Teade

Collapse
No announcement yet.

Milline uus komponent parandab kõige enam helipilti

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Milline uus komponent parandab kõige enam helipilti

Esmalt postitatud Anti112 poolt
    Kui soov kodukinovõimu/ressiiverit soetada mis ka stereos väga hätta ei jää, siis ise soovitaks vaadata pigem Marantzi, H/K ja Onkyo poole. Denonil kellasid-vilesid üldjuhul palju, kuid stereos muusikat kuulates on tasemel vaid tõesti need kalleimad tippmudelid.
    Oot,oot , mis need, Denonil kellasid-vilesid , on? Minu arust väga tagasihoidlik riistapuu. Eelpoolmainutud 3 isendit on samamoodi nupukesi täis.
    Ja üldse kõik algab KÕLLIDEST.
    www.automobilia.ee

Comment

Esmalt postitatud alfons poolt
      Ei ole mingit järjekorda, kehtib keti ja nõrgima lüli reegel. Pealegi, mis b&w 803-el siis viga...
      -

Comment

keti ja nõrgima lüli reegel kas päris igal juhul rusika reegel on?

kui vahetada need B&W-d miskite esimesest ostukeskusest saadavate sama kogukate Yamahade vastu ja mängijaks panna etteotsa jällegi miski roppkallis Acuphase cd(B&W-dega ca samas hinnaklassis), oleks heli siiski veits kesisem. Või mis?

Jagan siinokal seisukohta, et üldse algab kõik KÕLLIDEST.

Comment

mina alustaks kaablitest kui korraga panna XLO kõlarikaablid ja Van Den Hul RCA, siis peaks päris ära ehmatama. Seejärel CD ja siis võim. Või oleneb kumb nendest hetkel halvim on. Olenevalt CD-st saaks ntx see korralik soetada ja jätta vana võimu eelvõimu osa vahele (kui see on võimalik võimu poolt). Minul andis see tohutu eelise. üleüldse on eelvõimud kasutud. Passiivne või akudel on ainukesed variandid. Mul nt on DACi sisse ehitatud ja see on SUPER lahendus.
          Vastik audiofiil

Comment

mulle jääb arusaamatuks mida sa juurde tahad kas rohkem rõhku või valiteeti
            selle kohta on üks reegel et heli sõltub kohast kus heli tuleb kui selle moonutus on 10% näiteks cd player siis ei päästa midagi muu asja välja vahetamine
            head juhtmed annavad ka palju juurde

Comment

Minu loogika oli lihtne - kui CD-mängija juba hägustab heli, jõuetu ning moonutav võim võimendab, siis ei tule ka kõlaritest midagi märkimisväärset(ehk siis komplekt : Philipsi DVD, Kenwoodi ressiiver ja B&W800D).

Võibolla on mõeldud hinna/tähtsuse suhet? Sellel juhul olen nõus - põhiraha kõlaritele, seejärel võim, CD mängija, kaablid.
              viimati muutis kasutaja marcor1; 04 m 2007, 15:49.
              -

Comment

.. nagu teemaalgataja pealkirjas küsib, soovib ta parandada helipilti! Kui keegi veel ei tea mis asi on helipilt, siis lühidalt öeldes on see muusikute - pillide paiknemine kujutletaval laval. Miks on mõni süsteem parem ja mõni halvem?
                Mõned eelkirjutanud on toonud siis nõrgima lüli väite, mis minuarust on samuti oluline, jagunedes osadaga hoopis 1/25 igale komponendile kus viimane neljandik on kõlarite paigaldus kuulaja suhtes.

Hea CD player annab lisaks heale tonaalsusele juurde ka helipildile, lisades lavale laiust ja sügavust. Hea võimendi mängib eelkõige hea tonaalsusega, kui miski enam selle juures ei häiri, saab hakata helipildile mõtlema - kui suur mõni pill on, kas bassdrumm on võitopsi suurune või jätab ta tõesti päris drummi mulje.
                Kui kõlarid mängivad kogu riba tuleb tegeleda nende suunamisega toas. Tihtipeale jääb vale suunamisega heli kõlaritesse kinni - seega lava ei teki ja mingist helipildist ei saa rääkidagi. Erinevad kõlarid vajavad tihtipeale eraldi lähenemist. Mõned tahavad paraleelsust teised jälle kokku suunamist, vahel aitab kauguse muutmine seintest vms.

Kaablitest ma ei räägi, eeldame et kasutame süsteemis normaalse kvaliteediga isendeid.
                Detailide rohkus ja nende kuulmine süsteemis on ideaalse süsteemi tunnuseks, aga kuidas sellelst aru saada - selles ongi küsimus

Comment

Helipilt? See on väga subjektiivne kategooria. Minu soovitus sellel eksimiste ja leidmiste teel on see, et kuula palju erinevaid kooslusi ja ürita enda jaoks selgeks mõelda milline on see hea helipilt Sinu jaoks.

