Teade

Collapse
No announcement yet.

ITT NOKIA compact stereo HIFI 8550

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    ITT NOKIA compact stereo HIFI 8550

    Kas kellelgi on olnud kokkupuudet sellise isendiga? Ise soetasin ta ca 10 aastat tagasi ja pole nagu tänaseni näinud veel mõnd teist Nokia firmamärki kandvat muusikakeskust. Googeldamine ei andnud erilisi vastusi, keegi müüs küll kuskil börsisarnases lehes mingit igivana nokia lauaraadiot. Sattusin ka Tevalo lehele, kus pakuti pulte väga pikale ITT NOKIA toodete nimekirjale, minu mudelit, ehk siis 8550 seal polnud. Allpool siis 2 pilti keskusest.




    Antud keskus omab ka emotsionaalset väärtust, kuna see oli esimene enda raha eest ostetud muusikaaparaat Olin siis just keskkooli lõpetanud ja enne kõrgkooli astumist käisin suvel tööl, et just nimelt muusikakeskuse jaoks raha teenida. Miks ma just Nokia valisin :, ütleme nii, et plaanis oli osta midagi muud, nö tavaline masstoodangu muusikakeskus, miski samsung v phillips. A müüja suutis mu ära rääkida, väites et see Nokia on ikka ülikõva pill. Originaalkõlareid komplektil kaasas polnudki, kuigi manuaali tiitellehel oleva pildi järgi (mille eespool ära tõin) oleks seda eeldada võinud. Müüja väitis, et sellise riistale tulebki korralikumad kõlarid panna ja ostsingi suured Audesed, ca 200 watised(kuna olen need juba ammu maha müünud, siis ei mäleta täpselt watte). Süsteemile käis taha aga ka passiivne subwoofer aga selle jaoks pappi enam ei jätkunud, kasutasin subwoofriks miskit vanemat veneaegset kõlarit ja mürtsus küll. Passi järgi annab max 2*20 watti+30 watti subwoofri kanal.

    Tänu mp3 tulekule ei ole keskust sisuliselt 5 aastat kasutanud, nüüd oleks aga tahtmine viimane jälle käiku lasta. Aeg on aga aparaadile veidi mõjunud.
    Tegin just väikse testi
    a) Cd-mängija ei loe plaate sisse. Cd- mängija oli juba päris alguses üsna kapriisne, kui lugusid plaadil üle 20 oli, siis kippus lolliks minema(kuigi numbrinäit on kuni 99ni). Täna ei loe aga enam üheltki plaadilt midagi, annab vastuse et no disk. Kas siin annaks midagi parandada? Kas oleks väga utoopiline idee terve cd süsteemi sisu asendada millegi sellisega, mis ka näiteks mp3 loeks? Pean märkima seda, et keskusel on üsna arvukate eri võimalustega cd-lt kassetile lindistamise funktsioon. Kuna pole aastaid lindistanud, siis ei mäetagi kõike täpselt enam, meenub midagi sellist, et kui kassett hakkas lõppema, siis sai programmeerida, et laul läheb poole peal sujuvalt vaikseks ära jms. Ühesõnaga mingid computer recordingu, memory editi, auto fade out ja auto space nupud on J. Kas see võib tekitada ühilduvuse probleeme uue cd-romiga?

    b) Vasakpoolse kassetilugejaga on selline jama et heli tuleb ainult ühest kõlarist. Parempoolsel oli kunagi sama jama, viisin siis firmasse, kes oli märgitud ka kui garantiitööde tegija(kuigi garantii oli juba ammu läbi). Antud viga parandati ära kuid selle hinnaga, et keerati tuksi kasseti lindistamisfunktsioon(kuigi kõik skeemid said kaasa pandud), varem sai mõlematpidi, pärast remonti ainult ühte pidi(päripäeva). Tagasi ei viitsinud vedada ja nii ta jäi.

    Kokkuvõttes siis mõned küsimused:
    1) Kas kellegil on kokkupuudet olnud sellise riistapuuga
    2) Kas cd-d oleks võimalik asendada mõne kaasaegsema lugejaga, mis mp3 loeks ja palju see maksma võiks minna?
    3) Kui cd asjus annab midagi ette võtta, siis oskab keegi äkki soovitada mõnd asjalikku tegijat Tartu piirkonnas.
Working...
X