Teade

Collapse
No announcement yet.

Aux tähendus ja kasutamine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Praegu kasutangi XLR'i, aga siis peaks ju takistused ka vähenema, et kas see ei mõjuta tööd?

    PS:misasi on +48V PHATNOM power? :blink:

    Comment


      #17
      Originally posted by Siiasinna15@Jan 17 2006, 21:08
      PS:misasi on +48V PHATNOM power? :blink:
      48V on fantoomtoide, enamik kondensaatormikrofone vajavad lisatoidet. Vool saadetakse XLR juhtmes koos mikrofoni signaaliga. Arvatavasti sa kondensaatormikreid ei kasuta kuna teed pidusid kui ma ei eksi.
      Info võib olla ELUOHTLIK!

      Comment


        #18
        täna kõigi vastuste eest, aga jah ma ostu foorumisse vist ei hakka teemat tegema ennem, et mis te arvate, kas on üldse võimalik tevalo foorumist leida crossover 2-ribaline kasutatud?

        Comment


          #19
          fantoomtoite mõte siis selline, et signaal tuleb mikrist hot ja cold otste vahel (2,3 jalad xlr'il), toide saadetakse ühe otsaga varje ja teise otsaga üle takistite nendele mõlemale signaaliotsale. Kondemikrid jms kraam, mis toidet tahab (sealhulgas näiteks mõned di-boksid) saab siis sealt seda. Kui fantoomtoide sisse lülitada, siis PEAVAD kõik ühendatud xlr-sisendid olema ühendatud balanseeritud seadmetega, muidu läheb jamaks.
          Kuna seadmete sisetakistused on piisavalt suured võrreldes su puldi väljundiga, siis võid rahus väljundisse asja paralleelitada. Pole mingit probleemi. Tegelikult peavad kõik väljundid olema ka isegi lühise vastu kaitstud jadatakistiga, sest teatud olukordades on lühised vajalikud. (tegelikult balanseeritud->mittebalanseeritud kaablis ühendatakse alati shield ja cold kokku kunigi see cold otsa jaoks tähendab lühist. Kui need ühendamata jätta, siis ei saaks jälle kasutada mõningaid balanseeritud draiverastmeid, näiteks trafoväljundit, mikrit jms kraami, sest see lahtine ots rikuks asja ära).
          Nagu ma aru saan, siis kasutad mingit isetehtud bassifiltrit praegu. Seega sa niikuinii ei kasuta seal balanseeritud sisendastet ja võid ka pulgast või isegi tape out'ist võtta teise paralleeli.

          Krossoveri ise ehitamist ei ole plaaninud? Siin lehel on üksjagu skeeme:
          http://sound.westhost.com/projects.htm
          Soovitav oleks teha samast kohast võetud mikseri skeemi järgi kolme opakaga balanseeritud sisendaste ka juurde. Eriti just siis, kui võimud koos krossiga on kuskil kaugemal nagu PA tehnikas ikka ja puldist siis mingi pika kaabliga läheb eiteakust see signaal.

          Comment


            #20
            Aga kas tape out on ka samasuguse sisend-väljundtakistusega, et praegu kasutasin tagumisi Jack Outpute ja siis võtsin Tape out'ist teise võimendi jaoks(RCA)). Manualis küll öeldud, et Tape out lindistamiseks, aga võib ka aksutada PA otstarbel, seega võin julgelt võtta sealt võimendisse toite ja põhiväljundist ka samaaegselt?

            Comment


              #21
              jäta see takistus rahule. kuna väljundite takistus on tavaliselt paarikümne-paarisaja oomi kanti ja sisendid on paarikümne-paarisaja kilo kanti, siis ei ole mõtet üldse rääkida asjade paralleeli panemisel maha koormamisest. Lao neid niipalju kui tahad ja ole õnnelik. Võid kenasti teha omale y-kaableid või kasutada y-vahetükke kui vaja on.

