Teade

Collapse
No announcement yet.

Konde

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Konde

Mul kaks lüüti.. 470uF.. plus otsad kokkupannes saan bipolaarse konde.... üks on 10V ja teine 16V... kui palju sis pinget nad taluvad kui ma kasutan neid bipolaarsena..?
    kas 10V..? või nende 26V(voltide summa)?

Kardan et pinge ei tea seda et peab jaguma 10:16-le.
    10V vast ikka.
    ehh... andrjusa

Comment

See 10V on konde maks. pinge ja sisse võid talle surada 5-7V ilma et konde metsa läheks. Mingi varu pead alati jätma.

Kardan et pinge ei tea seda et peab jaguma 10:16-le.
      10V vast ikka.

Comment

Mina arvan, et 20V tohiks peale lasta. Kuna kondekad on järjestikku, siis peaks kummalegi pool pingest tulema ja kuna ühel on lubatud 10V siis oleks see 20V loogiline sama mahtuvusega kondekate puhul.

Comment

ROM, täiesti valesti arvad. Pinge jadamisi kondekate peal jaguneb vastavalt nende lekkevooludele, millede suhe võib olla 1:10 seega siis täiesti meelevaldselt. Selleks et ühtlaselt jaguneks tuleb kasutada ühtlustavat pingejagurit.
          vastuseks küsimusele: 10/1.4 = 7V, sest niikuinii pead sa silmas vahelduvpinget. Varutegur on kondekal juba sisse arvestatud, sellega pole vaja pead vaevata.

Comment

Lisaks sageduse tõustes väheneb lubatav pinge, sest vool suureneb. Nii et alla 5 voldi.

Comment

Working...
            X