Teade

Collapse
No announcement yet.

kuidas inimene kuuleb heli?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    kuidas inimene kuuleb heli?

    mul on arvutis 5 ventilaatorit(aga põhimõtteliselt pole vahet, mis helitekitajateks on). Kas nende poolt tekitatud müra (dB) liitub? Või kuulen ma niipalju dB kui teeb kõige valjem ventilaator häält? Ma ise kahtlustan, et siin on hoopis mingi natuke keerukam valem summaarse dB saamiseks. Ehk oskab keegi selgitada?

    #2
    Vs: kuidas inimene kuuleb heli?

    Müra peaks liituma ruutude summast ruutjuur reegliga. Kuid andreie oskab kõige paremini vastata.

    Comment


      #3
      Vs: kuidas inimene kuuleb heli?

      Kui on ikka täielikult juhuslik ja mittekorreleeruv müra, siis ongi ruutude summast ruutjuur. Samas vähe usutav, et 5 ühesuguse ventika müra on mittekorreleeruv.

      Comment


        #4
        Vs: kuidas inimene kuuleb heli?

        KarTEC, ma pole mingi tark selles helirõhkude vallas, isegi puksin wikipediast maha, sest ei viitsi läbi feynmanni kaevata



        Valem on selline, et kui ventikad pole just väga lähedaste müratasemetega, siis loeb ainult kõige valjem (näiteks 40 dB + 46dB = 47 dB).

        Võttes arvesse kõrva tohutut dünaamikat, pead arvuti vaikseks saamiseks ikkagi kõik ventikad vaikseks tegema. Mõtled küll, et tapad kõige valjema ära ja arvuti on vaikne, aga tegelikult tuleb välja nii, et harjud väga ruttu selle madalama müratasemega ära ja kõrva hakkab häirima valjuselt järgmine ventikas.
        If you think education is expensive, try ignorance.

        Comment


          #5
          Vs: kuidas inimene kuuleb heli?

          Arvuti juures ei aita isegi ventikate vaikseks asemel vagaseks tegemine , kuna seejärel jäävad kõvakettad möllama kui vendid enam ei kuuldu. Hea oleks kui saab arvuti hoopis kuhugi kõrvalolevasse ruumi paigutada - molud hiired klaverid rommid signaalid saab ju korralike kaablitega sobivasse kohta viia. Ma viisin arvuti pööningule ning ainus mis vahel tundub segavat...ei kuule kas kettad krõbistavad, mõnikord tahaks seda teada . Aga jama on ikka - molu Compaq P1220 hakkab pikemal töötamisel mingit vilet tuututama...vaikselt aga alati .
          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
          Konfutsius

          Comment

          Working...
          X