Teade

Collapse
No announcement yet.

Võimendi + kõlarid

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Võimendi + kõlarid

    Plaan siis vaikselt hakata soetama endale peo tehnikat(klubiüritusted, diskod, koolipoed jne...)

    et siis kõlarid(kõrged + madalad)
    ja võim

    Et nagu mida soovitate..
    Mis on kõlari tootjatest head firmad ja mis on võimenditootjatest head?

    esialgu päris hullu kvaliteeti ei tahaks taga ajama hakata aga noh, peaasi et vastu peaks ja heli ka talutav oleks.

    mida soovitate..on kellegil kogemusi.

    ja esialgne eelarve on 25000.-

    #2
    Vs: Võimendi + kõlarid

    Võimenditest on tegijad firmad nt. Crown, Crest, QSC, Alesis, Camco, Peavey, Dynacord.

    Ise valiksin kõrgete võimuks nt.Crown XLS202D või 402D, kui suuremasse ruumi vaja. Bassidele nt. Behringer Europower 2500 või The t.amp proline 1800.

    Kõlarite koha peal on tegijad nt. Dynacord, Community, Funktion-one (Eestis vist sada ei ole), EV, Turbosound, Selenium, ka JBL, Yamaha. Aga midagi soovitada ei oska, sest olen PMKIE (PõhiMõtteline Kõlarite IseEhitaja) , häid plaane on siin, Pillipoest Precision Device, Eminence, Beyma valjukad saadaval kah. Tviitriks valiksin Beyma BEYMA CP-21/F, horisontaalne dispersioon on meeletud 140 kraadi ja vastupidiselt tavalistele ruuporitele läheb sagedusala kaugele üle 20 kHz Seda tüüpi tviitreid loetakse PA kasutusse parimaiks. Kesksageduseks valiksin midagi, mis mängib kenasti 400...6000 Hz, nt. 2...4 Visaton BG 20 ühte kasti, madalsagedus sõltub muusikastiilist, aga ise oma unenägudes valin 70...400 Hz "kicki" mängima Eminence Delta 12LF -i, 35...70 Hz subbassi aga nt Precision Device 184. Kui huvi, võin Bassboxi/WinISD failid saata.
    Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

    Comment


      #3
      Vs: Võimendi + kõlarid

      Soovitan tutvuda Stekkeri asjadega, eriti kui Tallinnas, Z klubil tema komplektid.
      VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

      Comment


        #4
        Vs: Võimendi + kõlarid

        ok, eelarve läks nüüd suuremaks umb 70000.- võiks siis mingi 5-7 kw vähemalt välja anda. et siis mis selle raha eest head saaks? ja kust?

        ma suht algaja ka sellel helitehnika alal, küsiks paar lolli küsimust ka siis

        Mis RMS, PROGRAM PEAK?

        Näiteks kui kõlari infos on kirjas 500w RMS, 1000w PROGRAM, 1500w PEAK.

        Ja äkki keegi seletaks selle Ohmi mõiste ka mulle lahti ?

        Comment


          #5
          Vs: Võimendi + kõlarid

          no offence :aga kas sa oled ikka õige inimene välja valima 70 000 krooni eest tehnikat klubisse kui sa ei tea mis asi ohmi isegi on ( rääkimata siis muudest ja raskematest mõistetest)

          Comment


            #6
            Vs: Võimendi + kõlarid

            Esmalt postitatud Hents poolt
            no offence :aga kas sa oled ikka õige inimene välja valima 70 000 krooni eest tehnikat klubisse kui sa ei tea mis asi ohmi isegi on ( rääkimata siis muudest ja raskematest mõistetest)
            sellepärast sa küsibki foorumist nagu

            Comment


              #7
              Vs: Võimendi + kõlarid

              Ma mõtlesin et kui on mingi firma kes tahab asutada endale klubi või mis iganes siis on tähtis osa audio ja mina sellises asja ( kui ise midagi ei tea) küll eriti ei usu mida tundmatud inimesed räägivad kuskil foorumis.Inimene võib ju hoopis valesid asju soovitada.Pigem konsulteeriks mõne omaala proffesionaaliga.

