Teade

Collapse
No announcement yet.

Tweeteritega hädas

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Tweeteritega hädas

    Lugu järgmine. Installisin omale (autosse) Focali 6K2 polykevlarid. Üldiselt päris mõnus, eriti alumine ots. Aga ülemine, hoolimata sellest, et see heli mis sealt tuleb, on tõesti vist detailseim mis ma kuulnud olen, kuidagi hakkab kõrva kinni pisut. Alguses proovisin TN 45, need polnud absoluutselt minu kõrvadele loodud, panin siis TN51, hoopis teine rida, aga norida annaks siiski. Tegemist on Ti membraaniga, ja heli sellest tulenevalt on üsna plekine. Mõtlesin siis, et käin ja kuulan teisi tweetereid, küll midagi ikka leiab. Aga, nii uskumatu kui see mulle endale ka ei tundu, ei leidnud seda mida otsisin. Oli küll pehmemaid, kuid siis oli midagi muud paigast ära. Siit genereerubki minu küsimus - mida veel on olemas, mis tuleks kõnealla ?

    Kuulasin :
    DLS UP1C- vokaal e. alumine ots oli puudulik ja sumbunud. Üldse suht kõlatu
    DLS UR1 - sama jutt
    Signat T3, T5, sirtsusid kuidagi iseloomutult
    Infinity Kappa - keraamiline membraan, väga ebaproportsionaalne heli. Kuulasin Madonnat, raske oli äragi tunda
    Infinity Kappa Perfect, Beta One, - võrreldes Focaliga vähedetailne, muidu nitsevoo
    JBL GTI 08, plekine nagu Focal, aga vähem detaile
    Mingid Naka omad - ei jätnud üldse mingit muljet

    Võibolla kuulasin veel midagi, aga hetkel ei meenu. Üldiselt tegin statistlise järelduse, et siidi- ja tekstiilimembraaniga element on pehmem ja mõnusam, aga ka oluliselt inertsem, mis hajutab elemente (heli).
    Kas kellelgi on äkki Dynaudio tweetreid õnnestunud kuulata ja kuidas neid võiks iseloomustada? Ma olen ainult ühte arvamust kuulnud, see oli ülistav. (MD100 -kohta)

    Enda kohta ütleks vabanduseks, et ma pole kunagi varem nii idiootsuseni helile tähelepanu pööranud, ning rahulikult pioneere ja sonysi käitanud, (läbi koaxiaalkõlarite ). Kuid iga jumala kord raadiot käima pannes mõelnud, et kunagi saabub see aeg, kus ma hakkan nautima muusikat lihtsalt sellepärast KUIDAS ta minuni jõuab. Ja nüüd siis olengi siin kus olen, oma tweetritega. Alla kah ei tahaks anda.

    #2
    Ma arvan, et hulga pädevamaid vastuseid oma küsimusele, saad sa Usenetist.
    Näiteks news://ee.audio
    Sealt on reaalne oht muidugi hulganisti tühja maula saada, aga sekka tuleb ka asjalikku teksti vahest.
    Kas tervitada saab vä?

    Comment


      #3
      focali tweetrid on jah plekised. Mõni arvab et see on detailne aga tegelikul on neil kaks paha resonantsi kuskil 3000? ja 12000? Hz juures.
      Kallid tekstiiltweetrid nagu dyn on väga naturaalsed ja ilma resonantsideta, kuid samas ka detailsed.
      ehk siis katsu kuskil Seas Lotus tweetreid ja Dynaudio omi kuulata. Samas kui tahad raha säästa siis otsi sellist asja nagu Morel.
      PS. see focal 6k2 woofer oli sul väga hea ost.

      Comment


        #4
        Proovi ka Impact ja Polk audio ära.

        Comment


          #5
          Tänud, proovin siis nimetatud brände otsida kuskilt. Pole küll veel ettekuijutust, kust. On mõni vihje anda ka selles suunas?

          Comment


            #6
            peab samas lisama, et hakkan nende Focalitega juba pisut rohkem kohanema, võibolla see viitab kurdistumisele.

            Comment


              #7
              Mul on Focali valjukatega toakõlarid (titanium tweeterid) ja erilist plekist saundi küll ei tähelda, eriti kui phase plugid ära võtta. Tunduvad üsna rahulikud ja ühtlased...parim, mis ma kuulnud olen...

