Teade

Collapse
No announcement yet.

vana hea S90 kõll..

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    vana hea S90 kõll..

    Ok, asi selles, et tükk aega tagasi kruvisin oma kahelt S90-neselt bassielemendid küljest ära ja hakkasin pidama plaani autosse midagi subwooferi moodi teha.. Kuna ei osanud kuskilt pihta hakata, siis asusin netist inffi otsima, siit foorumist sain kõige rohkem teadmisi.. nüüd juba jagan veiz asja ;D ja suutsin isegi välja mõelda enamvähem milline see kast siis välja nägema peax.. http://www.audes.ee/new/gifs/cabinets/sw106a.jpg
    vot kuskil selline. aga ma tean et tegelt on vaja ju bassbox pro abil arvutada õiged mõõtmed.. üritasin aga ei saanud asja..  :-[ leidsin ka siit foorumist S90 andmed, millest pidi piisama arvutamiseks.. S-90 bassika T/S parameetrid siis:
    Fs - 28 Hz
    Vas - 80 l.
    Qts - 0,45
    31,5 - 1000 Hz
    Sensitivity - 86 dB


    Need on 4 Ohmised ja 35w nominaal. Nüüd olen ma siin sama murega nagu paljud teisedki.. Äkki keegi on nii hea ja arvutab mulle välja kasti mõõtmed.. ma panin tähele et intz jagab seda asja hästi..või keegi muu.. Kasti tuleb siis kaks kõlli ja inverter(-id) vist esiplaadile.. Teen kasti saepuruplaadist arvatavasti 20mm kandis, sest osad räägivad siin et see on hea küll kõlli ehitamisex..odav ka. Aint ma ei oska öelda kas peaksin panema ka mingi madalsagedusfiltri või mitte.. Vist ei pane sest ma kasutan seda siis ka tavakõllina..(või paneks?)..
      Ok kavatsen korrralikult putitada ja meisterdada, niiet olex tore kui keegi mu eespool toodud küssadele vastax ja selle arvutuse ära teex.. Kuna ma tean et siin on väga aktiivsed ja lahedad tehnika vennad siis suured tänud juba ette..

    #2
    ole sina ka palun aktiivne ja lahe siin foorumis on olnud s90 bassikaga supaka ehitamisest juttu küll ja küll

    Comment


      #3
      sa Zen ei viizinud vist hästi mu texti lõpuni lugeda või ei oskagi niipalju lugeda ;D? Ma olen uurinud terve selle audio foorumi läbi ja ka palju targemax saanud, aga bassbox pro-d ei oska kasutada.. seetõttu küsingi siit abi..vot.

      Comment


        #4
        A kas need S-90 kastid on alles. kui on, siis ostaks kohe ära!

        Comment


          #5
          on alles küll aga ei plaaninud maha müüa enne kui supakas valmis saab, sest ei tea mis häält teeb, äkki panen kõllid originaalkastidesse tagasi..sry

          Comment


            #6
            A kui saab siis müüd ikkagi ära?
            Ostaks kindlasti, kõlarid valjukad juba olemas

            Comment


              #7
              võimalik, aga sinna on veel aega, sest näed isegi et ma alles hakkan ehitama.. PS! keegi võix selle kasti arvutuse ära teha..

              Comment


                #8
                Kui sa paned S-90 bassika ja teed subwooferit, siis ei saa sa seda tavakõllina kasutada, kuna sealt ei tule nii kõrgeid helisid ja seega on kasulik ka madalpääs filter vahele panna, et liigseid moondumisi ei tekiks.

                Ka saad sa filtriga parema bassi, kuna kõlar ei pea jändama nende sagedustega, mida ta õieti (moonutusteta) esitada ei suuda. Mina sinuasemel ei oleks S-90 ära lammutanud - liiga head kõllid teised selleks. Parem osta eraldi mõni subwoofer. :
                Muusikahull!

                Comment


                  #9
                  ma saan ju igakell selle elemendi originaalkasti tagasi kruvida kui tahan toas näitex kuulata.. aga nendest filtritest ei jaga ma küll midagi.. äkki keegi annab vihje kui suured sagedused lõigata tulex ja kust sellist filtrit saada.. ???

                  Comment


                    #10
                    Lõikesagedus võib olla kusagil 150Hz peal. Ja kui filtrit tahad, siis soovitan intz-i poole pöörduda. Tema pakkus mulle filtrit odavalt. Võibolla teeb sulle ka.
                    Muusikahull!

                    Comment


                      #11
                      Filtriga saaks sind tõesti aidata, räägime sellest kas meili teel või privaatsõnumite teel edasi. Kasti poolest niipalju et üldiselt peaks S90 kast olema kusagil 40...45 ltr optimaalselt, kui aega saan võin sulle ka mingi arvutuse ära teha.
                      Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
                      indrek@sac.ee, +3725174765

                      Comment


                        #12
                        Räägime edasi privaatsõnumite teel!!!!!!!!!! selleks see foorum ongi et teised ka teada saaks mudu on varsi jälle yx tark siin ja kysib samu kysimus mu arust võiks ikka teema foorumis lahti seletada ja otsad kinni tõmmata mitte nii õhku rippuma jätta

                        Comment


                          #13
                          Mina mõtlesin oma lausega konkreetset filtri pakkumist, mis on juba põhimõtteliselt valmis, mitte seda kuidas filtrit teha! Arvasin siis et pole väga viisakas hakata off-topikut ajama.
                          Siin on teemasid küll kuidas filtrile vajalikke komponente arvutada, kasuks otsing.
                          Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
                          indrek@sac.ee, +3725174765

                          Comment


                            #14
                            Teeks siis ühe suure kasti mahuga kusagil 85...90 ltr, siis jagaks selle suure kasti sisemise vaheseinaga pooleks ja ongi kaks 40...45 ltr kasti. Siis vastavalt lõppmahule võin aidata inverterite arvutamisel. Kuna sul subbakas läheb autosse vist ???, siis ei oska mõõtmeid öelda - BB6 on selline koht olemas küll, uuri neid lahtreid veidi ja siis mõõda ära oma pagasiruumi mõõtmed ja vaata millise kasti sa teha saad/tahad.
                            Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
                            indrek@sac.ee, +3725174765

                            Comment


                              #15
                              ma mõtlesin ise ka teha kuskil 80-90l kasti ja mõtlesin ka vaheseinale.. aga see auto kuhu ta arvatavasti läheb on touring- ehk pickup.. avar salong.. aga äkki teed arvutuse lihtsalt subwooferi jaoks mitte auto oma jaoks... ??? see pole väga tähtis ka ju, sest ega need S90 bassikad ju mingid eriti kvaliteetsed asjad pole.. ja kuna siin kiidetakse filtreid siis ma otsustasin ikka filtri ka vahele panna, eriti kui intz odavalt ärib.. sellest omavahel.. aga mingid kasti mõõdud võiks saada siis oskaks projekteerima hakata.. nagu aru saan tuleb inverterid pärast sõltuvalt mahule arvutada..-->>

                              Comment

                              Working...
                              X