Teade

Collapse
No announcement yet.

CD-in

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    CD-in

    jootsin sisendi helipea võimeni väljuni peale. oli vaja kiirelt teha ja puudus normaalne kõll, millega katsetada. seetõttu juhtus selline asi, et autosse pannes bass ilgelt lõhub, kuigi makil on bassid täiesti maha keeratud.
    mõlemal kanalil on vahel 10µF konde, kuna riiulist polnud väiksemat võtta... väiksema kondega saaks muidugi asja korda, aga küsimus on selles, kui väike see olema peaks?
    maki mudelit hetkel ei tea, helipea võimu mudelit kah mitte. saaks millalgi teada, kui vend on nõus hetkeks maki autost välja võtma. asi töötab muidu nii, et kasseti pessa läheb lindita kassett ja voilaa
    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

    #2
    ammusest praktilisest kogemusest justkui mäletaks, et kusagil 1uF kandis hakkas sellistes lülitustes bassisaatan taganema küll
    eks ta sõltub sisendi ja väljundi takistustest , ntks. kõlarites piisab ju ka kümnest uF-ist et hädapärast MS lõikefiltrit ehitada.
    Võimenduslülituste juures vast ehk 0,1...1uF puhul on mõju märgatav

    samas ei saa aru, kas CDsisend toimib läbi kasseti-helipea, või ikkagi eelvõimendi väljundist/lõppvõimu sisendist ?

    Comment


      #3
      Mina saan küll aru, et CD sisend ikka paralleelselt helipea võimendi väljundiga.
      Seal peaks juba lineaarse sageduskaraga signaal jooksma sest kogu vajalik kõrgete-madalate tõus tehakse tavaliselt helipea võimendis.
      Äkki võimendi väljund ise moodustab mingi 'vale' filtri ja surub keskmised-kõrged maha? Proovi h.pea võimendi lahti ühendada, kui mujalt signaali sisse lased. Võibolla lihtsalt kondekast ei piisagi, et sisendit sedasi lineaarseks saada.

      Comment


        #4
        Äkki signaaliallikal mingi Bass boost v midagi sees?
        Maailm oleks puhas ja süüta
        kui poleks õllejogurtit
        - Õ.Õ.

        Comment


          #5
          signaali lasin läpakast. pole seal mingit boosti. winampi ekval võtsin bassid väga maha ja maki enda nupust kah bassid maha. siis kannatas hädapärast mängima jätta.
          oleks lülitiga pistiku pannud ja selle siis otse enne helitugevusregulaatorit, aga esipaneel on jube täis ja seega panin pistiku tagaküljele. juhe kogu aeg sabas ja seega ei saa nagu eriti mujale seda signaali suurt suunata ka. helitugevus iseenesest suht normaalne, aga bassid on räigelt üle.
          ma lootsin jah, et peale pea võimu on juba lineaarne, aga võta näpust.
          Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

          Comment

          Working...
          X