Teade

Collapse
No announcement yet.

Yamaha RX-497 + Dynacord DL92

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Yamaha RX-497 + Dynacord DL92

Tere

Selline probleem on tekkinud.

Nimelt ühes peatselt avatavas kaupluses paigaldati sisetööde käigus lae sisse 4 Dynacord DL92 kõlarit (8 oomi, 6W) ja osteti sinna juurde Yamaha ressiiver RX-497 (täielik raiskamine minu arvates).
    Mure seisneb selles, et ühel poe töötajal on kalduvus pidevalt muusika helitugevust üle mõne inimese talutavuse piiri keerata. Kuna võimendi on ilmselgelt antud valjukate taha liialt võimas, siis oleks vaja kuidagi piirata maksimaalset heli taset, mis kõlaritesse jõuab.

Kas on võimalik kuidagi mingisugune piiraja sinna vahele osta/ehitada?

Ette tänades
    Rauno

Vs: Yamaha RX-497 + Dynacord DL92

ühenda kõlarid järjestiku

Comment

Tegele ikka põhjuse mitte tagajärjega ehk töötajal ennetavalt näpud sahtli vahele.

Comment

asi selles, et ega seal pole kedagi keelajat kogu aeg kohapeal ja endast 2 korda vanemal inimesel näppe sahtlivahele ka lüüa ei tahaks...

kuidas see võimsusele mõjub kui ma yhte 8 oomisesse kanalisse siis 32 oomi ühendan?

Comment

võimsus langeb järsult

Comment

kas põhimõtteliselt võib siis võimu väljundi ja kõlari vahele mingi 20-30 oomise taki ka ühendada? effect peaks ju sama olema või on mu arusaam maailmaasjadest väga vale?

kas mingit valemit ei ole, millega saaks vajaliku lisatakistuse välja arvutada? ise kasutasin oomi seaduse mingit teisendust ja sain 90 oomi per kanal, et võimsus piisavalt madalaks saada, et kõleraid säästa.
            viimati muutis kasutaja raunzo; 10 m 2007, 10:56.

Comment

takistiga on see jama,et see peab piisavalt võimas olema.
              kui aga tahad siiski takistit kasutada,siis lihtsam on sobiliku takistust katseliselt (kuulmise järgi)kindlaks määrata

Comment

ega ma eriti ei taha neid takisteid sinna, kuna aga kõlarid on kahes eri tsoonis, millest ühte aegajalt vaja välja lülida, siis ei saa kõiki nelja kõlarit järjestikku ühendada, heal juhul ehk saab 2 tükki aga sis pole asjal erilist mõtet vist enam. seega tundub ainsa lahendusena panna mingi takisti vahele kõlaritele.

kui võimsad need takid olema peaks seal?

Comment

ma natuke uurisin.kuidas sul need kõlarid üldse ühendatud on?neil peaks olema sisseühendatud transformaator väljaviikudega 1667/3330/6667 oomi?või on see transformaator kuidagi välja lülitatud?

Comment

mul pole õrna aimugi kuidas nad ühendatud on... kõlarid olid lakke ära lükitud enne seda kui ma neid yldse esmakordselt nägin. testriga mõõtes jutme otstest oli kõigil kõlaritel takistuseks 8 oomi, 0.05 oomise erinevusega, ilmselt tulenevalt juhtme pikkusest.

Comment

katsetamiseks sobivad alates 5W takistid.kui lähevad liiga kuumaks,siis pead võimsust suurendama

Comment

Mida seal katsetada neist takistites.
                        Kõik andmed on ju olemas, et täpselt välja arvutada: võimu max väljundvõimsus (seega ka pinge) on teada, valjukale lubatud maks võimsus (seega ka pinge) on teada, väike oomiseaduse rakendus ja ongi selge kui suur takistus tuleb vahele panna ja kui palju see peab suutma võimsust hajutada.

Comment

ehk oled nii hea inimene ja annad valemi, ise olen vahtinud neid valemeid erinevatel lehtedel, mis google vastuseks andis ja ei oska mitte õiget välja valida.

vajalikud oomid sain külla kätte kasutades paari oomi seaduse teisendust. võimsuse viimiseks piisavalt madalale tasemele vaja umbes 100 oomi takistust. kuna kõlari enda takistus testriga mõõtes oli 8 oomi, siis loogiliselt tuleks lisada ca 92 oomine takisti.
                          kuid ma ei suuda leida valemit, mille abil saaks välja arvutada takisti võimsustaluvuse alamäära.
                          viimati muutis kasutaja raunzo; 11 m 2007, 14:15.

Comment

Esmalt postitatud raunzo poolt
                            vajalikud oomid sain külla kätte kasutades paari oomi seaduse teisendust. võimsuse viimiseks piisavalt madalale tasemele vaja umbes 100 oomi takistust. kuna kõlari enda takistus testriga mõõtes oli 8 oomi, siis loogiliselt tuleks lisada ca 92 oomine takisti.
                            kuid ma ei suuda leida valemit, mille abil saaks välja arvutada takisti võimsustaluvuse alamäära.
                            Takisti võimsustaluvuse ülemmäära annab tootja, alammäära pole kohanud

50 oomiga arendab võim 10W, kui 8 oomise ette paned 42 oomi siis jääb kõllile alla 2W, kas seda palju või vähe selgub kohapeal.

Soovitaks minna Westbalti ja sobrada ПЭ takistite kastis, kunagi tõin omale muudetava 82 oomi 25W.
                            VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Kas mõttekam poleks hoopis panna takistit/potekat sisendisse?

Comment

Working...
                              X