Teade

Collapse
No announcement yet.

Enamvähem korralik helisüsteem koju?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Enamvähem korralik helisüsteem koju?

Tere

Uskumatu, kui targa foorumi ma oskasin välja kobada ning mul on enamvähem sama plaan, et endale koju (seejuures korterisse), mingi audio süsteem soetada. Seega, et mitte seda foorumit reostada, jätkan siin samas teemas. Niipalju kui olen siin jõudnud uurida, on siin palju tarka juttu, kuid kuna olen laisk, siis tahaks kohe küsima hakata. Vastused ja soovitused on kahe käega tervitatavad.

Mida tahan: vinüüli kuulata, cd-d kuulata, siis kui ma juba siia alla raha matan, võiks ju ka televiisor ja aruvuti olla sinna kupatusse ühendatud. Vajadusel sinna veel lisa kõlarid taha panna, et teise tuppa (kööki) need vedada. Seejuures kui köögis muusikat kuulan, siis võiks olla võimalus elutoa suuremad monstrumid saada vaiksemaks keerata. Raha seejuures on piiratud, nii et olen jõudnud juba piiluda saiti, http://www.hifiweb.net/ ning ilmselt kavatsen sealt midagi vaadata.

Enda visioon on siis järgmine: on tarvis siis plaadimängijat, cd-mängijat, võimu ja kõlle ... lihtne . Tegelikult ei tea asjast suurt tuhkagi ning kõik soovitused ja tähelepanekud üksikasjadele on teretulnud. Mida arvestada ja mida tähele panna jne.

Lisaks on mul endal tekkinud mõned konkreetsed küsimused: (lühidane vastus on täitsa piisav)
    - Mis vahe on võimendil ja ressiiveril ja kumba mul vaja läheb?
    - Mileks on hea tuuner ja milleks on hea kodukino. (mõtlen neid tooteid, mis on eelnevalt mainitud kodulehel)?
    - Nüüd tuleb purakas ... mis on HIFI?
    - Mis omadustega kõlareid mul soovitaksite osta? Kuulan metalit ja rock-i. On sellel üldse mingi vahe, mis muusikat kuulan, kuna endale tundub küll, et paljud klubimuusika sõbrad nõuavad võimalikult palju bassi. Sellega ilmselt ei tohiks ka üle pingutada?

Tänud ette!

Comment

Esmalt postitatud marcor1 poolt
      Alto 2 -st veel - pole mingi spetsialist kuid kas ma eksin kui väidan, et võimsama bassi jaoks on vaja suuremat membraani pinda
      Seda küll- suurema helirõhu jaoks on vaja suuremat membraani. Kuid vaata üldpilti.

Sageduskarakteristika:

Nagu näed, on seal umbes 70Hz juures muhk, mis on võrreldes muude sagedustega paar dB suurem (samasugune on ka umbes 17kHz juures).

Seega on üldpildis bass paar dB valjem kui muud sagedused.

Esmalt postitatud Rattlehead poolt
      - Nüüd tuleb purakas ... mis on HIFI?
      Hi-Fi definitsioon:

High fidelity (or HiFi or hi-fi) is the reproduction of sound and image that is very faithful to the original. Hi-fi aims to achieve minimal or unnoticeable amounts of noise and distortion. The term hi-fi can be applied to any reasonable-quality home-music system. Hi-fi enthusiasts are often known as audiophiles or videophiles.

Comment

Silveriga nõus, alto 2 piisav nn "müdistaja" ja 2 6,5 midbassiga ei saa sagedusi madalamaks, saab lihtsalt võimsust juurde. 6,5 suudab üllatada.

Rsiivri ja võimu vahe on see et Resiiiver on võimendi+raadio koos.
        tuuner on raadio
        Kodukino headus peitub vist kuulaja kõrvus, ise stereo fänn
        Kui kuulad metalit ja rock'i siis mina soovitaks valida kõlarid millel on bassikas papp koonusega. Ise ka rock'i vahest/suht tihti kuulan. Ja papile ikka vastu ei saa.

siis kui ma juba siia alla raha matan, võiks ju ka televiisor ja aruvuti olla sinna kupatusse ühendatud. Vajadusel sinna veel lisa kõlarid taha panna, et teise tuppa (kööki) need vedada. Seejuures kui köögis muusikat kuulan, siis võiks olla võimalus elutoa suuremad monstrumid saada vaiksemaks keerata. Raha seejuures on piiratud, nii et olen jõudnud juba piiluda saiti, http://www.hifiweb.net/ ning ilmselt kavatsen sealt midagi vaadata
        Milleks sellist hullu asja aretada.

Comment

Esmalt postitatud MK poolt
          Kui kuulad metalit ja rock'i siis mina soovitaks valida kõlarid millel on bassikas papp koonusega. Ise ka rock'i vahest/suht tihti kuulan. Ja papile ikka vastu ei saa.

