Teade

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Subwoofer

Tere audio huvilised. Mul kange tahtmine teha endale autosse woofer. Audese 75W104-4 valiks siis elemendiks. Samas olen ka mõelnud teha 2 ühesuguse elemendiga kasti. Vot siin on mul mõistus otsas - ei tea kuidas oleks seda kõige parem teha. Äkki kui kaks elementi panna paralleelselt, siis peaks valima 75W104-8 elemendid. Samas hiljem kunagi tahaks äkki ikkagi eraldi panna elemendid funktsima ning siis pole nende 8 oomistega midagi teha. Kas nii oleks üldse mõtet, kui paneks kaks 75W104-4 elementi kummagi eraldi ühe võimendi väljundi taha. Äkki keegi on proovinud teha 2 elemendiga woofrit ja seda võrrelnud sama elemendiga kui on ainult 1 tk kastis - kas 2 elemendi variant on üldse mõtteks?
    Jagage nõuandeid.

No kui võimast asja sa siis ikka teha tahad? Mul on kogemus Audese 75W104-4ga, väga positiivne. Mul siin foorumis kast ka müügis sellele elemendile, vaata äkki pakub huvi
    Aga see selleks.
    Idee poolest on sul mõttekäik õige - kui 2 woofrit siis peaks nad tõesti 8 oomised olema; samas hiljem kui tekib vajadus elemendid eraldada siis on nati jama võib olla.
    Ise arvan et tuppa piisab täiesti ühest woofrist, ei pea kahte panema.
    Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
    indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

Ah krt just vaatan et tahad autosse panna. Siis on teine lugu tiba - kui sul on mingi hull süsteem, siis jääb vast kahest woofristki väheks; kui aga maki tagant kõlarid + erladi mingi normaalse võimsusega võim, siis peaks ühest woofrist kah piisama. DB võistlusele küll siis asja eriti pole, aga helikvaliteedilt peaks paras olema.
      Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/

Comment

Tänan soovituse eest, ja see sinu oma on tuppa mõeldud, nii et ei sobi Lisaks tahan korralikult autosse sisse ehitada. Ennist jätsin mainimata ka võimu võimsuse: RMS 2x100W või 1x200W vististi. Ja sellel audesel on vist RMS 130W kui ma õieti mäletan, kardan veel seda, et äkki jääb lahjaks kahe jaoks ??? Kui nüüd võtta see 75W104-4 element siis kas on mõtet üldse bb6 jamama hakata või võib teha kohe 45l kasti nagu on Audese kodukal pakutaval woofril? Äkki keegi teab kui optimaalne on selline kast sellele elemendile.

Comment

selle audese RMS võimsus on 75W niiet võimust peaks piisama kyll! mina vaataks midagi võimsamat autosse... tuppa see muidu paras
          Abiks kõigega! djmadys@hot.ee/bazzmazternoq@hot.ee
          DeeJay Catass

Comment

Nocats ole hea poiss ja seleta kuidas Audesel see 75W RMS on??? Tootja ise ju ütleb et 130 W RMS ja 200 W max.
            Võimust kahele elemendile ma ei usu et lahjaks jääb, kui see 2*100 W on RMS võimsus.

Comment

Nocats ole hea poiss ja seleta kuidas see 75W RMS tuppa paras on aga autosse väheks jääb.

Comment

Tänan soovituse eest, ja see sinu oma on tuppa mõeldud, nii et ei sobi Lisaks tahan korralikult autosse sisse ehitada. Ennist jätsin mainimata ka võimu võimsuse: RMS 2x100W või 1x200W vististi. Ja sellel audesel on vist RMS 130W kui ma õieti mäletan, kardan veel seda, et äkki jääb lahjaks kahe jaoks Kui nüüd võtta see 75W104-4 element siis kas on mõtet üldse bb6 jamama hakata või võib teha kohe 45l kasti nagu on Audese kodukal pakutaval woofril? Äkki keegi teab kui optimaalne on selline kast sellele elemendile.
                75w-104-8 vajab kõigest 12w/8ohm et Xmax ületada. 100w ga on Xmax ületatud 0-90Hz mängimisel (st. moonutab rämedalt). Üle 90Hz sagedusala mängides peaks helirõhk ~110dB olema.

Comment

See Pauli toodu on tegelikkus, ma siin räägime aga nendest numbritest mida tootja annab. Tegelikkuses on vast 3/4 valjukatest niimoodi et pealekirjutatud nr ja muu jura ei lähe kokku.

Comment

ma olen siis lihtsalt rämedalt valesti aru saanud audese tähistusest :'( :-[, aga tuppa üle 100W RMS'i pole kuigi palju vajagi (eriti korteri elanikele) - aga alati võib rohkem olla... muidu eelneva jutu märksõnaks on NAABRID ;D
                    Autos on lihtsalt nii, et võid tymmi nii täis laduda kui ise tahad...
                    Abiks kõigega! djmadys@hot.ee/bazzmazternoq@hot.ee
                    DeeJay Catass

Comment

Kui palju audese elemendid maksavad ???

Comment

10" woofrid on hinnaga 630 ja 650 krooni poes. Ei tea kumab neist on 4 oomine, kumb 8 oomine, kuid Noores Tehnikus on sellised hinnad.

Comment

75w-104-8 vajab kõigest 12w/8ohm et Xmax ületada. 100w ga on Xmax ületatud 0-90Hz mängimisel (st. moonutab rämedalt). Üle 90Hz sagedusala mängides peaks helirõhk ~110dB olema.
                          Nii head pointi loen mina siit esmakordselt.
                          Tegelikult on enamuse tootjate enamustel subbakatel see viga küljes, et Xmax saab alla 100 Hz sagedusel ületatud umbes kümnendiku lubatud RMS võimsuse juures, kui just erilises kastis ei mõõda.

Comment

muidu eelneva jutu märksõnaks on NAABRID ;D
                            Autos on lihtsalt nii, et võid tymmi nii täis laduda kui ise tahad...
                            OT.... aga oi kui õnnelik ma jälle oma eramaja yle olen... yxi kodus ja tymps täpselt nii vali kui tahan.. naabrid elavad ka suht kaugel

Comment

Tegelikult on enamuse tootjate enamustel subbakatel see viga küljes, et Xmax saab alla 100 Hz sagedusel ületatud umbes kümnendiku lubatud RMS võimsuse juures, kui just erilises kastis ei mõõda.
                              Aga väga hea ju. Ainult paar vatti läheb vaja et kõll täiskäigule lasta ;D Vatid on ainult mingi termo-värk. Rohkem annad kui lubatud siis ainult helipool põleb läbi. Bassikõlaril tuleks ikka vaadata palju ta õhku liigutab LINEAARSELT.
                              Kõige rohkem mis ma leidnud olen on 5 liitrit.
                              http://www.adireaudio.com/diy_audio/driver...dire/tumult.htm
                              ehk siis 17 korda rohkem kui 10" audes.

Comment

Working...
                              X