Teade

Collapse
No announcement yet.

Ressiiver ja oomid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Pead ise kindlaks tegema, kas mõlema kõlari jaoks kasutatakse ühte või kahte lõppu. Eeldades et ei viitsi korpust lahti kruvida on 2 võimalust.
    1. ühendamiseks kasutatakse ainult nuppu siis mõõdad ntx parema kanali kummagi väljundi + ja + vahelist takistust, kui see on null, oled võidumees, kui ei ole võtad järgmise variandi.
    2. ühendamiseks kasutatakse releesid, mis välja lülitatuna lahti kukuvad. Siis paned nende samade klemmide vahele testri asemel kõlari, keerad voluumi põhja ja kuulad, et ülekoormuskaitse peale ei läheks. Kui kõlarist kasvõi midagi vaikset ja ebamäärast kostab, oled kaotaja.
    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Niisiis!

Olen ka üle pika aja kalkulaatori taga.Põhimõtteliselt on kolme tüüpi väljundeid olemas:
      1. omab A ja B väljundi paari(2vasakut ja 2 paremat kanalit paralleelselt, kanal 8oomi) sisse lülimist, mille puhul minimaalne lubatav koormustak. väljundi kohta on 8 oomi(RRR U-7111);
      2. omab sensorit(takistuse mõõtmise seadet), mis alla 8 oomise koormuse juures(kanali kohta) ei lülita A ja B väljundit korraga järgi(Estonia UM010);
      3. ei oma mitte mingisugust kaitset koormuse tundmiseks A ja B kanali korraga koormamisel(JVC A-X400).

Ps Kõik korralikud võimendid(eranditult kõik NSVL aja võimendid, mille võimsus üle 10W) on varustatud liigkoormuse-, lühise- ning ülekuumenemise kaitsega.80% lääne laiatarbe võimenditest/ressiiveritest seda ei oma(ka. JVC A-X400, millel min. lubatav koormus kanalile 8oomi, puudub kaitse alakoormuse eest ning on võimalik sisse lülida A ja B väljundid koraga).

Oma kogemuse põhjal võin märkida, et 8oomine võimendi jääb ellu 6 oomise koormusega, kui vol hoida alla 70% nimivõimsusest(vool tapab transid&#33.Muidu olen ka suunanud RRR Melodia-104-Stereo radioolat alla 0,5 oomise kormusega :lol:
      The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
      Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
      Projektide pildid
      Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
      http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Originally posted by Elukaz@Dec 3 2005, 22:50
        Pead ise kindlaks tegema, kas mõlema kõlari jaoks kasutatakse ühte või kahte lõppu. Eeldades et ei viitsi korpust lahti kruvida on 2 võimalust.
        Kui tahad kindlust siis lahtikeeramisest ei pääse.
        Kasutaja Nimeta Sansui SU9500 profülaktika käsil, seal väljundite lülija 5 astmeline
        system A, B, C, A+B, A+C, võimul toide +-49V, lõppudeks kaks paari 100W
        transse paralleelis. Sellise toitepinge puhul A+B ( C ) korral kasutaks 8 oomiseid
        kõlle, nimelt 2oomiga max võimsus võib olla üle 400W ( kui voolupiiraja laseks).
        Kui volume nuppu mõistusega käsitleda siis elab 2 oomi üle.
        Japside võime kasutades tuleks ümber kehastuda jaapanlaseks, tema mõtte-
        maailma ei mahu mõte tümpsuga naabreid häirida (globaliseerumine on sinna
        küll mõrasid tekitanud). Nende võimud enamasti 8 oomised(STK ka) ja küllalt
        kõrge toitepingega, selline valik annab lihtsate vahenditega hea heli, kasutatakse
        ligi 4/5 toitepingest, st. piigid ei ületa seda.
        VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Originally posted by Jyrka@Dec 4 2005, 19:55
          Kui tahad kindlust siis lahtikeeramisest ei pääse.
          Seda minagi mõtlema jäin, et Elukaz&#39;i pakutud meetoditega täit kindlust vist ikka ei saa, aga ei julenud midagi ütlema ka hakata, et äkki tullakse kohe jälle kallale Ma võiks ju selle korpuse lahti võtta, aga edasi muutuks asi minu jaoks juba raketi teaduseks ja ma vist ei suudaks ise ikka midagi kindlaks teha <_< Tundub, et sa Jyrka jagad ikka seda asja. Kus asud? Kui Tallinnas, siis äkki oleksid nõus asja üle kontrollima? Viskaksin kasti autosse ja tooksin sulle näha B-) Tahaks asjas ikka kindel olla <_< Või oleks mõeldav, et annad siin foorumis täpsed juhised, mida vaadata ja mida mõõta täpsemalt :unsure:

Comment

Originally posted by Võhik@Dec 4 2005, 21:27
            Tundub, et sa Jyrka jagad ikka seda asja. Kus asud? Kui Tallinnas, siis äkki oleksid nõus asja üle kontrollima? Viskaksin kasti autosse ja tooksin sulle näha B-) Tahaks asjas ikka kindel olla <_< Või oleks mõeldav, et annad siin foorumis täpsed juhised, mida vaadata ja mida mõõta täpsemalt :unsure:
            Erinevates teemades mitu korda sellest kirjutanud.
            Mõõdad toitepinge, oletame 49V, japside puhul võid lahutada 6-7, saad 42,
            korrutad 0,7= 29,4 , tulemus ruutu =864, 8oomi korral jagad 8=108W, 4oomiga
            216W. Nüüd vaatad mis transid lõpus on ja kogemuslikult hindad jahutust.
            Sansuil kaitsed üle 144W 4oomil ei lubanud, 8oomil 98W, (tehase andmed väiksemad). 144W jaoks jahutus Sansuil lahja, aga vaevalt Nimeta selle labrakate
            jaoks muretses.
            VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Njahh... minu suguse võhiku jaoks läkski asi juba raketi teaduseks :P Arvad, et ma sain aru, mis toitepinget või kust kohast täpsemalt mõõta Ega ei saanud küll

Comment

Working...
              X