Teade

Collapse
No announcement yet.

Aux tähendus ja kasutamine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Aux tähendus ja kasutamine

    Sai ostetud selline pult

    http://media.zzounds.com/media/brand,zzoun...01fb3ff9fb2.jpg

    puldil siis üllatavalt hea sound ja kõik, aga jah kõik kohad on täis mingeid Aux aux sends jms asju. Manauli sain, aga sealt targemaks palju ei saanud.
    Kas keegi oskaks ära seletada selle tähenduse ja rääkida natuke. Kas kuidaig võimalik ka kaja saada kõlariväljunditesse??

    manauali saab siit lugeda:
    http://www.behringer.com/MX2004A/index.cfm?lang=ENG

    #2
    sul tuleb osta veel kajamasin VIRTUALIZER PRO DSP2024,selle ühendadki AUX send pesadesse.

    Comment


      #3
      http://www.behringerdownload.de/MX2004A/MX...A_ENG_Rev_H.pdf
      sinu pakutud manual tundus natuke liiga kokkuvõtlik olema,see peaks täiuslikum olema.

      laisk olin,palun vabandust,sul sama.ma ei jaksanud kõiki ridu läbi vaadata.

      Comment


        #4
        Aga vaatasin, et see nagu Behringer kõrgemasse seeriasse kuulub ehk MX. Ilma siis ikkagi vist ei saa, kuna laul ilma kajate vist veits jama ju või mis arvate?

        Comment


          #5
          Laul 'kuivalt' ehk kajata on muidugi üks paras jama. Kajamasin on lausa kohustuslik, kui vokaali võimendad.
          Vaata kasutatud asju, uus ja hea on üsna kallis.
          Ja loe natuke pultidest/kajamasinatest üldisemalt, et asjast ikka mingi ettekujutus oleks, sest kui sa ei tea mis asjad on aux ja aux send, siis läheb helindamisega natuke raskeks
          http://www.wpi.edu/Academics/Depts/HUA/TT/...end-return.html

          Comment


            #6
            sinna sobivad kindlasti ka teist tüüpi kajamasinad.aga alati näeb ilus välja kui kasutada ühe firma toodangut.

            Comment


              #7
              OT natuke! Sorry Siiasinna15, et sinu teemasse trygin!

              Kui juba teema läks helipultide peale siis väike küsimus, et kui AUX -id on kõik hõivatud kuhu sa siis monitor liini torkad? Meil tavaliselt aux -ist jookseb monitor liin
              Ja üks veel kanalite Insertid xlr-i all tavaliselt, need on ju tavalised sisendid ainult et unbal ?
              Info võib olla ELUOHTLIK!

              Comment


                #8
                Kui juba teema läks helipultide peale siis väike küsimus, et kui AUX -id on kõik hõivatud kuhu sa siis monitor liini torkad? Meil tavaliselt aux -ist jookseb monitor liin
                Selleks on Monitor Out ja kui seda pole kasutatakse ka Mono Out-i. Monitori liini ei pea ju tingimata stereosignaal minema. Hullemal juhul võib ka kõrvaklapi väljundit kasutada...kuigi seal on juba võimendi vahel ja kvaliteet nati viletsam. Veel on üks võimalus Rec Out kui see hõivatud pole.

                Comment


                  #9
                  Aga kas põhimõtteliselt võin siis sealt aux väljundist anda signaali ka teise võimendisse näiteks, et juhin kahte võimu korraga?

                  Comment


                    #10
                    Mis otstarbeks sa kaks võimu paned? Teoorias on see võimalik?! Mida täpsemini sa küsid seda parem.
                    Info võib olla ELUOHTLIK!

                    Comment


                      #11
                      lugu selline, et praegu korralikku crossoverit pole, vaid pidudel sai kasutatud seda oomipoe filtrit eraldi toitega ja selle panin võimu sisendi ette. See üks võimendi siis tegeleb madala otsaga ehk 1kW, teise võimuga tahaks siis lasta kogu sagedusala läbi ehk siis sinna võtaksingi näiteks Aux väljundist. Kuigi see kõige parem pole just, kuid diskodel üldiselt ongi ju just kõrged ja mdalad esile toodud tavaliselt ja seega sisendisse annaksin täiesti flat signaalid mõlemale ja siis subwoofri sisendtugevuse reguleeriksingi võimendist endast juba ära algul(vahekorrad madalate võimu ja teise võimu vahel). Ühesõnaga mis arvata sellest ideest?

                      Comment


                        #12
                        Ma ei tea kas see sind aitab aga siin on sellest natuke juttu http://www.blue-room.org.uk/index.ph...topic=3442&hl= Võib aidata aga on inglise keelne
                        Info võib olla ELUOHTLIK!

                        Comment


                          #13
                          avastasin veel mingi ALT OUTPUT mõlemale kanalile ja öeldud manaulis, et unbalanced outputs. Ja siis control room output mõlemale kanalile. Et kas väljundtakistused jms on standardsed, et võin äkki sellesse ALT OUTPUT'i panna teise võimu?

                          Comment


                            #14
                            Kui ma ei eksi siis saad vastaval sisendi on/off (mute) nupu all olevalt nupult valida et kas läheb Main alla või ALT3-4 alla, ma kardan, et ühte sisendit ei sa nende kahe peale ära jaotada. Ma täpselt ei ole kindel. Ma arvan, et homme lähen töö juurde ja vaatan korra sama põhimõttega pulti, meil üks vedeleb seal, mingi vanem versioon sellest puldist. Siis tean täpsemalt vastata.
                            Info võib olla ELUOHTLIK!

                            Comment


                              #15
                              ääretult hale manuaal on... kuid võta additional information, seal on plokkskeem.

                              Kui on mitu võimu, siis üks võimalus oleks teha y-kaabel või lihtsalt mingite y-ühendustega signaal pooleks jagada. 6,3mm pulga jaoks on sellised täitsa olemas, kuid sinna ei lähe korralikud jämeda korpusega profikad koos sisse. Samuti võid kasutada paralleelseid väljundeid, näiteks üks võim pulgaga ja teine xlr'iga. Põhimõtteliselt võiks xlr'ist võtta ka ühte võimu pööratud faasiga signaali ja teise otse, kui on vaja faasi pöörata.
                              Korralik soovitus oleks siiski teha korralikud y-vahekaablid, soovitavalt xlr'idega. praktika näitab, et igasugu pulgad-rca'd jms värk kipub live-kasutuses ära lagunema.

                              alt on see 3-4 grupi väljund. iga kanali mute-nupp on sel puldil natuke eksitav. tegelikult lülitatakse sellega kanal 1-2 grupi pealt 3-4 grupi peale. Seega 3-4 väljundisse lähevad need kanalid, millel mute sees. natuke tobe, korralikel pultidel(sh järgmine versioon behringerist, eurorack-seeria) saab eraldi nuppudest 1-2 ja 3-4 gruppe lülitada (suurematel on veel tavaliselt main L-R grupp ka), siis saab ühte kanalit mõlemasse saata. Samuti saab korralikel pultidel pärast jälle 3-4 uuesti pärast fader'it 1-2'sse tagasi lasta. Selle eesmärk on selline, et näiteks kõik mikrid või mingit muud moodi grupeeritavad asjad saad panna 3-4 siinile ja siis 3-4 ühe fader'iga korraga maha tõmmata

                              Comment

                              Working...
                              X