              Comment


                #8
                Vs: Võimendi + kõlarid

                Tere hommikust-kes see omaala prof siin on-Sina? Hull tolk on küll hakata halvustama teisi lambist. Näiteks tehnofriik vaevalt lihtsalt niisama kirjutas ajaviiteks jama kokku-ei usu. Need sinupoolt "soovitatud" "profid"-on selliseid isegi nähtud, üldjoontes sellised kes endagagi hakkama ei saa, tahavad paari sõna jutu eest aga lõpuks pool eelarvet omale ja kaovad. Õpi lugema-inimene küsis, et NAGU MIDA SOOVITATE...Sina lugesid välja mida PEAN ostma? Krt. kunagi koolipidudest mäletan "suurt korralduskomiteed"-tattninad, kel kõrvatagused veel piimaga, ei saanud pool päeva võimu tööle, sest sisendisse juhiti sangast lihtsalt täisvõimsus ja sisendi ülekoormusest tingituna võimendi kaitses ennast ja lülitas end iga sisselülituse katse järel taas "PROTECTOR" (olekudisplayle ilmunud tekst) resiimi-seda aga tatilutud ei mõistnud ja nii saigi pool päeva ilma vaibakloppimiseta hakkama, suured DJ-naerma ajavad veel praegugi, üks kui kooli lõpetas siis läks veel uue tehnika soetamise "soovitajana" kooli juhtkonnaga "uut valikut" tegema. Mis aga oli ka läbinisti pask ja põles lihtsalt maha, kuna oli mõeldud kasutamiseks teistsugustes tingimustes kui kusagil kitsastes tingimustes tunde vaipade kloppimiseks...Nimelt osteti "pidude" tegemiseks kodukinoresiiver ja muidugi jälle üleshaibitud tootjalt, selle korpusele kleebitud kleepekatelt PMPO numbreid lugedes-vot insenerid!
                Samas veel tekkis ütlemist-kasutaja Jyrka soovitatud süsteem ilmselt ei ole ka ju suvaline soovitus, sellist võimu (ST-1200 näiteks), kui mõni rullik kusagil kaupluses näeks-ta ilmselt ei tahaks, kui aga kuuleks siis oleks asi hoopis midagi muud ja kaoks kohe 7 000W PMPO võimsusega sanga ostusoov.

                Teemaalgatajale: 5-7 uut kW selle 70 000.- kindlasti ei saa, kui pidasid silmas PMPO siis küll, ehk isegi 70kW.Mis selle 7kW peale hakatakse-lõhkamistööde asendajaks või ? Pillipoes pakutav selle võimsuseklassi võimendi juba maksab ca. 100 000.- (Crown), see eest on Crown näiteks korralik ja kvaliteetne, mingid kiviaegsed DC (DC300)seeria võimud pidavat "igavesed" olema. DC300 on ameerikas ka kuradi odav-juba 100 taala eest saab kätte heal juhul. (see pole muidugi ilmselt Sinu soovitud võimsusega ja samas on nüüd palju uusi mudeleid lisandunud, mainisin lihtsalt vahemärkusena).
                Jyrkalt saaksid ilmselt selle raha eest arvestatava helitehnika-küsi täpsemalt ise.

                Comment


                  #9
                  Vs: Võimendi + kõlarid

                  Ei ole väitnud et ma oma ala proff olengi.Selle pärast ma teema algatajale soovitasingi kellegiga konsulteerida ja kes selle jaoks projekti koostab.Et parimat heli saada on vaja ka ruum üle vaadata ja mida meie siit foorumist ei näe.Kui uus inimene tuleb siia foorumisse siis tea ei tea et Jyrka teab mida ta räägin ( selles ma absoluutselt ei kahtlegi).Muidu on pärast ostetud valed asjad ja kahju kui palju.

                  Comment


                    #10
                    Vs: Võimendi + kõlarid

                    See jutt juba õigem...Üks aga on veel küll-nimelt, ei usu, et siia foorumisse tulevad sellise küsimusega inimesed, kel raha jalaga segada, usun, et kui keegi näiteks kavatseb luua a la 0,5 MLD eegu eest mingi klubi siis sellised inimesed on üldjuhul ikka selle tehnilise koha pealt juhmid, mis juhmid ja nad üldse ei teagi, et niisugune koht nagu "Tevalo-tehnikafoorumid" veel olemas on ja ausalt arvan, et neid see ei huvitakski.
                    Need on ikka nii jäärapäised, et anna olla. Jutt oli aga umbes 70 000.-, mingi insener-olgu ta siis jutumärkides või mitte, selle raha eest kedagi naljalt tänapäevase röövkapitalismi ajastul jutule ei võta-pole küll 100% kindel aga vaadates näiteks mis tahavad s...sed "sisekujundajad" su eluruumide, milles hakkad ju lõppude-lõpuks ikkagi ise elama, oma subjektiivse arvamusega kujundamise eest-siis no...anna abi! Krt kui mul on piisav kogus rulli siis ei palka ma kedagi-saan ju ise ilusate klantspiltidega ajakirjadest malli võtta-asi on LAISKUSES!
                    Ja ei usu ka, et eestis kõik peourkad on helipoolelt mingi spetsialisti (tõsise) kaasabil loodud, on varasemast ajast jäänud silma mitmetes linnadeski nurgakesi, kus U-101 taga mängivad S-90-d. Muidugi ei kehti eelpoolüteldu juhul kui tegu on mingisuguse "Hi-Fi Klubi" laadse ilminguga-siis on jutt muidugi teine-kui inimene läheb klubisse muusikanaudingu saamiseks ja asjalike meestega kogemuste vahetamiseks/meeldivaks koosviibimiseks. Kui aga enamuses lihtsatest peourgastes nagunii ollakse enamuse ajast laksu all või alkoholiuimas, siis vaevalt on neil inimestel mingit vahet kas helisignaal kõlareisse jõuab mööda hõbekaablit või vana telefonijuhet ja U-101-st või lampvõimust...?

                    Comment


                      #11
                      Vs: Võimendi + kõlarid

                      Rada7 foorumist võib ka PA tehnika koha pealt pädevaid tüüpe ja asjalikke nõuandeid leida. Tõsi küll sealne rõhk rohkem bändide helindamisel, kui et lindimuusikal.
                      Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

                      Comment

                      Working...
                      X