Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Oleneb kuidas. Kui võimu miinimum taksitus on teõsti 8 oomi ja sa tahad sinna ühendada 4 oomise takistusega kõlarid, siis esialgu töenäoliselt ei juhtu midagi, kuid tegelikult ei ole soovitav ikkagi nii teha, sest kui ei lähe kohe õhtale, siis pikemas perspektiivis sulle täeisti ootamatult on üllatus kui suur.
Kui sa aga tahad ühe kanali taha ühendad mitu kõlarit, siis praegusel juhul 4 oomiste valjukatega on ainult jadamisi ühendamise variant.
Muuseas, mis võimuga tegu?
Tegemist siis receiveriga. ma arvan küll, et kannatab ka 4 oomiseid kõlareid, väga arva olen kohanud võime/receivereid kus miinimumkoormustakistus võib olla 8 oomi(seda eeldades et sul on stereovariant).
Noh ntx siis kui suurema võimsuse tahtmiseks on lõppvõimu lõputransid sildresiimis - siis on 8 oomi minimaalne taksitus tavaliselt toavõimudel. Aga seal võib veel põhjusi olla.
See 8 oomi on mõnes mõttes jah parem, et siis lõppvõimendi moonutused on väiksemad, samas kui see võim kannatab ka 4 oomist takistust, siis võrrelduna 4 oomiga on 8 oomise kõlari korral sul võimalik vähem võimsust kasutada.
Üldiselt ma arvan et sul receiver kannatab ka 4 oomi, kuid kas seal taha ei ole kirjutatud et min. impedance ntx 8 oomi? (Pakuks et kui ei ole, siis kannatab küll 4 oomi).
Comment