Teade

Collapse
No announcement yet.

MK kodune tehnika

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

MK kodune tehnika

Hey
    Kuna siin foorumis viimasel ajal suhteliselt vähe oma süsteemi tuvustatakse siis, siis mõtlesin et teen seda ise.
    Kõlariteks on siis Aleksander Petersoni valmistatud hornid, visatoni lairibadega mida siis immutatud.
    Valmistamisega läks aega 1,5 kuud kuskil (2 paari, üks mulle teine sõbrale)
    Nüüdseks on kõlarid käes olnud kuskil 2 nädalat, et võib muljeid jagada küll.
    Resiiver siis nad 720bee ja cd keerutab nad'i dvd 515.
    Najh toona kuulamas kui käisime oli sound ikka uskumatu, seal siis ka minu ja mu sõbra esimene kogemus lamp ja hübriidvõimendiga. Ja nii head soundi ka minu kõrvad veel kuulnud polnud.
    Nüüd siis olen ise siin 2 nädalat igasugust muuskat kuulanud nii naturaalset kui ka elektroonilist kui aus olla ega pole midagi ette heita, saab kõigega vabalt hakkama. Muidugi bassiosaga on selline asi et eks lambil ja hübriidil see tugevam kui kivi ja transil, siis seda peab natuke nagu korrigeerima.
    Kõlarite juures meeldib selline heli õhulisus ja suurus, vokaal on super, bass jubedalt täpne, ja mis on see mida pole ma varem kusagil tähendanud et kui mingis laulus või filmis mingi tegevus toimub pole see mingi klõbin vaid on aru saada hääle järgi võimalik mis tegevus toimub. Kui kõlaritest midagi järgmisena proovida tahaks oleks need "kardina" moodi kõlarid need tunudva d huvitavad aga lugeda ja uurda nende kohta pole aega olnud.

Ok see selleks aga nüüd ka oma süsteemi täiustamise kohapealt mõned küsimused, ei tea kas sellele Nad'i resiivrile mingit kobedamat lõppvõimu lisades (kas siis lamp, digi või mis iganes) muutuks sound oluliselt paremaks ? või on see Nad'i eelosa väga jama.
    Plaanis ka veel tulevikus üks korralik DAC muretseda ja dvd mängiat ainult transpordina kasutada.

Lisan siis pilte ka tiba

siit veel pilte http://nagi.ee/photos/mk1985/
    Küsige julgesti.

Vs: MK kodune tehnika

Kindlasti on tegu väärt kõlaritega, muidugi oma kõrv on kuningas.
    Muidu kuidas on lood kesksagedusega mõtlen just avarust helis?
    Ja mind huvitab tegelikult veel see, et kui sa nüüd võrdleksid oma eelmisi kõlareid nüüdsetega siis kui suur on see suurusjärk helis mis muutus?

Comment

Esmalt postitatud kass poolt
      Kindlasti on tegu väärt kõlaritega, muidugi oma kõrv on kuningas.
      Muidu kuidas on lood kesksagedusega mõtlen just avarust helis?
      Ja mind huvitab tegelikult veel see, et kui sa nüüd võrdleksid oma eelmisi kõlareid nüüdsetega siis kui suur on see suurusjärk helis mis muutus?
      Suurusjärk on selline et see kulutus on ennast põhjendanud igati. Heli muutus niipalju et kõik on teistmoodi parem, bass halastamatu täpsusega, ruumilisus on super, detailsus tuleb palju rohkem esile, kesksagedus ehk avarus on selline mida ma ei osanud tegelt ette kujutada.
      See bufu mis mul ennem oli tasus oma raha nagu ära, aga võrrledes nendega on nad ikka jube mannetud - puudujääke oli liiga palju. Muiudgi see teine paar mis intz tegi 2xw170+1xsc10n (per kõlar) oli kõlavam, aga ikkagi nagui midagi on puudu. See filtri teema seal kõlaris rikub seda ruumilisust ja ta ei ole ikka päris see. Lairiba tekitab kidagi rohkem emotsioone. Kui uue auto plaanid tekivad, siis peab seal ka ikka lairiba vist proovima.

Comment

Kui tulevikus plaanid eraldi DACi osta siis osadel on ju eelvõim sees...seega hetkel valid jõukuhase lõppvõimu ja NADile sappa.
        Kas need kõlarikatted heli ei sega?
        (kunagi peaks omad kastid ka ühest "tehasest" kätte saama aga võrdlema ei julge vist tulla, omajagu auru läks välimusele ja bassikatele...pärast ei anna süda rahu )
        -

Comment

dac ja eelvõim koos, hmm ehk olen liiga mugav ja loll ning tahan liialt puldi mugavusi nautida. Kõlarite võrdlust tasuks teha ehk küll, ma poleks vastu. Kõlarikatted heli ei tohiks segada, vähemalt Aleksander vist mingit vahet ei täheldanud.(ise päris 1:1 ei ole võrrelnud)
          Samas keegi võiks lõppvõimu suhtes siis soovitusi ka jagada, hetkel on silma jäänud technicsi SE A - kas ka midagi väärt on seda ei tea. Samamoodi Onkyo M5060 R, ja no valikut üldiselt on aga raha hetkel pole.

