Teade
Collapse
No announcement yet.
Estonia CD player
Collapse
X
-
Vs: Estonia CD player
Huvitavad pildid, lõpuks sain teada, mis tal kõhus on (2xTDA1540, mis filter SAA7xxx?).
Samas jääb mulle arusaamatuks, miks paljud vene foorumites kiidavad nii Vega't kui ka Estoniat? Olevat lausa võrreldav või isegi parem 1-2kUSD maksvates dekkidest?
Pole ju midagi nii väga erilist - Estonial Philipsi transport+2xTDA1540, Vegal C.E.C. transport ja Sanyo LC7881 dac?
Endal Vega olemas, loeb kõiki plaate (CDRW pole proovinud), tviikida pole julgenud proovida - suht haruldane asi ikkagi.Kolakoguja
-
Njah, jällegi mingi moditud koopia millegist. Kahju et ise midagi sellist välja ei mõeldud ja valmis ei tehtud.
Nagu: Philips CD-204
Sisu pmst kõik lääne oma. Paar "vene" opakat + trafo jäi silma, ülejäänd kõik mujalt.
EDIT: korpus kah venekeelne ümber õmmeldud.
Pole sõnu
Comment
-
Kas nad on üldse moditud? Kas emaplaadid on üldse NLiidus tehtud?
Vegal on emaplaadil Sanyo konded, ilmselt muud komponendid ka lääne omad, ainult trafo, toiteplokk, indikaator ja klapivõimendi NL päritolu.
Edit
Miks pole sõnu? Ega teistelgi tootjatel pole kõik omalooming, ostetakse transport, lisatakse teise tootja digi filtrid, DACid (enamjaolt datasheedi skeemi järgi), toide ja korpus on omalooming.viimati muutis kasutaja pupsik46; 17 m 2007, 19:41.Kolakoguja
Comment
-
Nujah ongi ses mõttes moditud (kui seda nii nimetada saab), et osad asjad on "enda omad" pandud.
Vaevalt plaat siin tehtud ja üldse selle asja jaoks tehtud.
Tegu võib ka otsese kopeerimisega.
Teeme uue korpuse, muudame veidi kujundust, lisame paar "oma juppi" ja müüme.
800 rubla?!
Mnjah.
Aga olgu, mis oli. Ma ei hakka siin RETi maha tegema. Isegi tema toodangut kasutan.
Comment
-
Transpordi kallal maadles minu endine ühikakaaslane endises TPI -s.Tema diplomitöö oli selle transpordi juhtelektroonika.Variante oli projekteerimises mitmeid.Oma aja kohta oli see CD deck päris normaalne kuigi tootmisesse juurutamine venis ja venis ning saada oli teda üliharva - kuna toodeti väikeste partiidena.Kui kellelgi selline leidub on rariteedi omanik!
Muide see Philipsi transport mis kasutusele võeti 1987-1988 oli kõva sõna ja on seda siiani!viimati muutis kasutaja maaalune; 20 m 2007, 20:53.Kõik meeldiv tuleb lambist...
Comment
-
Mäletan, oli mulgi selline pill millalgi 90ndate alguses. Muidu igati tõhus tükk, ainult üks viga oli neil (nii minul kui ka mu paari sõbra omal): nimelt oli laulude vahekohal kuulda sellist imelikku plõginat või krabinat(mitte nagu vinüülikrabin). Samas ei olnud see sugugi mitte iga plaadiga nii. P.S. Kohe pärast Estoniat sain endale Vega CD-pleieri ja noh, see on muidugi subjektiivne, aga tollel tundus kuidagi märgatavalt lamedam heli olevat. Tooaeg kuulasin mussi Estonia võimude ja kõllidega.
Comment
-
To Elektrik
Oleks olnud hullumeelsus kuubis ise laserid (mida NLis arvatavasti ei toodetudki)ja juhtelektroonika väljatöötada et teha paarsada estonia Cd -mängijat aastas. NLis ei suudetud ju korralikke kassett dekkegi teha. H.Pedusaare raamatu "Helitehnika ajalugu" vmidagi taolist, järgi valmistus Melodija alles 88 laserplaatide väljalaskmiseks. Arvatavasti lasti need ka kuskil raja taga teha. Arvatavasti saadi RETis käsk et kapitalistidel on, meil ka vaja.
BTW mis hinnaga tol ajal laserplaate üldse liikus?Maailm oleks puhas ja süüta
kui poleks õllejogurtit
- Õ.Õ.
Comment
-
melodia laserplaat maksis plaadipoes 20 rubla. vinyyl samal ajal alla kahe rubla, klassikalise muusikaga. popmuusikaga melodia cd-d pole n2inud. l22nest p2rit cd-d v6isid plaadim2el maksta 200 rubla ringis, t2pselt ei m2leta. ja siis hakkas rubla koledasti devalveeruma ja plaadim2gi l2ks soome markadele ja dollaritele yle.
Comment
-
Esmalt postitatud a1 pooltPäris stiilne komplekt oleks, kui võimendi, tuuner ja kassetikas seal juures oleks. Paraku tuuner vist seeriatootmisse ei jõudnudki ja kassetikas jäi ka 010 juurde tulemata, kuigi näidised olid olemas.
Comment
-
Estonia CD mängijatest olen mina kuulnud nii palju, et "siin pool piiri" tehti ainult korpus ja toiteosa. Ülejäänud oli kõik Philipsi toodang. Aga nähtavasti tehti mõni asi veel lisaks siin ära.Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.
Comment
-
Estonia kasutas 2xTDA1540P, filter SAA7030, transport CDM-2. Nii oli see minu aparaadil seerianumbriga 000064. Huvitav oli veel see et mudelinimi siis ei sisaldanud tähti, oli vaid Estonia 001 korpusel.Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
Konfutsius
Comment
Comment