Teade

Collapse
No announcement yet.

Kuidas liita stereokanalid üheks (monoks)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Kuidas liita stereokanalid üheks (monoks)

    Kuidas siis liita ilma lühistamata? :

    #2
    Kõige lihtsam kaks takistit. Üks kanal läbi ühe taka, teine läbi teise, seal kus kokku saavad, ongi mono. Takid võiks olla mingi 3,3 k näiteks.

    Comment


      #3
      aga kas siis selle mono võimsus suureneb ka?? ses mõttes kui on 2x100 watti ja monox sillata kas siis tleb miski 1x150 vms ?? vabandust kui natuke loll küsimus on

      Comment


        #4
        kui kanalid sillata, siis tuleb kahe kanali võimsus ju:
        2x100W on siis 1x200W
        Abiks kõigega! djmadys@hot.ee/bazzmazternoq@hot.ee
        DeeJay Catass

        Comment


          #5
          Selle asja nimi ei ole kindlasti mitte sildamine!
          Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

          Comment


            #6
            Võimu sisendis saab takistitega monosignaali kätte, mida tuleb jälle võimendada.
            Kui väljundis vaja monoks saada, siis ega ikka ei saa küll. Kui lühistad, siis põleb läbi. Ikka võimu sisendis monoks ja monovõim.

            Comment


              #7
              Teeme siis asja puust ja punaseks. Misasi põleb läbi, kui sa ühendad võimu väljundid kokku niimoodi.
              Kas tervitada saab vä?

              Comment


                #8
                Teeme siis asja puust ja punaseks. Misasi põleb läbi, kui sa ühendad võimu väljundid kokku niimoodi.
                kui lôppvôimu väljundid niimodi kokku panna, siis vôivad môlemad kanalid läbi pôleda
                Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

                Comment


                  #9
                  Vaat kus professorid siin.
                  Igatahes seda takistitega varianti mõtlesin isegi aga arvasin, et ehk on veel mõni kavalam moodus, mis tagaks parema helikvaliteedi ja ikka enne lõppvõimu tahtsin kanaleid kokku.
                  Lõppvõimule ei saaks nagunii ju takisteid vahele panna, sest siis läheb ju takistus liiga suureks ja ei mängi see kõlar midagi ma arvan.

                  See kahe taki variant tekitab väga nõrga surina sisse kõlarisse tegelikult, seepärast mõtlesin, et ehk saaks paremini aga noh ajab asja ära.

                  Comment


                    #10
                    No takisti küll surinat ei tee. Iseasi, kui jätad takid lahtise tava alla, siis nad võtavad ju kõiksugu häireid vastu. Pane takistid varjesse, metallist karp, mille maandad. Ja tee seda võimalikult võimu sisendi lähedal, ja ei mingit surinat.

                    Comment


                      #11
                      Loomulikult on mõeldud need takistid panna ühe võimu kanali sisendisse, et sinna mõlemad stereokanalid juhtida. Mitte aga väljundisse vahele panekuks ega kanalite sisendite vahele ega muud midagi sellist.
                      Ja kvaliteedile EI MÕJU takistid, sest nad on konstantsed iga sageduse jaoks. Ainult signaali nõrgendab natuke aga sellevõrra saab alati tugevamat signaali anda ja ok. Kui vaja, võib selle vene võimu korral kasvõi 5din pistiku sisse ära mahutada ja ei ole mingit probleemi varjega.

                      Väljundite liitmisel ma nüüd küll eriti suurt mõtet ei näe. Siiski on suvalisel tavavõimul oma kindel toitepinge. Ja enamasti tuleb enne selle poolt piir ette, kui võimsus kasvama hakkab. Siis oleks vaja ka madalamat väljundtakistust, näiteks 2-oomist kõlarit.
                      Mingil suvalisel võimul küll ei soovitaks kanaleid sildama hakata - transvõimudel ei ole kanalid piisavalt sarnased ja kui need kokku ühendada, on üks või mõlemad kohe läbi. Seda võib teha mõlemast kanalist näiteks üle oomise takisti, kuid siis kaotad 1/5 võimsusest sinna. Ja eriti juurde ikka ei võida.

                      Järjest ühendamiseks tuleks sisse lasta mõlemasse kanalisse vastandfaasis signaal ja võtta mõlema väljundi plussklemmi vahelt, miinused on niikuinii koos. Kuid niiviisi jääb ikka vooluahelale vahele üks trans ja teine trans, mitte mitu paralleelis ja seega transi vool tõuseb. Ja vool on enamasti üks parameeter, mille järgi transid valitakse ja seega niiviisi riskid võimu maha põletamisega, juurde midagi eriti ei saa.

                      Muidugi toodetakse tänapäeval võime, millel võib sillata ka otse, sest kanalid on piisavalt sarnased ja ei hakka teineteist läbi laskma. (Enamasti integreeritud võimudel on see võimalik). Ja kui nii on sildil lubatud, siis on arvestatud ka võimendi konstrueerimisel sellega ja valitud selleks piisavalt võimsad transid. Ja loomulikult kui sillata väljundid, PEAVAD olema sillatud ka sisendid, st ei tohi lasta mõlemasse kanalisse erinevat signaali vaid peab mõlemad kohe otse kokku ühendama ja signaali juba sisendis eelpoolkirjeldatult monoks tegema.

                      Comment

                      Working...
                      X