Teade

Collapse
No announcement yet.

Kas kahte Estonia loppvoimu voib sillata?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Kas kahte Estonia loppvoimu voib sillata?

    Muidu nagu Estonia loppvoimu sillata ei tohtind aga kui mul on 2 loppvoimu kas siis tohib? Vabandan kui kysimus vaga rumal on lihtsalt sellest audiovargist ei jaga eriti midagi. :-/

    #2
    Sillata võib põimõtteliselt kõiki võime, mida juba ei ole sillatud. Ainus probleem, et sillas peab kõlari takistus olema 2 korda suurem, kui enne sildamist. Ja kuna seda ei tehta, vaid jäetakse sama kõlar, siis nii madala takistusega koormust võim ei talu. Mõni jälle talub, ja siis saabki õelda, et see sobib sildamiseks.
    Kui võim töötab 4 oomiste kõlaritega, aga sa sildad ta, siis on see sama, mis topid 2 oomised kõlarid sappa. Kas ta vastu peab, seda ei tea. Kui aga leiad 8 oomised kõlarid, siis kumbki kanal jääb 4-ja oomi peale tööle, ja võim ei saa arugi, et on sillas.
    Võimsus siis kah lihtsalt liituvad kaks kanalit.

    Comment


      #3
      aga ehk viicid seletada et mix ta siis ei talu ja kas naiteks mingid lisaradikad koos ventidega kuhugile teeksid asja voimu jaoks talutavamaks?

      Comment


        #4
        Ta ei talu väiksemat takistust sellepärast, et elektrivool läheb väikse takistusega võimu jaoks liiga suureks ja seal põleb midagi läbi, kui veab siis võibolla ei põle ka! Aga ma ei usu, et mingi radikas selle vastu aitab. Aga eks targemad vastavad. ;D
        Muusikahull!

        Comment


          #5
          mõni skeem ka ja juttu
          http://sound.westhost.com/project20.htm
          http://sound.westhost.com/project14.htm
          KES SOOVIB, SEE PROOVIB

          t-linespeakers.org

          Comment


            #6
            Et võimu takistust sildamiselt vähendada, peavad kanalid olema absoluutselt sümmeetrilised. Siis võimendavad mõlemad täpselt sama palju ja võim kütab 2-oomist kõlarit nii, et pool voolust annab üks kanal ja pool teine. Kui nii ei ole, siis annab üks enamuse ja teine vähemuse ja võid ise arvata, kumb otsad annab.
            Teine probleem tekib siis, kui üks kanal on teistsuguse reaktsioonikiirusega kui teine. Siis jõuab üks enne positiivse poolperioodi transi avada, kui esimene negatiivse sulgeda. Ja võim hakkab lihtsalt voolu laskma otse mööda ja kuumenema. Ja kui see vool liiga suur on, siis on surm.
            Estonia võimust ei tahaks eriti uskuda, et ta piisavalt hea on, et sillata.

            Comment


              #7
              Urmas, ehk seletad lähemalt oma teooriat nende takistuste kohta?
              Asi peaks nii olema: Kui paned kaks 4-oomi võimu silda, siis võid sinna silla taha ühendada 2-oomise kõlari. Siis läheb pool voolust ühest ja pool teisest võimust. Seega kui ühe võimu väljundis oleks min takistuse korral U/I=4oomi ja teises sama, siis on väljundis pinge sama ja vool 2I, seega min takistuse korral oleks takistus R=U/2I, asendades sisse eelnevast U/I, saame 2 oomi. Seega peaks olema sillatud võimu väljundis 2x madalam takistus kui sildamata. Richtig?

              Comment


                #8
                Digital, ei ole Richtig! Kui sillatud vximule koormuse takistust ka veel vahendada on kindel surm lxputransidele. Urmase jutt vastab txele. Sry hetkel ei ole mingit kasulikku linki anda, kus oleks asi ara seletatud ja pxhjendatud.

                Comment


                  #9
                  Konkreetselt estonia 010't ei soovitaks sillata.

                  Comment


                    #10
                    Arvuste järgi peaks ju võimu töörezhiim siis samaks jääma, kui takistust 2x vähendad. Siis nagu oleks kaks sama takistusega kõlarit, mõlemad oma kanalis. Ja kui kanalid on parajalt võrdsed, ei tee ka see midagi halba, kui samas faasis võnkuvad punktid, st kanalite väljundid, kokku ühendada. Kui aga kanalid ei ole piisavalt sarnased, siis muidugi hakkab läbima ühte poolt suurem vool ja teist väiksem ja võimsus ei jaotu võrdselt ja surm.
                    Kui jätta kahe 4-oomi võimu sildamisel ikka takistus 4 oomi peale, siis kas on asjal erilist mõtet? Siis nagu mõlemad pooled oleksid justkui 8-oomise koormusega.
                    ...
                    Mina teist moodi esialgu mõelda ei oska... Kui keegi asjast teist moodi aru saab, siis võiks ka seda põhjendada, linki ei ole vaja, jutust piisab...

                    Comment


                      #11
                      Meil mõlemal õigus, kuid mina rääkisin sildamisest, kus võimu sisendisse lastakse vastandfaasis signaal, ja kõlar pannakse üks juhe ühe, teine teise väljundi peale. Siin tuleks kõlari takistust suurendada kaks korda.

                      Sina kirjutasid paralleelühendusest, mida minu arvates ei ole reaalne kasutada transistorvõimudes (lampvõimul on väljundtakistus suurem, seal ta töötaks vist). Teoreetiliselt, kui õnnestuks ära ühendada, siis tõesti kõlari takistust võiks vähendada kaks korda.

                      Nii et kõik on korras, ja suvi jõuab kah kohe kohale (kui mööda pole läinud).

                      Comment


                        #12
                        seega kui sillata ei saa, siis mis saab? bi-wiring?
                        KES SOOVIB, SEE PROOVIB

                        t-linespeakers.org

                        Comment


                          #13
                          bi-amping?

                          Comment


                            #14
                            Alati saab võimu kasutada nii, nagu ta on ehitatud. Kui võimsusest puudu jääb, siis tuleb uus võim osta. Palju see Estonia siis välja annab, et väheks jääb? Korteris peaks küll jätkuma, kui suurem saal, no siis ka sillatud võim jääb ju väheks. Kui võim on 2*25 W, siis sillatult ei tule rohkem kui 1*50 W, no aga võib ju ka ikka iga kanali taha üks kõlar panna, koguvõimsus ju ei muutu? Nii et kaks võimu, neli kõlarit, ja tümpsu päris palju? Igasse nurka kõlar.

                            Comment


                              #15
                              Tjah.Paremad kõlarid annavad rohkem juurde kui võimsam võimendi.
                              muusika on kuulamiseks

                              Comment

                              Working...
                              X