Teade

Collapse
No announcement yet.

kui kõvasti võib kodus muusikat kuulata

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

kui kõvasti võib kodus muusikat kuulata

teema selles et ma kuulasin muusikat- päris kõvasti- nii nagu kõrv ja systeem kannatas
    lugude vahepeal kuulen nagu keegi annax uksekella- läxin vaatasin seal nad olid- kaks menti, ja palusid muusika vaiksemax panna

ma tahax teada et kui suurt müra teoreetiliselt võixid mu kõlarid teha
    kõlarid on sellised?

ja ressiiver on kenwood krf-5070d-s 5x100w

Muusikat kuula normaalse valjusega ja ei tule keegi su ukse taha

Comment

minumeelest oligi normaalne juu

ma ei kuula öösel ega midagi- ma kuulan päeval

mõni siin klimberdab klaverit öösel

ja mõned läbutavad

ma ei kuulanudki nii kohutavalt kõvastti

Comment

Hommikul kella 7 kuni õhtul kella 11 ei saa keegi sulle midagi kobiseda (kui see heli just kuidagi ohtlikuks ei muutu).

Comment

Ega see nüüd,et 7-11 pole öörahu, ei tähenda, et võiksid maja laiali lõhkuda. Minu arust ei tohtinud naaberkorterisse kostev müra olla kõrgem tänavamürast, mis mingi 60dB. Täpseid numbreid ma muidugi ei tea, kuid midagi sinnapoole oli.

Comment

Kes viitsib, võib lugeda
            Müra normtasemed elu- ja puhkealal, elamutes ning ühiskasutusega hoonetes ja mürataseme mõõtmise meetodid

Comment

Originally posted by erx@Dec 26 2005, 19:06
              Ega see nüüd,et 7-11 pole öörahu, ei tähenda, et võiksid maja laiali lõhkuda. Minu arust ei tohtinud naaberkorterisse kostev müra olla kõrgem tänavamürast, mis mingi 60dB. Täpseid numbreid ma muidugi ei tea, kuid midagi sinnapoole oli.
              No jah, seepärast ma ütlesingi, et niikaua kui see ohtlikuks ei muutu. Ja minu mäletamist mööda peavad seinad teatud helivaljuse kinni pidama.

Comment

mul on olnud ka probleem naabritega, kes arvavad, et 7-23 võib teha, mis tahab ... mul aga väike laps, kelle uneaeg algab enne 23. konsulteerisin politseiga ning selgus, et ehkki seaduses öörahu 23-7, ei tohi ka selle välisel ajal tegeleda asjadega, mis naabreid segaksid - s.t. et kui ka keskpäeval keegi mind segab ning ma olen tal palunud mind mitte segada ja me ei leia kokkulepet, võin ma politsei kutsuda, kes siis esimesel korral hoiatab, teisel korral teeb protokolli ning kolmandal korral järgneb ka tsiviilkorras karistus. sama kehtib ka remontijate kohta - hilisemas praktikas oleme leidnud remontijatega kokkuleppe, et need mul lapse lõunaune ajal kärarikka tööga ei tegele.
                kortermajas elamine eeldab teistega arvestamist ...

p.s: vene retsidivistide släng ("ment") on isegi koledam, kui reit-keel ("plz", "kamoon", jms)

Comment

Nõustun, et inimene peab saama elada rahulikku elu, aga tegelikult ei tea ju keegi meist, kui kõvasti teema algataja muusikat kuulas. Igal vorstil on kaks otsa.

Comment

ma olen isegi muusika kuulamise eest 3 tuhat krooni trahvi saanud , kusjuurs kuulasin muusikat lõuna ajal .. ja põhjenduseks oli politseil see et ma rikkusin rahu (mitte sõnagi muusika kohta) ja ei lasknud neid uksest sisse (kuidas ma sain lasta kui ma ei kuulnud et keegi uksetaga on <- uksekella nad ei lasknud) aga jah nagu keegi just ütles et igal vorstil kaks otsa ... enam ma muusikat nii kõvasti ei kuula
                    MÜÜA : 10gd &amp; BOSE kõlarid

Comment

muusika mängis mll ikka suht valjult

vint aga selles et need kes politseisse helistasid läbustavad ise öösel
                      kõrvalkorteris on tavaline kui 2200-2300 klaverit harjutataxe või avastatakse et vaja puurida

tahax teada kui vali müra see 40db onn

aga sellest peab kaa aru saama et teised tahavad elada- tegelt endale ka ei meeldi kui kellegi muusika enda tuppa kostab-

Comment

Tegelikult ma tahaks näha kohta, kus on kirjas, et müra tekitamise eest võib trahvi teha. Päeval on kodurahu ja öösel öörahu, kumbagi nagu ei tohiks häirida. Minu teada võis politsei ainult paluda muusika vaiksemaks panna, aga kui ma eksin, siis keegi võiks lingi visata täpsele paragrahvile.

Comment

Tallinna linna avaliku korra eeskiri (http://www.tallinn.ee/est/g1082s4265)
                          ...
                          § 3. Avaliku korra nõuete täitmist tagavad keelud
                          Keelatud on:
                          1) lärmata, tülitada kaaskodanikke, viibida alasti avalikus kohas ...
                          2) häirida öörahu (kella 23:00 kuni 07:00) ...
                          ...
                          4) tekitada müra, mis ületab sotsiaalministri määrusega kehtestatud normtasemeid;
                          ...
                          § 25. Avaliku korra eeskirja rikkumine
                          Avaliku korra eeskirja rikkumise eest karistatakse karistusseadustiku § 262 alusel.

--&#62;

Karistusseadustik (https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=953236)
                          § 262. Avaliku korra rikkumine
                          Avalikus kohas teiste isikute rahu või avaliku korra muu rikkumise eest - karistatakse rahatrahviga kuni sada trahviühikut või arestiga.

Comment

tahax teada kui vali müra see 40db onn
                            40 dB on umbes normaalse inimkõne valjus. Võrdluseks vaikne ruum ca 30 dB ja auto ca 50 dB. Selles suhtes küllaltki loogiline normatiiv, kuna lihtne saavutada jne.

Veidi imelik on asjaolu, et enamasti tekivad kõiksugu probleemid just seoses muusikaga, mitte aga kellegi "korraliku inimese" laupäevahommikuse remondiga.
                            Öeldakse: "Esialgsed operatsioonilised testid olid ebaveenvad..."
                            Seejuures mõeldakse: "Pauk käis, kui sisse lülitasime..."

Comment

nojaa...egas naabrid erinevaid...egas plnud kah just tore jõululaupäeva õhtul venelase puurimist kuulata a selleeest sai hiljem õhta 3kw woofrist dnb lastud talle vastu :P
                              mida sa lohh vahid

Comment

Working...
                              X