Teade

Collapse
No announcement yet.

Küsimus kodukino teemal

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Küsimus kodukino teemal

    Tere,

    Tekkis mõte soetada mingisugune odavam kodukinolahendus lisaks stereole. Kuna hetkel aga üsnagi korralik vanakooli stereo võimendi on olemas, siis sooviks kuidagi moodi olemasoleva võimendi kodukinovõimendiga ära ühendada, nii et stereo võimu tööks jääks esikõlarite võimendamine ning kodukino omaks surroundi võimendamine. Samuti ühendaks CD-decki otse stereo võimuga, kuid see ei puutu hetkel asjasse. Kuna hea stereo kvaliteet läbi kodukino võimu läheb vägagi kalliks, siis selline lahendus tunduks kõige parem nii kõrvale kui ka rahakotile. Küsiks siis seda, et millised on sellise setupi puhul võimalused? Ise mõtlesin, et peaks otsima võimendi, millel on "pre-out" ühendused juba olemas või leidub ka muid võimalusi? Kuna väga palju raha ei sooviks kulutada ning esiplaanile jääb ikkagi stero, siis üle 2,5k kodukino võimu eest ei tahaks maksta (kasutatud muidugi). Seega, kõik soovitused on teretulnud!

    Tänud.

    #2
    Vs: Küsimus kodukino teemal

    Niipalju, kui asja uurinud olen, on pre-out esikõlaritele vaid kallimatel ressiivritel, odavamatel pre-out reeglina puudub, või on hoopis tagakanalitele:S Erandiks NAD ressiivrid, isegi odavaimal mudelil T743, on eelvõimendi väljundid kõigile kanaleile. Tõsi, odavus on siin suhteline, maksab isend uuena 8990.-, kasutatuna pole neid vähemalt Eestis liikumas näinud (võibolla ebay avitab...).

    Vist ainuke võimalus asi odavalt teha, on leida kasutatud ressiiver, millel soovitavalt (lihtsuse huvides) eel- ja lõppvõimendid eraldi plaatidel ning siis pre-out ise leiutada.
    Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

    Comment


      #3
      Vs: Küsimus kodukino teemal

      Tänud kiire vastuse eest!
      Njam, nii palju ei sooviks hetkel kindlasti välja käia. Sai siin uuritud kasutatud kodukinivõime ning tundub jah, et selle pre-out väljundiga on selles hinnaklassis üsnagi nutused lood. Teine võimalus peaks ka muidugi olema DVD-player, millel oleks eraldi 5.1 väljundid, kuid tundub, et ka neid enam nii väga ei liigu.

      Comment


        #4
        Vs: Küsimus kodukino teemal

        kas äkki ei saaks seda teha sama moodi nagu autodes ehk siis resiivri esikõlarite high level signaalist low-level signaal ja see siis stereovõimu.

        samas võib see olla ka järjekordne ekslik uitmõte mul....
        why mess with the classics

        Comment


          #5
          Vs: Küsimus kodukino teemal

          Esmalt postitatud nuclear poolt
          kas äkki ei saaks seda teha sama moodi nagu autodes ehk siis resiivri esikõlarite high level signaalist low-level signaal ja see siis stereovõimu.

          samas võib see olla ka järjekordne ekslik uitmõte mul....
          Teoorias peaks see kõik toimima, kuid samas ei sooviks väga ehitama hakata. Kui nüüd keegi aga oskaks soovitada head DVD-mängijat, millel oleks ka 5.1 heliväljundid olemas ja selle hind nii 1500 krooni kanti jääks, oleks väga tervitatav.
          Tänud !

          Comment


            #6
            Vs: Küsimus kodukino teemal

            Kas sind huvitab uus mängija või sobib kasutatud ka?
            Mul seisab juba pikemat aega niisama selline isend:



            Seisab, kuna filme vaatan rohkem arvuti abiga. Kaks aastat tagasi oli omas klassis Samsungi üks kõvem mudel. Kui huvi on, paku hinda
            EDIT: kole tore eesti keel seal tootetutvustuses

            Comment


              #7
              Vs: Küsimus kodukino teemal

              Tere!

              Minulgi sulle pakkuda üks Philipsi mängija! Pean järgi vaatama,mis mudel see täpselt oligi.Vist DVP-5100 midagi! Igaljuhul mängib kõike ka SACD-i ning 5.1 on taga!
              Kui huvi,võin täpselt järgi uurida? Asi väga heas korras ning vähe kasutatud!
              A.
              http://www.album.ee/user/16860279

              Comment


                #8
                Vs: Küsimus kodukino teemal

                Samsung oma huumorielemendis:
                Samsung DVD-P545K: Progressiivne avamine ja Peen korpus
                Spetsifikatsioonid:Audio "+"; Video "-"

                Aga muidu leidub ikka odavamaid DVD mängijaid 5.1 audioväljunditega - näiteks:
                http://www.plussmiinus.ee/ee/elutuba/dvd?vaata=DVDS52EK

                Tiba üle 1500.- on kuid neid peaks veel olema. HDMI oli sel ka külge poogitud. Üks asi, mida soovitaks jälgida kui DivX ja subtiitritega kokku puutud siis enamus aparaatidel ei saa teksti suurust muuta - müstika. (Ma ise oma Onkyo 603-ga hädas ja rohtu vist polegi)
                -

                Comment


                  #9
                  Vs: Küsimus kodukino teemal

                  Tänud kõigile vastanutele!
                  Vahepeal juhtus siis selline asi, et sai leitud tänu juhusele müügist Philips DVP720SA DVD/DivX mängija ja see ruttu ka ära soetatud (eelduseks oli muidugi 5.1 output). Tänud kõigile pakkujatele, kuid sai lihtsalt see mängija varem ära soetatud. Nüüd siis varsti peaks hakkama võimendit vaatama, kuid seda alles mõne aja pärast. Siit siis ka küsimus: oskab keegi soovitada, kuidas oleks kõige targem kogu kremplit ühendada, et tagada parim tulemus? Eelkõige pean silmas, kui palju kannatab helikvaliteet, kui ühendada DVD mängija läbi 5.1 RCA väljundite võimendiga vs. coxial´i kaudu?
                  viimati muutis kasutaja Marek050; 05 m 2006, 22:45.

                  Comment


                    #10
                    Vs: Küsimus kodukino teemal

                    Esmalt postitatud Marek050 poolt
                    Eelkõige pean silmas, kui palju kannatab helikvaliteet, kui ühendada DVD mängija läbi 5.1 RCA väljundite võimendiga vs. coxial´i kaudu?
                    Palju oleneb sellest, kummal on parem Dolby dekooder, DVD mängijal või "kodukinol". Coaxial eeldab muidugi ka vastava sisendi olemasolu võimendil, mida kasutad.
                    Coaxial ühendus on küll enamasti parem (puuduvad juhtmed, mis analoogsignaali kannavad), aga selle eelise võib kodukino vilets 5.1 dekooder ära rikkuda.
                    Et siis rohkem proovimise värk.

                    Comment

                    Working...
                    X