Teade

Collapse
No announcement yet.

CD-ROM lugeja tavaliseks CD-PLAYERiks

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

CD-ROM lugeja tavaliseks CD-PLAYERiks

Tekkis mõte. Mul vedeleb üks cd-rom seade. Vanemalt masinalt kuid ideaalses korras. Lugemiskiirus on 24x, HP toodang aastast '97, juuli kuus toodetud

Mul siis tõsisem plaan panna see jurakas tööle kui tavaline cd-player. Ja see pidavat isegi võimalik olema.
    Link 1
    Link 2

Lugejal kirjas sellised andmed:
    Laser: 709+- 25 nm, 0,22mW
    +5V --- 1.0 A
    +12V --- 0.8 A

Taga on augud:
    Digital audio
    Analog audio
    Cable select
    Slave/Master
    Host interface
    Power +5V ja +12V

Kõik pesad on ''isased''. Millest tuleks alustada? Ise arvan, et kui saab kusagilt 12V sisse, siis peaks tööle hakkama?

PS: olen suht n00b, kuid õpihimuline

Kas play nupp on ikka esipaneelil olemas? Kui ei ole läheb raskeks.
    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Originally posted by Elukaz@May 13 2006, 18:38
      Kas play nupp on ikka esipaneelil olemas? Kui ei ole läheb raskeks.
      Jah on. Play/Eject nupp on

Comment

seda kerge teha ma ise ka endale teinud ja tõõtab võta toiteks arvuti toite plokk

Comment

Sinna 5/12V pesasse tuleb toide sisse lasta, vaja on 5V ja 12V pinget (ja 0 juhet (GND)). Sellised pinged saab tõesti kõige lihtsamalt arvuti toitekast, kuigi toitekas teeb müra. Heli tuleb välja Analog audio august, servmised ühendused peaksid parem/vasak kanal olema ja keskel on 0.

Comment

sul on üks probleem.sul on ühe nupuga cd-rom nagu ma aru sain.kuidas sa järgmise loo valid? eelmise? ühe nupuga cd-romiga ei pidavat saama eraldi muusikamängijat teha.otsi kuskilt komisjoni või säärasest kauplusest endale kahe või veel parem kolme nupuga cd-rom.150 krooni kõige rohkem.

Comment

Originally posted by silvert@May 14 2006, 16:17
              sul on üks probleem.sul on ühe nupuga cd-rom nagu ma aru sain.kuidas sa järgmise loo valid? eelmise? ühe nupuga cd-romiga ei pidavat saama eraldi muusikamängijat teha.otsi kuskilt komisjoni või säärasest kauplusest endale kahe või veel parem kolme nupuga cd-rom.150 krooni kõige rohkem.
              Aga mis mõte sellel asjal on? Lihtsam on hankida 2-3 soti eest vanem korralik cd dekk (philips ntx), mis teeb ilma mingi ümberehituseta normaalset häält, nupud kah kõik olemas.
              CD lugejaga on siis mõtet jamada, kui ehitaks uue korpuse ümber, vahetaks DA muunduri (i2s siinil) jne... ja siis pole ka veel kindel, et heli on parem keskpärasest CD dekist.
              Kolakoguja

Comment

Originally posted by pupsik46@May 14 2006, 18:33

Aga mis mõte sellel asjal on? Lihtsam on hankida 2-3 soti eest vanem korralik cd dekk (philips ntx), mis teeb ilma mingi ümberehituseta normaalset häält, nupud kah kõik olemas.
                CD lugejaga on siis mõtet jamada, kui ehitaks uue korpuse ümber, vahetaks DA muunduri (i2s siinil) jne... ja siis pole ka veel kindel, et heli on parem keskpärasest CD dekist.
                aga kuhu jääb isetegemise rõõm?

Comment

Oli(tegelikult hetkel seisev) projekt CD-rom toppida RRR M-201S korpusesse(see siis Radiotehnika "sahtel"-tüüpi deck).Minupoolt kasutataval CD-romil on kaks nuppu...Hetkel olen veel uuringutel, ehk saab kolme tupuga kusagilt/kellegilt...No läbumängia saab tast ikka :lol:
                  The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                  Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                  Projektide pildid
                  Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                  http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

leidsin arvutist kogematta cd-rom kontrolleri, mis ühendub ide liidesesse ja on hunnik nuppe, oli vict pici peal üles ehitatud. link

Comment

See kilone, et kui keegi selle eelpool mainitud skeemi järgi miskit mudima hakkab, siis võiks asjast märku anda.Ise nagu progemisest ning PICutamisest suurt halligi ei jaga(pole vastavaid seadmeidki).Saaks ehk teise PICu ka progetud...
                      Projektide pildid

Comment

Vs: CD-ROM lugeja tavaliseks CD-PLAYERiks

Ning kraabin jälle vana teemat!
                        Esmalt postitatud irx poolt
                        leidsin arvutist kogematta cd-rom kontrolleri, mis ühendub ide liidesesse ja on hunnik nuppe, oli vict pici peal üles ehitatud. link
                        Et kas keegi oleks nii tore ja PICutaks sellel lingil mainitud PICi mulle?!Kokkutulekul saaks siis äri ajada(vaja on ainult progetud PICi)...
                        Projektide pildid

Comment

Working...
                        X