Comment

Esmalt postitatud MK poolt
            Muidugi bassiosaga on selline asi et eks lambil ja hübriidil see tugevam kui kivi ja transil
            Siin paned mööda, lampvõimu bassi osa jääb pea alati transvõimule alla. Trafodega lampvõimudel rikub selle ära trafo ja suur väljundtakistus, trafota variantidel väga suur väljundtakistus.
            Selline inverterkõlar nagu see Sassi oma, tahab õige bassi jaoks võimalikult väikse väljundtakistusega võimu ja need on ainult transvõimud, või hübriidid mille väljund on transsidel.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt
              Siin paned mööda, lampvõimu bassi osa jääb pea alati transvõimule alla. Trafodega lampvõimudel rikub selle ära trafo ja suur väljundtakistus, trafota variantidel väga suur väljundtakistus.
              Selline inverterkõlar nagu see Sassi oma, tahab õige bassi jaoks võimalikult väikse väljundtakistusega võimu ja need on ainult transvõimud, või hübriidid mille väljund on transsidel.
              Hmm, aga tema lambil oli bassiosa nagu tiba tugevam, ja sellel hübriidil mis tal seal oli, oli veel nõksa tugevam (seega see osa siis seletatud). Aga samas sõbra marantzil oli Sassi lambist nõrgem see osa - minu ja tema võimu bassiosa vahe jälle niisuur ei olnud - märgatav aga mitte segavalt.

Seega sellest võib järeldada et kui ma endale lõppu soetama hakkan peaks vaatama siis transs lõpvõimu ? Siis peaks nagu asi paremaks muutuma.
              Kui see mudugi jama mõte siis peab sunniviisiliselt hübriidi vaatama hakkama.

Comment

Sina räägi vist tugevusest/kõvadusest/helirõhu suurusest, mina räägin tugevusest/headusest/kvaliteedist.
                Rohkem kui võim, määrab basside heli rõhku (kõvadust) ruum ja kõlarite asetus ruumis.
                Hea bass ei ole mitte kõva vaid piisavalt madalale sagedusele ulatuv, täpne, konkreetne, moonutuste vaba, kiire jne.
                Samas on hea kõlari/võimu kooslus alati kompromiss, milles hea bass on ainult üks osa ja mitte alati kõige tähtsam, igale oma maitse järgi.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt
                  Sina räägi vist tugevusest/kõvadusest/helirõhu suurusest, mina räägin tugevusest/headusest/kvaliteedist.
                  Rohkem kui võim, määrab basside heli rõhku (kõvadust) ruum ja kõlarite asetus ruumis.
                  Hea bass ei ole mitte kõva vaid piisavalt madalale sagedusele ulatuv, täpne, konkreetne, moonutuste vaba, kiire jne.
                  Samas on hea kõlari/võimu kooslus alati kompromiss, milles hea bass on ainult üks osa ja mitte alati kõige tähtsam, igale oma maitse järgi.
                  Õigus on sul hetkel kui mõtlema hakata võib nii olla küll, aga selle võimedi teemaga polnud mul plaan ainult selle helitõhu tõusust, ok see asi ka selge siis nüüd. Aga küsimus on jätkuvalt veel üleval, kui Sassi juures erinevaid võimendeid proovisime siis minu ja sõbra omale kõlarid taha ühendades oleks nagu helile kardin ette kukkunud, samas hübriidil ja lambil seda polnud, kas seda on võimalik paremat lõppvõimu soetades parandada - või on see minu järjekindel ja põkpäine joru ajamine. Seda tean et lisades DAC'i peaks asi tibakene muutuma.

Comment

väike kulutus siis tehtud ja üks ihaldatud asi kodus.

Comment

no ja korralik stereoress vedeleb niisama? Või on kasutusel eelvõimuna? Sest ainult raadiomängitamiseks, on see selge resursside raiskamine.
                      -

Comment

Esmalt postitatud marcor1 poolt
                        no ja korralik stereoress vedeleb niisama? Või on kasutusel eelvõimuna? Sest ainult raadiomängitamiseks, on see selge resursside raiskamine.
                        Proovin erinevaid kooslusi hetkel, hetkel pole veel mingit väga hullu vahet teha suutnud kas see eelosa või nad'i oma kasutada. Aga lõpu puhul on see siiski olemas aga see pole selline öö ja päeva suuurune vahe.

Comment

No kuda see onkyo on kah? Miks kohe ära ostsid-millegiga võrdlesid?
                          viimati muutis kasutaja Crimson; 30 m 2007, 14:10.
                          http://www.album.ee/user/16860279

Comment

Ära ostsin sellepärast, et sooviks oli saada midagi sarnast (tehnics se-a, onkyo M5060, M5030, denon poa 1500, sansui, hitachi jne), peaaegu oleks olnud võimalus saada denoni poa 1500 aga sellega läks tiba nihu, siis nüüd oleks veel võimalus olnud ka pioneeri tipule aga siis see ostetud. Üldiselt olen rahul ja ega väga midagi ei oskagi rohkem tahta, kahetseda pole midagi + veel see asi ka, et ega see hind millega ta siin müügis on oli ikka üpris odav, saksast võiks odavamalt saada aga ei pruugi. Olen ka kõvasti kallimalt müügis näinud.

Comment

Esmalt postitatud Crimson poolt
                              No kuda see onkyo on kah? Miks kohe ära ostsid-millegiga võrdlesid?
                              See lõpp on iseenesest päris stiilne. Huvitaks kah, et kas oled ka millegi kobedaga võrrelnud, sest testide järgi jääb ta sama hinnaklassi integreeritud (marantzi vanemad, sony es, h/k jne) võimudele mõnevõrra alla?

Comment

Working...
                              X