Teade

Collapse
No announcement yet.

teadjad aidake kõlari teemal

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    teadjad aidake kõlari teemal

    kuidas kõlarite puhul see ainus ja õige välja selekteerida.
    soovin soetada uut ressiiverit yamaha 540 ja sinna juurde ka kõlareid. üks asi on sagedus mida kõlar mängib. aga kas ja millisel hz juurest peaks see algama ja millise juures lõppema. selgitage palun.

    #2
    Tähendab selle sagedusribaga on niimoodi, et mida suuremat vahemikku ta mängib seda parem. Kõrged helid peaks ta vähemalt 20000Hz ära mängima (ehk siis selle piirini mida inimkõrv kuuleb) ja mida madalamatele Hz mängib seda parem, 20Hz'ni mängimine on küll küsitav, aga mida lähemale sellele arvule mängib seda parem. Teine asi mida vaadata on siis RMS võimsus ja elementide läbimõõdud. Üldiselt mida suurema läbimõõduga bassielement seda suurem õhuväljasurve ja parem mats, keskmised ja kõrged peavad lihtsalt piisavalt võimsad olema, et nad bassi alt välja paistaksid. Ja see täpsus ja heli mida kõrged ja keskmised teevad ja tegelikult ka bass, see on rohkem selline kuulamise asi. Seda pead ise kuidagi kuulates hindama. Firmadest soovitaks kodumaiseid Audese ja välismaistest Eltax ja Tannoy kodukõlareid. Aa ja kõlarite valik sõltub ka sellest kas sa tahad neid kodukinosüsteemina kasutada või lihtsalt ühte paari stereokõlareid muusika kuulamiseks. Kodukinosüsteemi juurde kuulub kindlasti ka subwoofer, mille võid ka ise ehitada ;D ja ega tavalisele helisüsteemilegi teeb woofer ainult head ja teeb bassi sügavamaks ja mahlasemaks.
    Muusikahull!

    Comment


      #3
      tänan vastuse eest. sooviks kasutada 2 stereokõlarina ja kui filmi vaadata siis nagu esimese satelliidina. teoreetiliselt ma oma eelmise komplektiga nii tegin. pioneer vsx 535 + 2 x S-50 ja tagumised olid Jõhvis toodetud J&V satelliidid koos supakaga. supakal kasutasin amphitoni võimu, kuid ükspäev andis see saba. mingi osa põles vististi maha. ja kas yamaha enda mingid ne-45 on vist üsna nõrgad. seal hakkab 38hz - 35000 välja seega madalat vist eriti ei mängi.

      Comment


        #4
        No need sobiks küll, kõrgete helide osa on see-eest väga hea. Aga et madalaid juurde saada, selleks siis kasuta jah subwooferit.
        Muusikahull!

        Comment


          #5
          üks võimalus on ka hifi klubist läbi astuda ja kõrvale meeldivaim valida
          KES SOOVIB, SEE PROOVIB

          t-linespeakers.org

          Comment


            #6
            kas see hi-fi kauplus asub kusagil mustamäel?

            Comment


              #7
              Kesklinnas Roosikrantsi tänaval
              Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

              Comment


                #8
                Kõige parem on jah konkreetse receiveri taga proovida erinevaid kõlle ja siis omale meeldivaim välja valida.
                Võta kaasa ka paar oma lemmikmuusika stiiliga plaati.
                Olen aidanud oma tuttavatel valida kodukinokomplekte ja praktika näitab,et näiteks Sony receiveri taga mängivad ühed kõllid paremini,Yamaha taga aga hoopis teised.
                Vana helitehnika remont Pärnus

                Comment


                  #9
                  tänud vastajatele

                  Comment

                  Working...
                  X