Kas keegi oskaks mulle öelda,et mis suhe on RMS-Wattide ja Voolu-Pinge Wattide vahel? ???
Teade
Collapse
No announcement yet.
RMS
Collapse
X
-
RMS on effektiivväärtus. Ja ntx võimenditel on see mõõdetud tavaliselt mingi 1% moonutuste juures mis on juba vägagi palju; maksimaalselt võimsust mõõdetakse 10% moonutuste(THD) juures. Mõõtesignaaliks 1 kHz siinus vast.
Kõlaritel peaks mõõdetama mingi teatud piirini kus ei ole veel megasid moonutusi(teadaolevalt valjukad ise teevad 3-5 ja isegi 10% moonutusi). Mõõtesignaal on valge müra.
Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
indrek@sac.ee, +3725174765
Comment
-
RMS on effektiivväärtus ehk sama vahelduvpinge, mille juures eralduks samapalju võimsust ,kui võrdväärse alalispinge korral . RMS -i kutsutakse ka ruutkeskväärtuseks
Siinussignaali puhul on see ruutjuur 2 korda väiksem amplituudvâärtusest.
näiteks seinast tuleb 314V siinust ja selle RMS on 220v
ehk 220V alalispinge kütab samapalju sama koormuse juures tuba kui 314V amplituudiga vahelduvpinge. Tegelt arvutatakse RMS integraalina üle perioodi , mis võetakse ruutu ennem
...üritasin peast teooriat kirjutada
A mis puutub helitehnikasse siis ma olen kaotanud usu suvalisse numbrisse nende peal...noh uskuda võib seda , et kolm plaati mahub sisseElu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
pmpo ja rms vahelist suhet ei tea keegi ;D
200/50 ta kohe mittekindlasti ei ole, pigem 200/5 või 200/0.5
kusjuures seletage kuidas see vôimalik
muusikakeskusel 2*50W rms väljundvôimsust aga seinast vôtab max 70W Kui tahate lõbusat tuju saada küsige seda plussmiinuselektroonika müüjatelt
A võibolla on tõesti elektrijaam sees ;D ;D ;DElu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
PMPO ehk Peak Music Power Output on olemas kuid (meelega?) üsna segase sisuga. Termin muusikaline võimsus on ka tegelikult olemas, mõõdetakse standardi IEC268.3 kohaselt
erisignaalide generaatoriga. Parameeter on
tavaliselt veidi suurem kui normaalne võimsus
ja iseloomustab võimendi suutlikust anda
koormusesse maksimaalset võimsust (koos
piiramata moonutustega, kah ju küll!!!) teatud
aja (nt. 10 ms või 1 s) vältel. Siit need suured numbrid ilmselt ulevadki sest aja võib sättida eriti lühikeseks.
Lähemalt võimenditest, võimsusest
– tegelikust ja soovitavast: http://sound.westhost.com/
power.htm.- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Comment
-
Olen juba p@ris pikka aega uurinud seda vo~imendite ja resiiverite andmeid ning eri firmade toodangu andmeid p@ris palju yksteisega vo~rrelnud. Ja j@reldused just k]ige roosilisemad ei ole. Mo~ned n@ited resiiverite kohta (ko~ik 6 kanaliga ja tehniliste andmete po~hjal v@ljundvo~imsusega kanali kohta 80W): Denon AVR1803 tarbib vo~rgust 280W, umbes samapalju tarbib ka Sony STR-DB780 mudel, Marantz SR4300 aga umbes 320W, Onkyo TX-SR600 460W.Samas harman kardoni mudel AVR4550 (v@ljundvo~imsusega 50W kanali kohta) tarbib vooluvo~rgust 890W!!! Nii,et ainult Harman Kardon on firma,kes oma tehnilistes passides reaalseid andmeid avaldab, teiste firmadega on nii nagu on (mul on kadunud usaldus ka nende teiste firmade seadmete muude andmete vastu)!Muidugi Harman Kardon maksab rohkem rohkem kui teised aga minul on kyll usaldus just selle firma vastu tekkinud!
V@ga hea valem vo~imendi tegeliku v@ljundvo~imsuse teadasaamiseks on: jagada vo~imendi seinast tarbitav vo~imsus kahega ja see tulemus omakorda vo~imendi kanalite arvuga. Nii saadav tulemus on minu arvates t@iesti reaalne!
Kui kellegil rohkem huvi asja vastu siis vo~in ka natuke rohkem oma t@helepanekuid jagada!20+ aastat elfafoorumis
Comment
-
seoses sellega tuleb veel meelde kui suht eesti aja alguses sai 100W pmpo kõlar Raditehnika 020-le sappa lükatud
(võimsust nagu jätkuks ja mõeldi et lääne(tegelt kaugida) asi on parem kui vene oma )
Edasi võib igaüks fantaseerida ja kusjuures see rämpsmuusikakeskus maksis sel ajal ikka roppu raha
Seda aega loen numbrites ja kirjades pettumuse alguseks
Sai siis otetud ka pleier Stereo oli ilusti peale joonistatud aga sees kome transiga mono võimendi ja võttis voolu 500ma kui klapid taga ja ilma umbes 250mA Ikkagi puhas A klassi võim oli ..ja siis need sangad millel stereo lülitiga lükkas ainult lampi FMstereo põlema
Tegelikult tuleb oma ja ainult oma kõrvu ning sisetunnet usaldada sest loll saab kirikus ka peksa ja omad vitsad peksavad kõige valusamini.Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
Comment