Teade

Collapse
No announcement yet.

Mis kõlar on?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

lugege BBP6 HELP ka läbi, saate targemaks
    KES SOOVIB, SEE PROOVIB

t-linespeakers.org

Comment

Loeks kui oleks.... :-/
      Sõida,mees,aga ära mölise!

Comment

nii sain endale selle BBP6 ja toppisin sinna selle 10GD34 kõlari andmed mis siit ühest teisest teemast sain ja siis BBP6 soovitas teha 22.44 liitrise kasti.....kas panin midagi väga puusse või ....või tulebki "nii suur" kast :-/

Comment

Üks asi on see mida programm soovitab; teine see mis oleks sellele kastile paras - antud valjuka puhul võiks olla see nii 10 liitri kandis.
          Asi selles et kui teha suur kast ükstapuha mis valjukale, siis piirsagedus läheb küll madalaks, kuid samas tuleb tohutu mittelineaarmoonutus, valjukal tervikuna helirõhk on samuti vähenenud ja sa ei saa sinna väga palju võimsust sisse lasta. Kardan et selle 22 ltr puhul valjukas kannataks vaid poolt ome tegelikust võimsusest. Nii et minu soovitus oleks opereerida kasti mahuga seal 10 ltr ümber.
          Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
          indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

Nats häbi küll tüüdata sind intz aga äkki saad kasti mõõtmed orgunnida(millimeetrites või sentimeetrites) ..... :-/ :-[

Comment

Hmm, aga kas siis teen kasti mõõtmed oma ära nägemise järgi? Mis materjalist, kui paksust kasti teha tahad?
              Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/

Comment

Ja veel - kasti läheb 1*10GD34 ja kõrgsagedus sul mis on? Kui suur läbimõõt või mis marki(Vene oma või mis)?

Comment

Njah krt vot nii täpselt ei mõelnudki ;D Peab homme vaatama kui paks see PERI plaat oli keldris ja kõrgsageduse topiks selle sama mis see melodia kõllidel kaasas oli....ei raatsi osta mingit uut :-/
                  A jah kasti läheb 1*10GD34....kahjuks täna enam ei ole aega uurida neid mõõtmeid....üritan homseks :-[ :-/

Comment

Ei olegi tarvis uurida - mul samad valjukad siin juures olemas, mõõdud omast käest võtta. Teen ilmselt mingit moodi elusast peast kasti disaini ja mõõtude arvutuse.
                    Et siis homme vaatame seda asja.

Comment

Nii käisin keldris ja vaatasin seinteks on kasutada 18mm paksune plaat....

Comment

Selge. Eks ma siis tee millalgi need mõõtmed kah ära. Ja vaatan täpselt selle inverteri järgi.

Comment

A ja siis tekkis selline küsimus et mitme Wattine võim sellele kõllile sobiks teha.....et teeks "aktiiv kõlari" ;D

Comment

Kas te tahate sellest 10gd 34-st ja 3gd 2-t mingit superkõlarit ehitada või :, Minu arust oli(on) see üks venelaste(või lätlaste) õnnestunumaid miniatuurkõlareid. Mõõdukalt madalaid ja kõrgeid ka piisavalt. Aktiivkõlari võib tast ju teha aga kõlar (valjukas) ju vaid 10W- võim peaks sel juhul nats rohkem olema.
                            aga inverteriga variandi lõpptulemust võiks kuulata küll
                            ehh... andrjusa

Comment

No see Vene 10W on tead küll ju missugune...
                              Aga olen teinud-proovinud midagi sellist ja päris ha jäi lõpptulemus. Minu arust parem kui S30 - sellel üldsound tiba mudane.
                              Aga kui ma oma kastid ka millalgi nende valjukatega valmis saan, siis ma võin kirjeldada kõlaomadusi küll.

Comment

No näedsa, lõpuks leidsin ka mahti sõna sekka öelda.
                                Kogu selle fekaalwooferi plaan oli üldjoontes selline:
                                Kuna auto tagaaknalt on kõlarid ammu minema visatud, aga kaabeldus on alles ja eelpoolnimetatud membraan vedeles juba ammu jalus, siis mõtlesin sellest "subwooferi" teha. Võimendina kasutan automaki enda tagumisi kanaleid. Neid ilmselt sillata ei anna? (mingi nüüdseks juba antiikne Philipsi CD-keerutaja on)
                                Kasti tegemiseks oli plaanis kasutada 160 -> 110 üleminekut, membraani lahedaks mahutamiseks ja edasi 110mm toru panna ja nii, et kõlar vaataks suusaluugist salongi ning kogu torustik vedeleks pagassis :P. T-line esialgne lihtarvutus näitas vajaliku toru pikkuseks 2,5-3 meetrit, mille pagassi mahutamine on juba paras nöök, arvestades, et pagass on niigi alati mingit nodi täis .
                                Idee ronis mulle pähe, kui siis mingis lõimes öeldi maha, et S-30 kõlarile sobib 1m ja 110mm fekaalitoru- sellise pikkusega oleks ju tunduvalt lihtsam opereerida. Aga mida siis mõeldi? Tagant kinnist? Või tagumisse otsa veel 110 -> 50 üleminek inverteri auguks?

Ma annan endale täiesti aru, et selline projekt on totakas ja õiged audiofiilid irvitavad ennast ribadeks, aga arvestades, et selle valmistamiseks ei kulu peaaegu üldse ressursse (k.a. minu aeg, mis on kõige kallim komponent siin projektis), võib ju nalja teha.
                                Kas tervitada saab vä?

Comment

Working...
                                X