              Comment


                #8
                mis asi võiks olla phase plug ?

                Comment


                  #9
                  Phase plug on see vidin, mis on pööratud kupli (inverted dome)ees, et kuplit kaitsta ja kõrgeid sagedusi hajusamalt kiirata. Wilson Audio kõlaritel, mis Focali tweetereid kasutab, on need jubinad samuti ära võetud. Focali tweeterid muide tahavad pisut sissemängimist, siis alles teevad õiget häält. Nii, et suure tõenäosusega polnud tegu kurdistumisega vaid sissemängimisega

                  Comment


                    #10
                    Kusjuures mul ka käis peast läbi see mõte et äkki on sissemängimise asi ???. Loodame igaljuhul parimat, sest komplekt ise on sul küll väga kõva.
                    Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
                    indrek@sac.ee, +3725174765

                    Comment


                      #11
                      Mulle juba ongi hakanud meeldima see sissemängimise versioon. Heli on küll raske meenutada,(eriti lineaarselt muutuvat) aga kui ikka pingutada, siis võiks leida tõesti tekkinud erinevusi võrreldes esimese nädalaga.
                      Aga nüüd need phase plug `id. Nende olemasolu olin ma märganud jah. Eriti seoses sellega, et TN45`l, mis komplektis algselt, oli ainult see membraani keskel "töötav" vidin ehk siis see, millest juttu oli. Aga TN51`l (UTOPIA seeriast - hetkel kasutusel) lisaks veel servades sellised kumerad "difuuserid" (kindlasti on ka neil mingi asisem nimi).
                      http://www.audiohellman.fi/focal_kajarit4.html

                      Nende funktsioon sai selgemaks, kui nägin TLR tweetril olevat oluliselt kobedamad sfäärilised suunajad. Sellele TN51`le ilmselt lihtsalt strateegiliselt nad ei saanud samaväärseid panna. Enivei, tekkis mul mõte treida, kas siis alumiiniumist või titaanist poolkerad, kupli diameetriga, need omakorda poolitades saada sellised veerandkerad nagu TLR-tweetril, ning proovida nad olemasolevate eelpoolnimetatud suunajate asemele sobitada. Kuna peale umbes ühe tööpäeva pikkust paigutamist (A-piilaritele) jäid elemendid siiski mitte otse juhikohale suunatuks, vaid vasak u.85 kraadi küljeklaasist ja parempoolne u.70*,(prioriteet oli vokaali suunamine keskele) siis selle hinnaks jäi tuuleklaasist peegelduvad mingisugused sagedused. Niisiis, hakkasin kahtlustama, et kas mitte nende veerandkerade abil olulislt ei saaks vähendada seda tuuleklaasist peegeldumist, vähemalt hajutada vähemhäirivaks. On härrastel ehk kogemusi analoogiatega?

                      Comment


                        #12
                        selline "peegeldi" kompunni, kui armatuuril ruumi üle
                        KES SOOVIB, SEE PROOVIB

                        t-linespeakers.org

                        Comment


                          #13
                          Vaadates mööda sinu irooniast, hr. KSL, ei saaks ma neid ka parema tahtmise juures armatuurile paigutada, kuna nad on u. meetrised. Paremat tahtmist ka eriti ei teki, kuna autos eriti ringi ei jaluta, ka ei püüa ma kõiki võimalikke kaasreisijaid heliliselt rahuldada, minu pingutused on pigem enesekesksed. Samuti see 180x30 kraadi on axis
                          ei leevenda mitte vähimalgi määral peegeldusi klaasilt etc.
                          Aga suur tänu muidugi kreatiivsuse eest.

                          Comment


                            #14
                            , eriti kui phase plugid ära võtta.
                            Selle asja nimi peaks ikka acoustic lense olema, phase plug natukene teise ehitusega ja teises kohas.

                            Comment


                              #15
                              aga proovi erinevate raadiustega veerandsfääridega ja erinevaatel kaugustel elemendi keskpunktist
                              KES SOOVIB, SEE PROOVIB

                              t-linespeakers.org

                              Comment

                              Working...
                              X