Milleks sellist hullu asja aretada.
          Millised on siis papp koonusega bassikaga kõlarid? Ehk leiad mõne, mida kuskil e-poes pakutakse ja mida umbes ise soovitaks, siis oskaks vahet neil teha.

Milleks sellst asja aretada? Noh kui vinüülide ja CD-de kuulamiseks endale võimsa soundiga värgi juba üles pannud ning kuna palju muusikat on ka arvutil mp3 formaadis, siis oleks mõistlik arvuti kah taha ühendada, et saaks ka arvuti muusikat hea soundiga kuulata. Ja pean lugu ka sellest, et telkul oleks asjalik sound, kuna vaatan palju ka kontserd DVD-si ning siis oleks kah mõistlik telkuga see krempel ühendada, mitte telerile eraldi võime ja värke osta. Vastuseks siis, et peaks ju odavam tulema, kas pole nii?

Aga jah ... 1 asi on kõlarid, kuid millist võimu soovitaksite, et saaks nõnda palju vidinaid (cd, teler, plaadimängija, arvuti ... jne) taha panna.

Tänud.

Comment

Su tingimustele vastaks kodukino resiiver, raadio on juba sisse ehitatud, sisendeid on hulganisti, 2tsooni rešhiim(suures toas kuulad vinüüli, köögis päevauudiseid), sageli on kaasas universaalpult.
            Kõlareid - enamus on pappkoonused, kallimad on alu ja titaan(kuigi on ka metallitrendi tõttu paisatud turule odavaid(rämps) julkasid.). Kui ei eksi siis metallmembraane ei loeta siiski paremateks - lihtsalt sound on natuke erinev ning lisaks hetkel ka "in".
            Näiteks selline ilus komplekt:
            http://www.eu.onkyo.com/package/package_en_347030.html
            - kompaktne ning kõik on olemas(eesti poehind ~17k - euroopast otsides ~13k).Ressiivri pluss minu jaoks suurepärane keelpilli (viiul,tšello) kõla kuid miinuseks natuke kuiv heli ja veits puudulik bass - on jäädud vist subwoofri peale lootma).Poppmuusika jaoks on bassi küll, rocki puhul nagu jääks puudu.
            Jättes välimuse kõrvale, keskendudes hinnale/kvaliteedile ja stereole siis:
            http://www.audiocenter.ee/?op=body&id=651
            http://www.audiocenter.ee/?op=body&id=1045 :hind ~13k.
            Ainult stereo ilma "kellade ja viledeta":
            http://www.hifiweb.net/index.php?kat...b=125&parent=4
            http://www.hifiweb.net/index.php?kat...=176&parent=13

Kõlariteks kvaliteedi ja hinna väga hea suhtega Visatoni Alto 2 - tellides ~4k.
            -

Comment

Ma hullu asja all mõtelsin kõlarite hulka, odavam võibolla kööki mingi kräpp osta kust uudised kuulata.
              Aga minuarust üks lahenudus olekski siis mingi korralik stereoresiiver kus palju sisendeid, mõni asisem ja kobedam DVD mängia ja siis kaks head kõlli.
              Soovatama hakkaks siis kui eelarve teada umbes.

Comment

Ohh olge te tänatud sõbrad!
                Ega ma jah seda kõllide köökivedamist nii üle ei tähtsusta. Saab ilma täitsa hästi hakkama. Seda enam et rahalised võimalused on küllalt tagasihoidlikud. Ise kujutasin ette, et ehk 8000 eest umbes midagi. Et see teeks umbes 2k vastavalt võimule, kõllidele, plaadimängijale ja cd mängijale. Aga uurides neid linke ja asju, hakkan ma selles vallas vähe rohkem orienteeruma, kuid üle 10k ei taha sinna alla esialgu küll panna.

Aga huvi pakub tõesti selline riistapuu, nagu juba eelnevalt soovitati, et siis nimetus on sellel vist audio/video ressiiver? Olen ma õieti aru saanud, et seal on siis olemas võimendi, cd/dvd mängija ja vist raadio kah ning kui sinna külge saab arvuti ja plaadimängija kah panna, siis selline kaup oleks täitsa ponks - iseasi muidugi, et eriti üle 6-7k ei sooviks selle eest maksta

Samas kõlbab mulle ka eraldi osta ainult võimendi, ja igast mängijad eraldi.

Nii et u. 8-10k on mul seinna alla panna ja ilmselt tuleks mul siis ikka kasutatud tavaari vaadata. Nii et spekuleerige ja soovitage, mida ma selle eest saaks.

Lisaks küsiks veel natuke kõlarite kohta - kas neil esineb mingid klassid või kategooriad. Olid vist mingid tähed A,B,C,D,E vms. Ehk lihtne seletus ka selle kohta?

