Teade

Collapse
No announcement yet.

CD hoidmine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

CD hoidmine

Tere

Üritasin otsida mõnd sarnast teemat, aga ei leidnud.

Küsimus seisneb CD`e hoidmises.
    Kas parem on hoida neid originaal plastmasskarpides või nn. CD kotis?
    Mõtlen midagi sellist: http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-b...?artnr=650-990

Kas CD säilib selles kotis korralikult?

Mugavam on seekotivariant igastahes, muidugi on tore vaadata karbi pealt lugude nimesid jms. aga enamasti kuluvad needki pähe.
    Kui miski on mõeldud kõigeks, ei kõlba see tegelikult millekski.

Vs: CD hoidmine

Minu arvates pole eriti vahet, see peaks rohkem ikka CD-st endast sõltuma..

Comment

Üks asi kindlasti mis CD koti juures eriti silma paistab on plaatide otsimis- ja kasutusmugavus, see tuleb esile just siis kui kodus on tuhandeid erinevaid CD ning DVD plaate igasugu stufiga. Viin ise samuti oma suurt plaadikogu üle tasapisi kott-tüüpi hoiustamisele, kuna pooltel plaatidel juba aegade jooksul karbid purunenud ja hoiustamine võtab palju ruumi ning vajaliku plaadi üles leidmine samuti raske. See Elfa Elektroonikas saada olev CD kott on loodetavasti päris kvaliteetne aga vahemärkusena ütlen, et sama raha eest saab Maxximast 200`le plaadile mõeldud koti, mis samuti korralikult kokku õmmeldud ja kasutatud materjalid küllalki kvaliteetsed. Olen juba rohkem kui viis sellist toodet sealt ostnud ja nuriseda siiani ei saa.

Comment

Plaati kotti pannes tekib ikkagi plaadi pinnale kriime, mida karbis hoides ei teki. Aja jooksul muutuvad kriimud plaadil probleemiks. Parim on säilitada siiski karbiga riiulis.
        Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Isiklikult eelistan karpe. Kui vähegi viitsimist siis saab ju korralikud ümbrised ja nimekirjad teha ning ei pea alati kotte läbi lappama, kui otsib midagi. Samas saab alati plaadi ümbrise pealt lugude nimekirja vaadata, sest kui suur plaadikogu on juhtub mõnda plaati alles aasta või pikema aja pärast kuulama.

Comment

plaadil olev info on kõige tundlikum piki plaati paiknevate kriimude suhtes.
            kui plaat on originaal plastkarbis, siis on võimalik plaati karbist välja võtmata seal keerutada. kui siis plaadi ja karbi vahele peaks sattuma mõni liivatera vms siis on plaadil kohe kriipsud peal ja võimalik, et see plaat ei mängi enam kunagi. Seega ei ole see originaalkarp nii turvaline midagi.

Minu soovitus:
            originaale hoia kodus plaadiriiulis plastkarpides ja kuula ainult statsionaarses plaadimängijas.
            autos ja muudes portatiivsetes mängijates kuulamiseks tee igast originaalist koopia ja pane need siis plaadikotti.

Comment

Esmalt postitatud matik poolt
              siis on võimalik plaati karbist välja võtmata seal keerutada. kui siis plaadi ja karbi vahele peaks sattuma mõni liivatera vms siis on plaadil kohe kriipsud peal
              Huvitav mõttekäik Mul pole CD-de omamise aja jooksul (seda on juba oma 17 a.) kunagi tulnud sellist ideed, et peaks plaati karbi sees keerutama... Veel enam - karbi sisse liiva puistama... Küll aga näen pidevalt, millised näevad välja plaadid, millesse tänapäeva teismelised suhtuvad kui tarbekaubasse ja hoitakse neid kotis või üldse lahtiselt vedelmas - kriimud-kräämud ja tolmused kui ahvid. Selge see, et NEID plaate ei kuulata plaadimängijas ega arvutis, vaid ainult sangas/(odav)pleieris.
              Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

CD puhul on eluline, hoida plaati pealt kriimustamast. Odavatel toorikutel võib pealmine kiht, "iseenesest"t oksüdeerumisel õhtale minna - endal on üks noname, 10a vana plaat laiguline.
                Väiksemate, alumiste kriimude parandamiseks, on näiteks youtube-s erinevaid soovitusi (ise kunagi ammu CD-d hambapastaga poleerinud - üllatuseks töötas).
                -

