Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
on kellelgi kommentaare visatoni elementide kohta ?
kasutab neid äkki mõni tootja ? hind-kvaliteet suhe?
huvitab keskriba AL130M
"Directly or indirectly, all issues related to sound should be decided by the ear as an organ of hearing: conclusions that are given by the ear is no longer necessary to challenge.Lord Rayleigh (John William Strutt)
"Directly or indirectly, all issues related to sound should be decided by the ear as an organ of hearing: conclusions that are given by the ear is no longer necessary to challenge.Lord Rayleigh (John William Strutt)
See oleks üks parimaid kompromisse "kõvade" koonustega keskmiste hulgas.
Mulle isiklikult meeldib Seas L15RLY/P oma suhteliselt odava (950kr/tk) hinna poolest. Visaton maksab kuskil 1350kr aga tal on lisaks moonutusi vähendavad "rõngad" mootoris. Samas Seasel on sama hea korv kui Excel seeria omal(magneesium+aerodünaamiline).
Veel niipalju et ilma mõõtmistehnikata sa kaugele nendega ei jõua kuna metallkoonusega kõllidel on rõve resonants(kuskil 5kHz) mida peab filtri tegemisel arvestama. Nende suureks eelisels on eriti väike moonutus(ehk puhas heli) mida pehmemate koonustega ei ole võimalik saavutada.
Samas kui nüüd rääkida sellest Seas`i W15CY001-st, siis kui crossida kusagil 3000...3500 Hz peal (võib olla ei peagi nii kõrgele minema) 4.ndat järku filtriga peaks resonantsi mõju olema minimaalne. Kindlasti tuleb aga filtri tegemisel suurt vaeva näha - mul on jäänud kusagilt kõrva et Sa Freeze tahad S90 upgrade`ida - vahetades kesk- ja kõrgriba ning tehes filtreid ümber. On mul õigus?
Igaljuhul, minu nägemus oleks asjast siis selline - bassi/kesksageduse jaotussagedus viia kusagil 150 Hz kanti(umbes seal kandis), kesk/kõrgsageduse jaotussagedus kusagil 3000 Hz, suurt rohkem mitte. Nüüd kesksagedue osaga on nii et kui Seas võtta, siis peaks ka Seas`i kõrged valima - kui Excel seeria kesksagedus, siis võiks kakõrge sealt samast klassist olla. Kui aga minna Standard Line rada pidi, siis kõrgetest soovitaks 27TFFC(ka Audes kasutab seda laialdaselt - mingi aimu mida see tweeter teeb saad ntx Studio`d kuulates).
Ja loomulikult lõpuks veel ka selline asi et S90 originaalkastid teeks ma samuti ümbr ehk siis uued - bassivaljuka küljepeale. Sellega võidad disainis, samuti difraktsioonis. Samas sisi tuleks bassi/kesksageduse jaotus viia kusagil 100 Hz kanti, mitte rohkem(isegi võib olla 80Hz) - sellel sagedusel on bass veel suunavaba, mitte tajutav oma lähtepunktiga.
Comment