Comment

Esmalt postitatud Rattlehead poolt
                  Lisaks küsiks veel natuke kõlarite kohta - kas neil esineb mingid klassid või kategooriad. Olid vist mingid tähed A,B,C,D,E vms. Ehk lihtne seletus ka selle kohta?
                  Mina nagu küll mingitest kõlarite kategooriatest pole kuulnud, see nagu muu kodutehnika valdkond, minu teada.

Kui plaanid kõlarid osta, mitte ise teha, siis oleks vast kõige õigem erinevaid sobiva hinnaklassi kõlareid kuulata ja nende seast endale meelepäraseim valida.

Comment

Esmalt postitatud Silver poolt
                    Mina nagu küll mingitest kõlarite kategooriatest pole kuulnud, see nagu muu kodutehnika valdkond, minu teada.
                    OK. Mind ilmselt ajas siis segadusse selline link. Need tähed on kõigest JAMO firma toodete klassid.

Comment

krt hinna poolest sobiks sulle tegelt minu tavarr aga jah. Võimu suhtes nii et seal hifiwebis suht head valikud hetkel ju AKAI ja SONY QS. cd oleks sealt küllalt muhe Harman/kardoni oma vast. Ja isegi kõlle saab sealt IQ need peaks piisavalt tasemel olema suhteliselt kvalieetsed komponendid.
                      edasi olekski veel kablasid, vinüüli ja raadiot vaja ehk.

Comment

Esmalt postitatud MK poolt
                        krt hinna poolest sobiks sulle tegelt minu tavarr aga jah. Võimu suhtes nii et seal hifiwebis suht head valikud hetkel ju AKAI ja SONY QS. cd oleks sealt küllalt muhe Harman/kardoni oma vast. Ja isegi kõlle saab sealt IQ need peaks piisavalt tasemel olema suhteliselt kvalieetsed komponendid.
                        edasi olekski veel kablasid, vinüüli ja raadiot vaja ehk.
                        Väga norm. Ise vaatasin kah neid. Praegu aga teen lihtsalt plaane tulevikuks. Ostuks läheb ilmselt alles kuu, kahe pärast.

Aga nüüd tahaks veel küsida kaablitest. Et mis otstega need võimendi taha käivad ja mis kaablitega saaks arvuti võmendi taha? Kas arvuti ühendamiseks oleks mingit kobedamat helikaarti kah selleks tarvis?

Comment

Cd/dvd decki ja resiiveri/võimu vahele käib üldjuhul 2xRCA(male) - 2xRCA(male)
                          arvuti ja võimendi vahele käib üldjuhul 3,5mm stereo plug(male)-2xRCA(male), kuid eksklusiivsemate helikaartide puhul on ka muid variante.
                          võimendi ja kõlarite vahele käib spets kõlarikaabel (on ka otsikutega variante, kuid saab ka ilma otsikuteta hakkama).
                          kaablid võiksid olla võimalikult lühikesed: kõlari ja võimu/ressiivri vaheline alla 3m. võimu/resiivri ja signaaliallikate vaheline kaabel eriti lühike (umbes pool meetrit).

On kaks head varianti arvuti süsteemiga ühendamiseks
                          1. Su ressiiveril on S/PDIF sisend ja helikaardil S/PDIF väljund ning neid ühendab vastav kaabel. Kogu signaal kandub üle digitaalselt, arvuti ja ressiiveri vahel ei lähe midagi kaotsi. Digitaalset signaali dekodeerib ressiiveri sees olev muundur.
                          2. Osta väline (ntx usb) helikaart ning vii see vastavate pikendustega (usb pikendused) võimendile/ressiiverile võimalikult lähedale, et saaks kasutada lühikesi analoogsignaali kaableid helikaardist ressiiverisse. Heli dekodeerib helikaardis olev muundur. (mul on pakkuda uus M-Audio transit, 1000.-)
                          Kolmas enam-vähem variant on hea sisemine helikaart ning ikkagi lühike kaabel helikaardi ja süsteemi vahel. Siin on aga suured AGAd: arvuti korpuses on igasugused magnetväljad ning siini kaudu kanduvad edasi protsessori ja kettaseadmete tööst põhjustatud häiritused. Ning vb pole ikkagi võimalik arvutit süsteemile piisavalt lähedale panna (mitte üle paari meetri signaalikaablit).
                          Muud variandid on aksepteeritavad kõrgema tolerantsiga inimeste poolt

Igasugusteks kaabliteks ei saa olla suvaline traat. Kaabelduse pealt ei tohi väga kokku hoida, sest see ikkagi mängib lõpptulemuses teatavat rolli.

Comment

to:sLim
                            Puhas kuld. Tänud!

Comment

Working...
                            X