              Comment


                #22
                aux sendi kasutatakse tavaliselt igasuguste väliste effektide ühendamiseks. Aux sendist läheb välja ka aux returnist tuleb tagasi sisse (kui selline asi on olemas). Auxid on enamasti balansseerimata ühendusega, seega müratase võib neid kasutades vähe kõrgem olla.
                Allkiri.

                Comment


                  #23
                  see asi nüüd selge.
                  Aga järgnevaks selline asi, et mina kasutasin üleminekut RCA'lt Jack otsale ja andsin sisendi siis 9/10 L ja R. Kui aga manuali lugeda, siis seal öeldud, et sisendid 9-15 on stereo ja balansseeritud ehk pildilt vaadatult nagu stereootsad ehk 3 piirkonda otsikul. :blink:

                  Comment


                    #24
                    eip... ikkagi 9-10, 11-12, 13-14 ja 15-16 on vastavalt L-R paarid.
                    Pistikul on selleks kolm klemmi, et see on balanseeritud ühendus. Nagu XLR'ilgi, ht, cold ja maa. Vastuvõtja teeb siis hot miinus cold tehte ja see tulemus on heli. Kui müra lööb kaablisse, siis läheb ta mõlemasse soonde enam-vähem võrdselt ja pärast lahutamisel taandub välja.
                    Ürita vahet teha mono balanseeritud ja stereo mittebalanseeritud signaalidel. Kuigi nad võivad pin-compatible olla näiteks pulkadega, on nad hoopis erinevad asjad. Kui steroseade ühendada balanseeritud mono sisendisse, siis saab sealt ainult L miinus R signaali ehk enam-vähem mitte midagi. (sellega seoses oli ükskord selline lugu, et üks helimees pidi oma puldist mulle heli andma ja kuna tal ülejäänud kanalid täis olid, siis pani mingist control room stereo out'ist... ja siis jäigi sinna imestama, et tema oma klappidega kuulab, et sealt täitsa tuleb ja mõlemad kanalid aga minu pulti ei jõua midagi).
                    Kui balanseeritud väljundist lasta stereosisendisse, siis nagu esimesel pilgul ei juhtu midagi. Ainult kuna üks kanal on vastandfaasis, siis tavaliselt kui stereos see värk ka kuulajani jõuab, siis bassid süüakse ära, sest üks kõlar jääb vastandfaasi. Kui aga kuskilt liini pealt see "stereo" siis monoks keeratakse, saame L+(-L) ehk mitte midagi.
                    Mono mittebalanseeritud seadmetel peaks tegelikult olema ka kolme kontaktiga pesa, et kaks alumist mõlemad lükatakse maha. Sel juhul saab kõiki seadmeid kenasti balanseeritud kaablitega kokku ühendada ja kaablis toimuv müra summutamine lahutamise teel ikka natuke mõjub (kuigi kuna seadme väljundtakistused on erinevad, siis mitte nii hästi). Kui aga ühendada monopulgaga, siis ühendatakse seal keskmine ja alumine kontakt pulga peal kokku ja pole ka probleemi.
                    Iga seade peaks kannatama lühist ka pidevalt (väljundiga jadamisi takk). Seega kui on balanseeritud väljund ja sinna monopulk torgata, siis ei tohiks midagi juhtuda. Üks väljund koormatakse lihtsalt maha, teisest võetakse heli. Seega nagu näed, on asi vägagi universaalne.

                    Comment


                      #25
                      Kuna nüüd PA jaoks mõeldud crossover, siis tegin ka kõik XLR kaablid. Pulti tuleb ikka arvutist RCA ja pulti siis Jack. Edasi puldist crossu panin XLR ühendused ja kolmesoonelised kaablid ehk + eraldi - eraldi ja maa eraldi. Samuti crossust võimu lähevad XLR ja balanseeritud siis. Kas see on normaalne, et võimsus kasvas tunduvalt(tegelikutl õigem öelda vist sisendvõimsus). Nüüd niimoodi, et puldilt kui põleb -20dB Led, siis crossu peal limitter juba vilkuma hakkab(limitter häälestatud -6dB peale). Ehk kas see muutus on normaalne?

                      Comment

                      Working...
                      X