kaks paari kaheksa oomiseid kõlle taha ühendada <_< Üks paar kuue oomiseid peaks ju siis köömes olema. Keegi siin mainis, et tavaliselt ei ühendu kõlarid süsteemis jadamisi ja ka minu teada peaks nad ikka paralleelselt olema. Siit võib ju teha järelduse, et kuue oomised kõllid pole mingi probleem Või valdad sa mingit infot, mida mina ei valda :unsure:

Comment

Lihtsalt väike tähelepanek...

Kui mul radiotehnika keskuse taha oli kirjutatud, et kõllide takistus 4-16oomi, stereo võim. Kas selle eelneva teooria koha pealt võin järgi ühendada 2x2oomised kõlarid?? Et nagu 2oomi ühte kanalisse ja 2 teise?? :huh:
                      Minu poolne point lihtsalt selles, et minu keskuses on iga kanali jaoks(nüüd neid neli) eraldi võimublokk.
                      Seda ka, et keskusega oli kaasas (originaalkomplekt?) 2xS30 kõlli, millede takistus 4oomi per kärss.

Comment

Vot ei oska radiotehnika kohta öelda, aga väljamaa võimudest olen ma küll nii aru saanud, et pilli taha kirjutatakse need oomid, mida võim kannatab välja, kui neli (sellise takistusega) kõlli korraga töötab :unsure: Muidugi juhul, kui ikka on ette nähtud nelja kõlari ühendamise võimalus. Seepärast ma hakkasingi mõtlema, et kui mul üks paar kuue oomiseid on taga, siis peaks asi ju normi piires veel olema. Või lükkab keegi selle teooria ümber <_<

Comment

Eelmine post just lükkas.

Comment

Originally posted by Elukaz@Dec 1 2005, 21:54
                            Eelmine post just lükkas.
                            Mis kuradi moodi :blink:

Comment

äkki on sendil sees neli lõppvõimu ja igale võib taha panna(ühendada) 8...16Ω valjuka/kõlari. vene võimudel oli ka mõnel neli pistikut ja juures kiri 4...16Ω. väljundis pidid siis ki ise aru saama, et nelja kõlli ühendamisel pidi kogutakistus kanali kohta jääma ettenähtud piiridesse.
                              saab sel isendil üldse kõiki nelja kanalit korraga sisse lülitada? mõnedel isenditel on lihtsalt 2 erinevat kõlarivalikut.
                              6Ω kõlle võid pm kasutada ja isegi suht palju võimsust peale keerata, kui on suht pikad ja peened juhtmed. tavaliselt on need puuduseks, aga sul võivad osutuda plussiks. osa võimsust jääb küll juhtmetesse, aga võim elab paremini
                              Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Originally posted by reuter@Dec 2 2005, 00:42
                                saab sel isendil üldse kõiki nelja kanalit korraga sisse lülitada?
                                Saab küll. A ja B kõlaritele on eraldi nupud ja neid saab korraga ka sisse lülitada. Eks see skeem võib ju nii ja naa olla ehitatud <_< Ehk kommenteerib keegi, kes täpselt teab selliste pillide hingeelu Täna lasin pillil terve päeva lärmata nii, et kõrvad olid valusad, aga ei juhtunud midagi. Pill läks ainult kergelt leigeks. Ekstreemselt valjult lasin mängida just selleks, et näha kas vastu peab. Siis tava olukorras süda rahulikum B-) Hakkasin veel mõtlema, et kas mitte Estonia 010 lõppvõimul ei olnud ka nii, et kahe paari kõlarite sees hoidmisel pidid olema suurema takistusega kõlarid, sest kogu takistus siis vähenes :unsure: See kinnitaks veelkord, eespool välja toodud teooriat. Kunagi ammu, kui sellist võimu omasin, siis teadsin selliseid asju täpselt, aga vot ei mäleta enam

Comment

Working...
                                X