Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
mis valemiga professor T-line'i pikkuseks 2,5-3 meetrit sai?
Peast, ligikaudsete väärtustega arvutasin niimoodi:
heli kiirus- u. 300 m/sek
Elemendi resonantsisagedus- u. 30Hz
Siit saame-> lainepikkus= 300/30 = 10m
Ja et esimeses lähenduses sobiv T-line pikkus on veerand elemendi resonantsisageduse lainepikkusest, tulebki vastuseks 2,5m
Peast, ligikaudsete väärtustega arvutasin niimoodi:
heli kiirus- u. 300 m/sek
Elemendi resonantsisagedus- u. 30Hz
Siit saame-> lainepikkus= 300/30 = 10m
Ja et esimeses lähenduses sobiv T-line pikkus on veerand elemendi resonantsisageduse lainepikkusest, tulebki vastuseks 2,5m
10gd30 peaks oopis teisest puust asi olema kui 10gd34.Tollel peaks ikka resokas63hrz olema.
Taff..Võta raamatukogust raamat raadiolülitused.Seal on sellest juttu.On ka filtrite joonised ja särki värki.See mis seal raamatus seisab on testitud ja kindel värk ja hääl tuleb sealt kindlasti hää välja.
See kõrgem reso sagedus muudab asja muidugi oluliselt lihtsamaks. Panen meetrise toru ja eks siis paistab, mis välja tuleb. Nats kahju muidugi, et ei saa pagasnikut toru täis laduda
Kas toru tagumise otsa jätan lihtsalt lahti? ja kui see kipub vastu seina jääma, siis keeran põlvega ära?
pole nagu t-line'ist autos enne kuulnud, kuid kindlasti peab tagumise ava ees vaba ruumi olema. ja pead vist selle tagumise otsa salongi tooma, kaldun arvama. või katseta ise....
10GD34 resonantsi sagedus on minu teada 80 Hz. Ja 110 kanalisatsioonootoru niisama ei sobi, siseläbimõõt on torul 104 mm, woofer aga nõuab vähemalt 110 mm auku.
Jah, ristlõike pindalade vahe tuleb u. 12%
Esimeses lähenduses tähendab see seda, et toru tuleb 12% pikem teha. Samas teeb ka täidise lisamine toru teoreetilise pikkuse pikemaks. Niiet kokkuvõttes alustan ma ikkagi meetrise toruga. Ilmselt leiab ka mõne muhvi ja lühemaid torujuppe, millega katsetusi teha.
Kui sellest ka midagi välja ei tule, olen ma ikkagi võitnud hea tuju.
Pane valjukas suusaluuki vahtima ja Põlvega vead toru tagumise osa akna laualt välja.Või tood mõlemad otsad kõrvuti(valjuka pool ja tühi toru ots)Akna lauale.See variant isegi parem.
Kas 10gd34 ikka hakkab seal autos häält tegema??Auto müra kütab nendest valjukatest kõvemini.
Comment