Teade

Collapse
No announcement yet.

Ruumiline heli kahe kanali kaudu

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Ruumiline heli kahe kanali kaudu

Mul siis olemas resiiver. Filme vaatan arvutist. Kas arvuti kaudu on võimalik saada ruumilist heli kõlaritesse, kui mul helikaart, millel on stereo väljund ja sisend ainult olemas? Kas selleks ei peaks olema 5.1 väljundiga helikaart? Ise ei saa praegu seda testida, kas kõllidest tuleb ruumheli, sest olemas on ainult esikõlarid ja woofer hetkel. Mul on tunne, et mu helikas vist ei saada 5.1 välja, sest resiiveri manualis oli märgitud, et kui saab Dolby Digital signaali, siis läheb vastav tuluke põlema, aga mul seal ei läinud midagi põlema.
    P.S. 1 Mainin kohe ära ka, et ma esimest korda siin foorumis ja selle helimajandusega mitte kõige "sinapeal" ei ole.
    P.S. 2 Pikk ja segane jutt sai, aga põhi küsimus on ikkagi see, et kas on võimalik kahte kanalit pidi 5.1 heli saada (helikaardi Line Out-st resiiveri nt. Aux-i ühendades)?
    P.S. 3 Mainiks siis ka helikaardi ära (kusjuures kasutusjuhendis sellel siuke asi mainitud nagu 5.1 channel digital pass thru), milleks on ESI Juli@
    Link: http://www.esi-pro.com/viewProduct.php?pid=43&page=1

Stereo kanaleid pidi saab edastada ainult ProLogic Surroundi, kui selline tuleks helikaardist välja. Sellist signaali saadetakse enamuses telerile ja vähesed CD plaadid on ka õnnistatud, enamus DVD filme on Digitalis.
    Digital signaal peab resiiverisse jõudma kas digitaalselt või siis kanaliteks lahutatult (5+1 ja sel juhul on resiiver ainult võimendi rollis).
    Head susserdamist !

Comment

Lühidalt kui su resiiver toetab siis saad oma 5.1 heli kätta kas optilisest väljunist või coaxial välundist. See siis antud helikaardi puhul

Comment

Endalgi hakkasid juba mõtted optilise ühenduse kaudu kulgema, nüüd siis kinnitus olemas, et nii saaks. Aga kas coxial ühenduse korral on vaja lihtsalt ühte RCA pistikutaga juhet?
        Hetkel jääb mul segaseks aga see asi, et kuidas siis DVD mängijad seda ruumheli edastavad. Neil ju ka pole tavaliselt 5 erinevat kanalit ega ka optilist/coxial väljundit. On ka ainult AUDIO OUT left ja right, ehk siis stereoväljund, aga ometi peaks sealt kaudu resiiverisse ruumiline helisignaal jõudma.

Comment

Enamikul DVD mängijatel on optiline, coxial ja stereoväljund. Paljudel mudelitel on lisaks ka endal dekooder sisse ehitatud ja siis on optilisele, coxialile lisaks ka 5.1 analoog väljund 6 RCA näol.

Comment

Lihtsast stereo signaalist saab teha(kasutades vaheplokki) pseudokvadro-signaali(sub ja center juba lihtsamalt loodav).H.Pedusaar "Helitehnika kodus" lk. 206...207.
            The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
            Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
            Projektide pildid
            Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
            http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Working...
            X