Teade

Collapse
No announcement yet.

katkine Võimendi

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

katkine Võimendi

mul on siin üks romantika 15 - 120 Hi - Fi

asjal selline probleem, et ühes kanalist ei tule puhtalt heli miski plärts on sees nagu katkisel kõlaril vms

kuidas parandada ?

praegu kuulangi niimoodi et balanss on ära keeratud terve poole peale ja ühe kõlariga
    Andke andeks mulle minu lollid küsimused
    nagu mina annan andeks teile teie rasked vastused

Kontrolli teise kanali transid üle on ka nii olnud et transid kuluvad või hakkavad jamama ja siis ei tule sealt puhast heli enam.

Comment

mul sõbral sama võim.. mingi jama oli tal,et üks pool tegi vaikselt häält,aga moonutustega.. ja teine pool ei teinud üldse häält... mingi 200kr läks vist parandamine.. vist mingid transid vahetati ära ja paar lüüti kaa..

Comment

Nii uurisin nüüd lähemalt asja ja avastasin, et moonutusi pole vaid lihtsalt mängib palju vaiksemalt kui teine kanal.

hmm kuidas ma neid transistore kontrollin ?? Välisel vaatlusel viga ei tuvastanud
        lõpus on transid KT818BM ja KT819BM.

kas võib viga veel millegis muus olla või lippan kohe poodi ja ostan need transid ??

Comment

kui moonutusi ei ole siis on asi lüütides(arvata võib et lõppu sisend astme lüüdid).Vaata veel toitepinget.

Comment

Niisiis võtsin kätte ja uurisin asja lähemalt.

tulemused on kurvad ühest küljest

avastasin järgmist asja.
            viga on kuskil eespool
            see kanal mis mängib vaikselt mängib vaiksemalt juba enne lõppvõimu tulekut.

aga nende asjade uurimises toppisin kogemata +50 voldi juhtme +3 voldi pessa .

uurisin siis et kuhu see +3V edasi jookseb siis et nagu kindlaks teha mis läbi kärssas
            see jookseb edasi kahte transsi ja siis veel kuhugi läbi takistite jne.
            a ma ei tea kas nüüd on transid piixus või mis
            testri küljes olev transistori test näitas ainult nulle.
            ja ühegi jala vahel ta ka mittemingisugust takistust ei näita.
            No vahetaks transid välja kuid transsidel ei ole mitte mingisugust markeeringut.
            transistorid on sellised pisikesed mustad pooliku silindri moodi. peal on valge ja sinine täpp.
            lõppvõimu plokis on nad VT3 ja VT4.

kui kellegil on skeemi või oskab öelda mis transistorid need on siis oleks tore kui te mulle ütleksite.

või on viga äkki millegis muus ?? vaevalt.

Comment

Vaheta kõigepealt transid ära siis vaata edasikas hakkab tööle või ei kui ei hakkasiis vaata sinna lüütide poole kuna sellel võimul lähevad transid is läbi pole vaja kaasa aidata......

Comment

N vahetaks a ma ei tea ju mis transid need on.

Comment

kui sa ültse need transid ära tunned siis vaata seal on kirjas mis ta on transid on need mis seisavad seal enne väljundit kolmel jalal need vüivad olla radika küljes ja nende peal peka olema kirjas mis transid need on kahjuks pole mul täpseid jooniseid ja ma ei osaka nii õelda mis need on ja kus naad asuvad.....

Comment

Need valge ja sinise täpiga on tõenäoliselt vene transid KT502/503. Vaatan raamatust järgi, milline tähis just millisel oli. On nimelt võimalik segi ajada KT3102/3017-ga
                    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

kui sa ültse need transid ära tunned siis vaata seal on kirjas mis ta on transid on need mis seisavad seal enne väljundit kolmel jalal need vüivad olla radika küljes ja nende peal peka olema kirjas mis transid need on kahjuks pole mul täpseid jooniseid ja ma ei osaka nii õelda mis need on ja kus naad asuvad.....
                      eie ei jupats sa saad praegu natuke valesti aru .
                      need lõputransid on/olid korras.
                      see mida mina oletan et läbi kärssasid tänu minu väikesele eksimusele. on pisikesed mustad pooliku silindri kujulised.
                      ilma konkreetse markeeringuta.

to felch : võtan homme kaasa siis näitan sulle

Comment

sry minu viga polnud kodus ja ei saanud asja lähemalt uurida.

Comment

niih selline pilt siis kui kellegil korralikult ei näita pilti siis pilt asub sellisel aadressil nagu http://www.hot.ee/kurrnjauskas/romantika.jpg

sinna kus on märgitud joonisel 3,7 V surusin ma kogemata selle juhtme kus on märgitud 54,5 V.
                          ja võim ise töötab ainult et ta ei pane seda releed tööle.
                          relee mähise kummagil otsal on ca. +54V.
                          ühesõnaga nagu vool käiks lihtsalt sellest mähisest läbi.
                          ilmselt on mõni neist transsidest läbi.
                          VT3 on korras (testitud felchi poolt ).

ja anyway kui keegi viitsib siis ta võiks selgitada mis seal üldse toimub.

XS1 ja XS6 on parema ja vasaku kanali sisend.
                          XS2 ja XS5 on nende toited.

Comment

Tundub, et see blokk on võimendi kaitselülitus. Et kui väljundisse tuleb transside lühise tõttu alalispinge, lükatakse kõlarid tagant ära. Seega kontrolli esiteks kas võimendi kanalite väljundis on null. Kui on, võid proovida ise releed alla vajutada, ehk hakkab häält tegema. Sellissel juhul on vigane just kaitse blokk. Muul juhul tuleb võimu ennast torkima hakata.

Muide, too transs on korras selles mõttes et B-E ja B-K siirded on normaalsed ja lühist ei ole. TRans ise ei pruugi ikkagi töötada, teda tuleks mõne transitestriga mõõta või skeemis tööd kontrollida.
                            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Tundub, et see blokk on võimendi kaitselülitus. Et kui väljundisse tuleb transside lühise tõttu alalispinge, lükatakse kõlarid tagant ära. Seega kontrolli esiteks kas võimendi kanalite väljundis on null. Kui on, võid proovida ise releed alla vajutada, ehk hakkab häält tegema. Sellissel juhul on vigane just kaitse blokk. Muul juhul tuleb võimu ennast torkima hakata.
                              Nii selle jutu järgi tundub kaitse blokk vigane olevat

Comment

Working...
                              X