Teade

Collapse
No announcement yet.

Estonia kärje andmed

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Estonia kärje andmed

    On hõbedased Estonia kärgmembraaniga wooferid ca 16l kastis, olemas on 5cm siseläbimõõduga inverteri toru, aga praegu ühte varianti kuulates tundub, et ei ole päris õieti häälestatud st. bassid on kõhnavõitu. Ei saagi aru, kas liiga madalal või kõrgel. Vist ikka madalal. Et kas keegi saaks mulle asja üle arvutada või soovitada midagi. Wooferid on siis Estonia 35AC kärjed. Täpseid numbreid ei tea, kuna nendega tegeles filtrite arvutamisel Sulo Kallas
    Allkiri.

    #2
    sulol oli ju päris korralik mõõtemikker ja omakirjutatud soft häälestamiseks... üritaks esimese asjana tema enda käest inffi saada.
    teades pisut sulo maitset, arvaks, et "kõhna" bass võib taotluslik olla ehk siis see kärg võib-olla teeks pisut kõvemini piisavalt jubedat häält.
    GSM: 5039624

    Comment


      #3
      no Estonia 35 kastides mängisid need kärjed ikka päris vägevalt ju... esiteks päris madalale mängisid, pakuks, et lausa 20hz-ni välja, ja bassid olid ka sellised meeldivad - ei kumisenud ja olid kuidagi "mahedad".
      Allkiri.

      Comment


        #4
        20-ni need estoniad kindlasti ei mänginud[1]. nende resonantssagedused olid mälu järgi kuskil 36Hz kandis ja madalamale minnes kukub sageduskarakteristik järsult ära.

        [1] tähendab, kindlasti mängivad need kastid ka 20Hz-i, iseasi, kui nõrgalt ja kas sellest on rohkem kasu või moonutust.
        GSM: 5039624

        Comment


          #5
          Mälu järgi oli Fs 38 Hz, Qt 0.46 ja Vas 30 L.

          Comment

          Working...
          X