Teade

Collapse
No announcement yet.

Teleka heli kokkusobimatus kodukinoga

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Teleka heli kokkusobimatus kodukinoga

    Tere,

    Probleem uue teleka ja kodukino kokkusobitamises. Telekaks mingi odavam Philipsi plasma (kõlarid taga paneelil), resiiver Onkyo SR500E. Eelmise kineskooptelekaga asi toimis. Nüüd nii, et hääl läbi kodukino on pildiga nihkes. Pole mõnda aega oma närve asja peale kulutanud, seega ei teagi, kas telekas oli ees häälega, või maas, aga igatakse resiiveri delay-ga asja korda ei saanud. Ehk on keegi kokku puutunud sarnase probleemiga.

    #2
    Vs: Teleka heli kokkusobimatus kodukinoga

    Seda plasmade puhul ikka juhtub, et pildi töötlemisele kulub niivõrd palju aega et ta jääb helist maha. Tegelikult peaks ressiiveri viiteaja sättimisega selle asja paika saama. Kui ei saa siis ilmselt ressiiveri viiteaegade võimalused on niivõrd piiratud (või plasma sedavõrd pidur), et peaks ühe komponendi väljavahetamisele mõtlema hakkama.
    Ehk leidub ka mingeid väliseid heliviivitajaid mida saab kaabli vahele panna aga ise pole kohanud.

    Comment


      #3
      Vs: Teleka heli kokkusobimatus kodukinoga

      Ei ole küll väga erinevate resiiverite viivitusaja sättimis võimalustega kursis, kuid enda omal saab ainult kesk ja tagakõlaritel seda seda. Seega ei saaks sellega nii ehk naa heli päris normaalseks. Huvitav on lihtsalt see, et resiiverisse jõuab heli ju läbi teleka (ja telekal on heli ja pilt normis). OK, kui pildi töötlemine võtab aega, siis peaks ju olema lihtne see sama tiba maha jäänud helisignaal ka teleka väljundisse saata. Aga üldiselt peab vist leppima, et neid asju omavahel kokku sobima ei saa. Eks teinekord oskab ka sellis asja arvestada, kui ostma minna.

      Comment


        #4
        Vs: Teleka heli kokkusobimatus kodukinoga

        Millisest väljundist sa heli ressiivrisse lased? Proovi erinevaid võimalusi kui vähegi saad ning mida siis telekas ja ressiiver võimaldavad (SCART, RCA, optiline või coax jne). Mingi nö viimane võimalus peaks olema võtta signaal vahetult "enne telerite kõlaritesse jõudmist" /teleka kõlaritest tulev heli peaks ju igal juhul pildiga sünkroonis olema/ - ressiivrisse jõuaks siis tavaline RCA otstega audiosignaal - see eeldab väikest isetegemist, aga piisava kogemusega abimehe puhul peaks ka tulemus töötama ning olema ka enam-vähem esteetilise välimusega - mitte-elektroonika inimese arusaam, aga vast väike loogika-iva ehk on selles idees... See peaks olema kindlalt odavam viis kui emma-kumma seadme väljavahetamine

        Comment


          #5
          Vs: Teleka heli kokkusobimatus kodukinoga

          www.avforums.com on palju juttu plasmadest ja viiteaegadest.
          Näiteks selles teemas pakutakse heli viivitajat:
          http://www.avforums.com/forums/showt...ht=audio+delay
          ning kõnealune seade:
          http://www.js-technology.com/index.p...38d35ad76be038

          Seal neid teemasid väga palju, pane otsingusse "lip-sync" või "audio delay", ehk leiad mingi muu lahenduse.

          Mul endal kah Onkyo (602) ning samuti puuduvad viiteaja seaded, ja mul pole neid vaja kah kuna ei oma plasmat.

          Comment


            #6
            Vs: Teleka heli kokkusobimatus kodukinoga

            Tänan vastuste ja soovituste eest. Tundub, et Enn 'u poolt välja pakutud idee enne kõlaritesse jõudmist heli ära lõigata peaks toimima, kuid ise ei ole nii tehnik, et seda tegema hakkaks. Huvi pärast vaatasin, et telekal ei ole isegi kõrvaklappide jaoks väljundit... Igatahes ei saa aru, miks tehakse kohe väljundheli kõlaritesse jõudva signaaliga samaks ei syncita.

            Comment

            Working...
            X