Teade

Collapse
No announcement yet.

Auto võimendi vilistab

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Jah, viga on maandusega. Vilest saab lahti ka siis, kui ühendada mingi karp võimu ja raadio vahele. Seda karpi nimetati vist "T-Boks" või midagi sarnast, igal juhul on seal sees audio signaali vahel trafod, mis maanduse lahti sidestab.
    Profiautohelitehnika poodides peaks olema, 100 või rohkem raha. Korralikel võimudel on sisendis midagi sellist sisse ehitatud, siis RCA kaabli maandus ei ole võimu korpusega ühenuses.
    Igal-juhul korralikum maandamine nii võimu kui raadio poolt vähendab vilet.

    Comment


      #17
      Minul vilistas üks auto võim mootori töödates kui olid järgi 4oomised kõlarid panin ühed 4oomised lisaks takistuseks tuli 8oomi ja vilin kadus. Oli mingi vee uputus aegne võim miski Arrow kui õieti mäletan

      Comment


        #18
        Ainuke asi, mis seda põhjustada saab, on jah mingi massi erinevus. Võimule ei oleks mõtet kuskilt suvalisest kohast või peene juhtmega maad ühendada. Tekib nn. ground loop, kus võimul on näiteks kere natuke massi potentsiaalist kõrgemal, seda seetõttu, et juhe on liig peenike ja võimendus tarbib palju-palju voolu -> juhtmele jääb pinge peale. Kui siis see pinge saab muutuda, on kohe genemine käes. Nimelt hakkab osa maa voolust jooksma piki signaalkaablite varjet.

        Millega ravida?
        1) Võimule jämedam maajuhe
        2) Võimu maajuhe võimalikult heasse kohta ühendada, kuskile akust tuleva maajuhtmega sama klemmi alla ntx.
        3) Võtta raadio maa ja toide tagasi võimu klemmidelt. (siis on raadio pinge sama võimu pingega, sest raadio palju voolu ei võta ja oma juhtmel suurt pinget ei tekita)
        4) Mingi lahtisidestus signaalikaablitele vahele.

        Comment


          #19
          Nimelt mul on sama mure, et mootori pöörete järgi kukub vilistama. Aku pealt sai tuua uus jäme voolukaabel, mis läheb nii võimendajale kui ka Autoraadiole. Võimul on eraldi võetud Kere küljest ka sama jämedusega Massikaabel. mul on autos 2 võimu, Üks mis toidab subakat (Varem oli ta üksinda sees ning see Ei vilistanud) nüüd siis sai pandud ka teine võim. Vool jagatud samade kaablite pealt. Subakas ei vilista, aga just see teine võimendi tekitab vilinat. Muidugi mõlemasse võimu on heli veetud Maki tagant tulevate RCA kaablitega. Ei ole mingid tavalised Kodukino RCA kaablid vaid ikka korralikud, (Pärnust Autohelitehnika poest Omitron) ostetud RCA kaabliga. Kuna makist tuleb siis välja 2 väljundit, siis 1 väljund on nn Vilistava võimu taga, teine on Subaka taga.

          Jah, RCA kaabel on veetud samast kohast, kust tuleb Taha ka + voolukaabel. Aga Varem ei tekitanud see probleeme, kuan Subaka võim ei Vilistanud. Nüüd kui sa lisatud Teine võim Tavakõllide jaoks, tulid häired sisse. Eks omamoodi Lahe ole see, et vilin meenutab Turbo seadeldist, aga ta juba muutub häirivaks. Kusjuures vilina tugevus ei muutu helitugevust reguleerides. Panen maki kõvemini üürgama, vilin jääb ikka oma tugevuse peale. Ah jaa, See võimendaja tekitab igast raginaid kõlaritesse ka siis, kui CD ntx vahetab lugu (Puldist nagu vahetan lugu nign CD seadeldis otsib seda lugu taga) siis käib Võimendaja järgi ühendatud kõlaritest ragin ja samasugune sound läbi, nagu Kodusele DVD lugejale sisestad mp3 plaadi (Selline omapärane toonide muutuse sound).

          Igatahes kaldun arvama, et viga ikkagi võimus, sest kora sain katsetada ka ühe sõbra võimuga, mis ei vilistanud niimoodi. Või on ikkagi viga milleski muus?

          Comment


            #20
            Nagu eespool on kirjutatud,võid proovida viia toitekaablid ja signaalikaablid võimalikult eraldi üksteisest.Minu praktika on näidanud,et alati see ei aita.Vilin väheneb,aga ei kao ära.Mingil põhjusel tekib vile sisse just kahe võimendi olemasolul.Üks juhus oli mul ka selline,kus vilin tekkis siis,kui 4 kanalisele võimule sai külge ühendatud teine RCA paar.Lahenduseks soovitan sul muretseda "Ground Loop Isolaator".See on üks jublakas,mis käib signaalikaablile vahele.Sellega peaksid sa saama vilinast lahti.Selle jublaka leiad samuti Omitroni poest.
            Vana helitehnika remont Pärnus

            Comment


              #21
              Kontrolli ka maki ja võimendi vahel signaalijuhtme varjestust. Kunagi oli mul seal katkestus ja kohe vilises...katkestus oli võimendipoolses otsas.

              Comment


                #22
                nii vanade autode puhul ma vaataks esimese asjana geneka poole, siis kondeka poole (AUTO OMA IKKA) ja siis alles hakkaks maandust tõstma ringi.
                Kui vilin maki lahti ühendamise tagajärjel kaob, siis äkki tahab maki kere ja võimu kere ka massi saada
                -

                Comment

                Working...
                X