Teade

Collapse
No announcement yet.

võimendi...oleks abi vaja...!!!

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

võimendi...oleks abi vaja...!!!

selline urb lugu , et omal on "uku 020 stereo" võimendi ja syda igatseb tiba võimsama järele , niisiis mõtlesin, siin foorumis targad onud ja vb. aitavad , tahaks nimelt seda võimu ymber ehitada ja oleks vaja mingeid skeeme , mille järgi oleks võimalik seda teha. Ise mõtlesin , et vahetada lõpukad ära ja siis mingi asi sinna juurde ehitada nendele ,eks see ole tegelt ypris jabur idee (või mis te arvate???)samas kui keegi teab linke , kust saada uku skeeme või siis nn. Update sellele võimule...ma väga ootan teie vastukaja
    Kui midagi ei tia, kysige minult...ma ei vasta:

idee, mida pakuksin, tõsta toitepinget,reguleerida vajadusel tagasisidet, väljundtrannside vahetamine ei too võimsust juurde, transside paralleelitamisega saad suurendada võimsustaluvust.
    Oleneb, palju tahad kätte saada sealt, Minul hakkavad ennem naabrid helitugevust piirama kui uku020.
    Ahjaa, hetkvõimsust saad suurendada ehk  ka nii, et paned toiteplokis võimsamad lüüdid. Ehk ei vaju alaldi väljundpinge siis nii ära..

p.s Huvitav, kas keegi mõtleb võimsuse suurendamise asemel kõlari kasuteguri parandamisele.....

veel... kui tahad osta poest äkki sellest võimsamat võimu siis tea, et 2*50W siinust väljundis nõuab seinast umbes 4*50W, nii et vaata ennem võimu energiavajadust. ei saa olla et 2*100W ja seinast ainult 50W
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

updatet selle võimule soovitaks teha nii, et koristada seest eelvõimud ära ja anda signaal otse lõppudele (ise pole veel teinud aga plaanis teha)
      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Vaatamata pingutustele asi jaab trafo taha toppama nii vxi naa. Nii, et esimene samm vximsam trafo. Muidugi teine lxppvximendi plokk sisse ehitada oleks parem, aga kui seda pole, siis vxiks proovida olemasolevaga eksperimenteerida. Nõrgendada tagasisidet, vajadusel paralleelitada lõpukaid ja kontrollida skeem yle, et pingetxstmisega midagi untsu ei laheks (vajadusel asendada mxned transistorid suurema pingega transistoritega).
        Kui ma midagi ara unustanud pole siis peaks kxik olema.

Comment

nii..: panna parem trafo ???kas siis tuleb vist ise kerida ???või paneks oopis akulaadija oma (vene oma)kui sobib mudugi ...yks kysimus ...mis moodi paraleelitakse transse???kas see tähendab siis et :k-k,b-b,e-e,kokku panna , ma arvan , et tuleb vist puust ette teha ja ja ylipunaseks värvida..(me dumb:Pyou smart)ja mis on kõlari kasuteguri parandamine ja kuidas see välja näeb (kui see tähendab kondekatest ja poolidest ning takkidest tehtud skeemi, siis on se mull juba olemas , millegipärast ma ei usu , et see on see õige variant...ja kui otse anda lõppvõimule signaal , kas siis pole ohtu , et asi tahab läbi kärssada...see asi on kyll õige , et kui kasvõi poole peale keerata , siis 5. korruse naabrid hakkavad karjuma(ma ise elan 2. korrusel )värk on lihtsalt selles , et kui tulemas on mõni suuremat sorti pidu maal , siis tahaks muusikat korralikult teise õue otsa kuulata , ma tean , et praegu kuuleb kaaa (halvasti)aga siis saaab kuulata hästi ...selle jutu põhjal saate vist aru , etolen võimude alal ypriski algaja , aga tinutamispraksist juba viimased 5 aastat...(ja pole midagi muud , mis mulle rohkem meeldiks kui see jootekolb käes ja asja kallale:P)

Comment

ja veel selline kyssa , et mitu oomi see võim on????? :-/

Comment

Uku 020 kannatab 4 oomist koormust
              v2ljundtrannse paralleelitatakse jah nii e-e b-b ja k-k ,kuid asja stabiilsuse huvides k6ikidele v2ljundtranssidele (eraldi) siis umbes 0.5 oomised takistid emitter- ja baasiahelasse.
              Vene akulaadia trafo ei sobi, sest auto pinge on ju 12 V, aga see v6im s88b +/- 35 V (v6in eksida)
              Ei tea peast aga sellel trafol peaks isegi üks mähis üle olema, saab kahe mähise pealt 127V vahelduvat kätte .

vôimsust peaks vist juurde saama (kuigi eriti ei usu) sama trafo peal ehita kummagisse kanalisse sildvôim aga siis kardan, et trafo sureb ära

muide selle vôimu toitepinge kukub üsna kôvasti vôrreldes täiskoormusel ja jôudeolekus.

Comment

S90+U020 kisab ôues suht kenasti (katsetatud ja tweeterid läbi lastud) . Lapsepôlvest tuleb meelde kuidas onu ruupori puu otsa pani ja siis tavalisest vôimust lasi sinna , kvaliteet küll sitt aga kisa missugune (ruuporvaljuka kasutegur umbes 25%, tavalistel k6laritel max 4 %)

Comment

Kõlari kasutegurit saad tõsta kasti mahu arvelt ja valjuhääldite arvelt - kõrgema tundlikkusega valjukad teevad ka valjumat häält sama võimendi võimsuse juures võrrelduna väiksema tundlikkusega valjukatega. Teine variant on teha kasti maht väiksemaks, sellega kaasneb SPL`i tõus, kuid bassi madaluses kaotad.
                  Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
                  indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

Mina pooldan k seda, et kui vaja valjemat heli on vaja paremaid kõlareid.Võimendi võimsuse suurendamine on mõttetult keeruline protsess ja lõpuks jääb ikkagi ainult korpus ja radikad järgi.See võimsuse lisa mis sa juurde saad ei ole nii märkimisväärne.
                    ASi mida väga lihtsalt saad teha, viskad kanalid oma vahel "silda".Siis kaob muidugi stereo.Ja kõlari takistus peab siis olema 8 oomi.Kui lõpukaid paralleelselt topid siis peaks ka 4 oomi sobima.
                    muusika on kuulamiseks

Comment

Normaalsed kxlarid ei ole tihtipeale taskukohased :'(
                      Vximendi ymberehitamine ei ole kallis ja mida maksavad, peale läbitehtud txxd, omandatud kogemused! Muidugi kui kogemust napib, siis vxib jalle vaga kalliks kujuneda.

Comment

Working...
                      X