Teade

Collapse
No announcement yet.

heli moonutamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

heli moonutamine

Eksperimentaalse muusika loomiseks tahaks ehitada seadeldist, mis suudaks heli moonutada. Tulemus võiks olla midagi sarnast kitarri efektiplokile, millega saaks teha kaja, müra, vilistamist, praksumist, venitamist jne jne vms.

Kas kellegi on aimu, et kui keeruline on midagi sellist ise teha või on äkki kellegil kodus mõni riistapuu millega saaks huvitavaid helisi esile kutsuda. Olen väga huvitatud.

TÄnan.

Siin üks paljudes saitidest B-)
    Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Sõltub, mida sa täpselt tahad.
      Kõige lihtsam on tavalist kärinat teha, skeemegi netis kuhjaga (distorsion, overdrive, fuzz , jne).
      Viitega heliefekte (kaja ,chorus, jne) ja dünaamilisi filtreid on analoogis raskem teha kuid siiski võimalik.
      Kui oled algaja, siis soovitan kasutada Sul arvutiprogramme .

P.S mingis vene ajakirjas nägin kunagi vokooderi skeemi . Vat see võttis pildi kirjuks.
      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Hoiatus: see vokoodri skeem on idiootsus, autor ahju !

Tegin valmis, juba põhimõtteliselt on asi peaaegu töövõimetu. Tüüpiline honorari nimel kokkusoperdatud skeem.

Comment

Arvutiprogrammidest soovitan katsetada Buzzi. Tegu on tasuta modulaarse tarkvaralise süntesaatoriga, millega võimalik välja võluda vägagi ulmelisi saunde. Põhimõtteliselt saab seda kasutada ka reaalajas esitatava heli (nt. vokaali) efektistamiseks.
          Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Originally posted by KaruTEC@Feb 1 2006, 11:42
            Hoiatus: see vokoodri skeem on idiootsus, autor ahju !

Tegin valmis, juba põhimõtteliselt on asi peaaegu töövõimetu. Tüüpiline honorari nimel kokkusoperdatud skeem.
            Ega Sa kogemata täpset allikat ei mäleta, vaataks veel seda skeemi.

Martin@unustanud juba...
            Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Originally posted by martinj@Feb 1 2006, 16:25

Ega Sa kogemata täpset allikat ei mäleta, vaataks veel seda skeemi.

Martin@unustanud juba...
              Radio 1984 8 lk 61-62,1984 9 lk 50-53 ehk siis Radio serverist B-)
              Samuti sellega mässanud.Kahjuks enam ei mäleta :huh: millega ma seal maadlesin ja lõpptulemuseks mingi korin sealt välja tuli. Kasutusse igal juhul ei läinud. <_<
              Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Filtrid võivad veel ok olla, kuid modulaator suckib täiega. Mõistlik oleks modulaator teha kaasaegselt spets. opvõimuga (transconductance blaaahhh).

Mul on ikka veel plaan teha maatriksvokooder, kus iga ribaga saab moduleerida igat riba, ehk siis 10x10 (või 16x16) keeratavat nuppu maatriksis. Ainult kaks probleemi:
                1) kes juppide eest maksab
                2) lahendatud, mina teen ja
                3) kes on piisavalt osav seda kasutama.

Saan miljonäriks, teen igaljuhul ühe ja saadan anonüümselt Autechrele. Seniks projekt seisab.

Comment

Minul on vana vene süntekas Aelima-suur 30 kg kolakas, igavene posu nuppe. Võimaldab teha igasugu trikke, ma isegi pole veel teda 100% tundma õppinud... Aga näiteks olen kätte saanud sealt kuulipilduja hääle

Comment

Working...
                  X