Comment

Algataja poolt hea küsimus, kuid ühest ja õiget vastust ei oska anda. Põhimõtteliselt on õigem kasutada individuaalset karpi, kuid mul tekkisid sellega just hoiu probleemid, sest see maht läks suureks ja võtsid karbid palju ruumi. Pikemat aega olin kasutanud 96 kohalist kotti, mis on selleks otstarbeks ja pehme voodriga. Pole see kott ka just odavate killast ja seisab suletavate ustega kapis riiulil püsti asendis. Kuid 5 tk selliseid on minu tingimustes otstarbekam säilitada ja midagi ebameeldivat pole veel juhtunud. Inf. plaatide kohta pole mingi probleem, sest kirjad on olemas ja mängija loeb seda ka plaadilt. Seda kah veel et ,igasse masinasse plaati ei topi ja mahamängijana eelistan (on) millel plaadi tööpind on suunaga allapoole. Mitte, igapäevases kasutuses olevad plaadid seisavad tornis. Odavaid toorikuid ei kasuta!
                  viimati muutis kasutaja humax; 03 m 2007, 13:23.

Comment

Samas see kott võib ka selles suhtes kasulik olla erinevalt riiulist et siis ei saa plaadid otsest päikest. Mul ühel vanal plaadil (oli olivetti oma) on selline asi et see olivetti logo paistab ka altpoolt läbi ja teatud maalt seda plaati enam ei loe.
                    Kõige parem oleks neid vast siis hoiustada nii et originaalkarpides ja kapis.

Comment

Mul on samuti kartus CD hoida lahtiselt s.t ilma karbita. Karpides hoidmine võtab muidugi palju ruumi kuid kasutada on mugavam ja kiirem. Mul ei ole muusika CDsi just palju (~400) ja nende hoidmiseks kasutan isekombineeritud torni 500le CDle. Torni kandvaks osaks on lagunenud tooli ratastega alus kuhu on pistetud raudtoru. Riiuliteks kasutam Andrico`st ostetud kokkupandavaid karbikujulisi CD riiuleid. Torn on viiekorruseline ja igasse korrusesse mahub 100 CDd. Torn on umbes inimese kõrgune. Koristamisel on võimalik seda teise kohta sõidutada.
                      Lugude nimekirjast niipalju, et kui sellega on alustatud varakult, siis selle pidamine ei ole ka eriti tülikas aga õige plaadi otsimine ei võta palju aega. Näiteks Windows Access sisaldab Music Collectioni programmi. Sinna saab panna kirja esitaja, nimetuse, plaadil olevate lugude nimekirja ja palju muudki. Hiljem saad otsida näiteks esitaja järgi. Nimekirja saad välja trükkida ka tähestikulises järjekorras. Ah jaa, iga karbi küljel on kleebis järjekorra numbriga ja seega tornis on nad järjekorras nummerdatud. Windows Vistas on ka muusika kollektsioneerimise jaoks mõeldud.

Comment

Ma saan aru et enamuses käib siin jutt isepõletatud plaatide säilitamisest?
                        Sest enda originaalplaatide puhul küll ei kujutaks ette et karbid minema viskaksin ja kuhugile kotti seisma nad pistaks...

Comment

Miks ainult isepõletatud? Vajaliku plaadi otsimiseks ei oma tähtsust kas on see poest ostetud või isekõrvetatud, aega kulub ühtemoodi.

Comment

Hea on näha, et teema palju vastuseid on saanud.
                            Mõttes ei olnud küll ainult isepõletatud CD vaid ka vanemad originaalid, millel karp kas katki või aja jooksul lihtsalt koledaks läinud.

Aga kas see CD sinna "koti taskusse" libistamisega ei kaasne CDle mingeid kahjustusi? (Ise arvan, et ajapikku kindlasti)

Aga seoses kasutusmugavusega tekkis selline mõte, et mulle isiklikult meeldib rohkem raamatut lugeda kui näiteks stendi peal olevat teksti. Mugavuse seisukohast olen kinldalt "koti süsteemi" poolt.
                            Kui miski on mõeldud kõigeks, ei kõlba see tegelikult millekski.

Comment

Kui mõned vanemad plaadiümbrised on muutunud kasutuskõlbmatuks, siis võib kiigata näiteks:
                              http://www.cdcovers.to/
                              http://covertarget.com/?cat=1&sid=6675

Neid aadresse on rohkem.

Comment

Working...
                              X