Teine teema (millest tavaliselt proovitakse vaikselt mööda hiilida) on ruumi akustika. Ka see nõuab mõningaid investeeringuid.

Jõudu jaksu.

Comment

Esmalt postitatud alfons poolt
                    Oot,oot , mis need, Denonil kellasid-vilesid , on? Minu arust väga tagasihoidlik riistapuu. Eelpoolmainutud 3 isendit on samamoodi nupukesi täis.
                    Ma pigem pidasin silmas erinevaid dekoodreid, HDMI sisendeid/väljundeid, up/down konverteerijaid jms. Välimus on nagunii maitse asi.

Comment

Esmalt postitatud Sully poolt
                      .. nagu teemaalgataja pealkirjas küsib, soovib ta parandada helipilti! Kui keegi veel ei tea mis asi on helipilt, siis lühidalt öeldes on see muusikute - pillide paiknemine kujutletaval laval.
                      Just nii ... ja edasi peaks ütlema, et sellise olemasoleva koosluse puhul parandab kõige enam korraliku(ma)lt akustiliselt kujundatud kuulamisruumi hankimine.

Comment

Kuulamisruumist - enamusel on tehnika elutoas, mis seal reaalselt siis teha saaks?
                        Rasked, maani kardinad; paks vaip maas, kõlarite vastas-seinas massiivne raamaturiiul, toa keskel massiivne pehmemööbel. Rohkem nagu ei oskagi - mummulised poroloonmatid seintel ja spets akustilised ripplaed, jäävad elutoa puhul mängust välja(vähemalt "normaalse" inimese puhul).
                        [Ise vaatan õudusega, uute korterelamute elutoaplaane (tegelen el.projektidega) - enamus on kõlarite paigutuse koha pealt, väga õnnetud.]
                        -

Comment

Esmalt postitatud marcor1 poolt
                          Kuulamisruumist - enamusel on tehnika elutoas, mis seal reaalselt siis teha saaks?
                          Rasked, maani kardinad; paks vaip maas, kõlarite vastas-seinas massiivne raamaturiiul, toa keskel massiivne pehmemööbel. Rohkem nagu ei oskagi - mummulised poroloonmatid seintel ja spets akustilised ripplaed, jäävad elutoa puhul mängust välja(vähemalt "normaalse" inimese puhul).
                          [Ise vaatan õudusega, uute korterelamute elutoaplaane (tegelen el.projektidega) - enamus on kõlarite paigutuse koha pealt, väga õnnetud.]
                          Just nimelt
                          Mul õnnestus maja projekteerimisel 90% näpuga näidata. Elutuba jälgisin vähemalt põrandapinna kuju ja sinna tulevate elementide asetuselt esmalt helitehnika sobivuse järgi. Siis alles telekas istumised kapikesed jne.

Ruumalaliselt pidin efektsetele projekti lahendustele veits järgi andma.
                          Tuba on läbi kahe korruse ja kaldus laega. Parema kõlli all on lagi oluliselt madalam kui vasaku all. See keerab akustika kindlasti parajalt segi ja selle tõttu ma ilmselt tänaseni ka torisen.
                          Krt. Vaipu seina ka ju ei topi. Hea kui põrandale parketile mõni mõistliku suurusega panna sobib.

Ses mõttes olen päri, et selle heli pärast toas päris hullu ei paneks. Elada tahaks ju ka

Comment

helipildi parandamiseks on olemas niuksed cd millega saab kõlareid paremini paigutada, et kõik sagedsused hästi oleksid
                            kunagi oli tehnikamaailmas 4/2002 ka juttu sellest

sellehelipildi parandamine on paras peavalu kui aus olla toas
                            autos see lihtsam

Comment

Esmalt postitatud dmx999 poolt
                              helipildi parandamiseks on olemas niuksed cd millega saab kõlareid paremini paigutada, et kõik sagedsused hästi oleksid
                              kunagi oli tehnikamaailmas 4/2002 ka juttu sellest

sellehelipildi parandamine on paras peavalu kui aus olla toas
                              autos see lihtsam
                              eks ta ole jah. sest et autos ei olegi helipilti. ODR-i ja sarnaste riistapuudega muidugi saab aga need kurivaamad on kole kallid.
                              Vastik audiofiil

Comment

Esmalt postitatud ylk poolt
                                Just nimelt
                                ...
                                Krt. Vaipu seina ka ju ei topi. Hea kui põrandale parketile mõni mõistliku suurusega panna sobib. ...
                                Siis oled sa just alles sellele lävele jõudnud kust hakkab ruumi akustika kujundamine: Resonaatorid, suumutid, peegeldid jne. kõik alles proovimata.
                                Tegelikult saab suht lihtsalt alustada, üllatud ilmselt isegi kui palju mõni paksem vaip õiges kohas seinas-laes-põrandal võib heli paremaks muuta.

Comment

Working...
                                X