Teade

Collapse
No announcement yet.

melodija - stereo

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

melodija - stereo

ühel kanalil on bass kadunud, mängib ainult keskmisi ja kõrgeid,teine kanal OK. (melodija - stereo, 106 vist) Rääkisin ühele elektroonika õppejõule, kuid see ütles et ilma ossillograafita ei oska midagi öelda.

Karta on et need õppejõud ei saa ka ossiga asjaga hakkama. Vaata üle tämbriblokis elektrolüütkonded (milledel skeemil plussmärgid juures). Pane uus konde paralleelselt peale. Neid seal palju ei ole. Või siis kogenud mees leiab need kohad üles erinevaid kanaleid võrreldes (loe: mõõduka, (alustades peaaegu minimaalsest) helitugevuspote asendi korral mõlemi kanali erinevaid signaali liikumise punkte näpuga/ kruvikaga puudutades). See eeldab muidugi tundmatu pilli puhul skeemi olemasolu aga neid lüüte seal palju ei ole.
    ehh... andrjusa

Comment

Kas sa kõlareid omavahel vahetada proovisid? Homme vaatan tähtsast raamatust, mis sel karu kõhus sees ka on.

Comment

Kas sa kõlareid omavahel vahetada proovisid? Homme vaatan tähtsast raamatust, mis sel karu kõhus sees ka on.

Comment

No nii, "melodija-104" skeem on ees ja ossiga pole seal midagi vaadata. Lõppvõimul (max 16W) pole mingisuguseid filtreid eraldi kõrgete ja madalate jaoks. Kõik tuleb ühest torust aga kõlarite sees on ainult kaks kõlarit 6GD-6 madalate jaoks, mis tuleb võimust otse ilma igasuguste filtriteta ja kõrgete jaoks 3GD-2 mis tuleb võimust läbi 1,0uF konde. Kontrolli madalate valjukat, kas on mähises katkestus või on uba valjuka väljaviigus.

Comment

Vabandan, et ei lugenud hoolikalt sinu kirja ja kirjeldasin 104ja. 106-l on väljundvõim natuke teine aga ikkagi max 16W. Kõlarites kasutatakse madalate jaoks 10GD-34 mis tuleb samuti otse võimust ja kõrgete jaoks ikka 3GD-2, mis tuleb võimust läbi järjestikuse RC ahela kus konde on 1,0uF ja takisti 8,2 oomi. Nii et kahtlus on ikkagi madalate valjukas endas.

Comment

... Vaata üle tämbriblokis elektrolüütkonded (milledel skeemil plussmärgid juures)... leiab need kohad üles erinevaid kanaleid võrreldes...
              Toetan Andy seisukohta! Mis bassikaga ikka juhtuda võis, pigem juba tämbriblokis lüüt kustunud, see on reaalsem.

Comment

mina olen mingi 3 melodijaga kokku puutunud ja kõigil on olnud sama jama.. ühel kanalil pole bassi...

Comment

mina olen mingi 3 melodijaga kokku puutunud ja kõigil on olnud sama jama.. ühel kanalil pole bassi...
                  1. kanalil ? Tuttav asi, kahel melodijal minu praktikas
                  aga vastavalte kondede vahetusega saab asja paremaks
                  Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

No loomulikult, see on ühe ja sama tehase toodang. Need ju Armeenia lüüdid, mis jama põhjustavad!

Comment

Kõlaris ei saa asi olla, sest kontrollisin mitme kõlariga ja kõigil kaob bass ära. Mul oli kunagi mingi jama, millegipärast lõi lõppvõimu ühe kanali kaitsme läbi. On see ikka lõppvõim, kus kaitsmed on? Igatahes läbi läks terve kanali kaitse, polnud uut võtta ja panin ise vask kiu. Tõstsin kaitset teisele kanalile aga ei midagi.

kui mingi konde läbi on, siis milline. Seal on jubedad purgid sees.

Comment

kui mingi konde läbi on, siis milline. Seal on jubedad purgid sees.
                        Need suured purgid vaevalt , et läbi on, vastasel juhul oleks ainult undamine kôlarist kosta. Meloodijate nôrk koht on tämbriplokk. (noh see koht, kus neid liugpotekaid leiab) Alusta sealt kondede vahetamist (kui raha ja viitsimist vaheta kôik elektrolüüdid ära seal kandis.
                        Ja üks väga ebatôenäoline viga, kuid kontrolli siiski, üks juhtum minu praktikas olnud..Vôimsusvôimendi väljundkondekas.. ja igaks juhuks ka vôimsusvôimendi sisendkondekas, aga seda saad teada, kui paned kanalid vôimsusvôimendi sisendis paralleeli. Aga kas see bassideta heli on muidu puhas ??? moonutusi pole ???
                        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Heli täiesti puhas, ei mingeid moonutusi, ainult bass lõigatakse ära.
                          Kõiki lüüte vahetama hakata, see on päris tükk tööd.

Comment

Heli täiesti puhas, ei mingeid moonutusi, ainult bass lõigatakse ära.
                            Kõiki lüüte vahetama hakata, see on päris tükk tööd.
                            Kôige suurem töö on nendele ligisaamine, vähemalt meloodija puhul

Comment

äkki kellelgi kogemusi, milline konde võiks läbi olla, teaks kust alustada. Kas kellelgi skeemi pole

Comment

Working...
                              X