Teade

Collapse
No announcement yet.

Lae Projekt

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Aga te ika mõtlete et lae sisse mitte panna? Ja isa mõtles ka 4 kõlarit panna..kui panna kõik kõlarid nii et nad tekitaksid ruudu/ristküliku siis mingisugused 30-50w valjukad võib vist panna küll?
    Vaesel ajal on kärbes ka liha.

Comment

Ilmselt sobiks ka siia avatud paneelil olev süsteem - OB siis. 4 plaati riputada igasse nurka nii 1m kaugusele ja nendele suvalised odavad 5" lairibad. (ntx romulast vanad autokõllid) Bassielement võiks jääda hoopis põrandale kasti, mis annaks suurde ruumi piisavat ja tugevat bassi
      edit: tuli melde ka nn autofännide 2-3way ovaalid, peaksid andma lahtiselt piisavalt laia taasesitusriba - filtrid ka sees jääb ainult uhtmed ühendada.

Comment

asjal peaks ilu ka olema sest sinna tuleb ilus puidust lagi..põhimõtteliselt tahaks ikka lae sisse panna mitte plaadi külge
        Bass maha on hea mõte..kui ise pärast nii reguleerida et asi jääks ilusti. Kuid kui oleks ilus lagi ja panna mitte plaadid siis mingi asja peaks sinna saama panna ikka et heli jääks hea. Peab ikka lairiba kõlareid 4 tükki vaatama, kuigi natukene olen ikka segaduses. Põhimõtteliselt võiksite soovitada siiis kõlarit ja bassi elementi mis läheks maha kasti sisse ja et poleks nii et muusika käib ja selline tunne et bass taob teises toas. Kuid ma arvan et bass pole väga oluline kui on korralikud kõlarid on mille heli saab reguleerida

edit : kirjavead parandatud

Comment

Kui minul selline ruum oleks vaja heliga täita, siis kõigepealt lähtuksin kahest vaatevinklist:

1. Ruumi kasutatakse lisaks baariletina/adminnilauana ka väikse peokohana.
          2. Täidab lihtsalt vaikse kohviku/adminnilaua/õhkkonna loomise eesmärki.

Esimese variandi puhul paigaldaksin kindlasti neli suuremat kõlarit. Lihtsam, odavam ja hinna ja kvaliteeti kohapealt kodumaine Audes, rohkem raha "raisates" JMLab (kahjuks/õnneks olen selle firma kohapealt kiiksuga, kuidagi ei taha teisi enda koju autosse lubada ). Vajadusel lisaks ka subwoofri.

Teise variandi puhul on tähtis see, et ükskõik millises lauas sa istud, ei tohi muusika häirivaks saada. Mine istu kuskil suvalises bubis maha, enamus kordadest on nii, et rahulikult rääkida ei saa, lihtsalt mingi suvaline kõll, väääääääga sitalt regullitud ja suvalt valitud, karjub sulle lihtsalt kõrvaauku. Mingist mõnulemisest, mida peale sauna tegelt tahaks, ei saa juttugi olla. Selleks soovitan võimalikult tihedalt paigaldada laesisesed kõlarid, just vältimaks seda, et mingil hetkel kuskil muusika häirima ei hakkaks. Puitlakke sobib valge korpusega kõlar vägagi ilusasti, vähemalt minu silma ei riiva ja kui vaja, saab alati ka lae taha paigaldada ning lakke pisikesed augud puurida, mis praktiliselt üldse silma ei hakka. Valiku võid teha nt nende vahel http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...3a8b10c&lng=est, või siis variant on kasutada ka auto coaxial elemente. Selline süsteem võimaldab tõsiselt mõnusa õhkkonna luua.

Comment

Jaa isal suured mõtted sinna kohvik teha.. kui remont tehtud.. sest pidusi seal vahel on

Kuid ma olen aru saanud et tihedalt panna neid. Siis mitu kõlarit umbes tuppa ja mis marki ?

Comment

Kui pidusi ka peetakse võib ju kasutada sellist varianti, et igapäevaseks on laes nt 6-8 pisikest kõlarit, taustafooniks ja selleks, kui läbu teha, üks paar PA kõlareid. Ruum ju iseenesest väga suur ei ole.

Comment

Originally posted by mees@Dec 20 2005, 21:50
                Kui pidusi ka peetakse võib ju kasutada sellist varianti, et igapäevaseks on laes nt 6-8 pisikest kõlarit, taustafooniks ja selleks, kui läbu teha, üks paar PA kõlareid. Ruum ju iseenesest väga suur ei ole.
                Aga jääks ikka nii et oleks ainult taust..sest kui mingi pidu on siis tuuakse ise kogu kraam koos võimenditega kohale.
                Aga just mis firmat te soovitate? ja isegi lehte võib anda kui tellida saab Sest põhiliselt olen asjades kindel ning nendele tuleb kast ka ju? kasti mõõtmed küsin siis kui kõlar käes või kui olen juba kindel selle soetamisel, kuna kast tuleks ju pööningule mida näha ei ole

Comment

auto coax kõlle kasutades ei peaks ju mingeid kaste tegema, ise toimiksin nii.

Comment

Mina peidaks lae taha kõlarid, kasvõi need samad visatoni elemendid (kahjuks tõesti ei tea mis häält need teevad, aga kallimad teevad kindlasti meeldivat häält. Kuskil kohvikus kunagi välimuse järgi olid sellised ja fooniks olid küll meeldivad). Lakke puuriks pisikesed augud hästi tihedalt, siis ei paista element välja aga hääl tuleb. Kui suht laevastas on element, siis ei tohiks kõrgemate helide sumbuvus ka väga suur olla.

Comment

On olemas lae/seina sisse süvistatavad kõlarid, taustamuusikana täidavad oma funktsiooni küll, pidu just otseselt nendega ei tee.
                      Mis selle puidust lae taga on? On see vahelagi mingi konkreetse mürasummutuse vms või hoopis soojustatud? On seal ruumi?
                      Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
                      indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

Puidust lae taha tuleb..mm..põhimõtteliselt sinna tuleks ikka kasti..aga esipaneel oleks lagi..ruumi niipalju kui piltidelt näidatud
                        Ma ei tea..aga ma arvan et teema jääb praegu katki..et kui hakkame lage tegema siis küsin..Sau seniks

Comment

Working...
                        X