Teade

Collapse
No announcement yet.

Scart audio jagamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Scart audio jagamine

Probleem selles, et kuidas jagada teleka Scart pesast
    tulev audiosignaal muusikakeskuse sisendi jaoks vajalikuks vasak&parem signaaliks.
    Asi selles et telekal pole kõrvaklappe kuhugi pista
    ja aegajalt on vaja ühe vähe kehvema kuulmisega inimes jaoks kõvemat heli produtseerida, ilma et toal lagi pealt kerkiks.
    Ühendus kui selline oli olemas ja toimis aga kuri saatus lõhkus selle karbiku kus too otsade ühendus oli. (Toimis ca 2 aastat ja oli kadunud klasivenna tehtud)ning kogu ühenduset jäid järgi traadijupid ja tinatükid.
    tahaks asja nagu korda teha.
    Juhtmed mis seal karbis ristusid&põimusid&ühendusid olid Scart pistikust tulevad Audio In ja Audio Out. ning keskusesse läks sealt edasi Vasak ja Parem sisend.
    Katsetasin A.in. ühte ja A out teise see ei toiminud.
    Midagi peaks veel kuskil olema.
    p.s. Ma olen loll nagu labidavars
    ja issanda abiga üritan targemaks saada

Kui ise tinutaja ei ole, siis on vast kõige lihtsam mõnest elektroonikapoest läbi minna ja müüjalt küsida vajalikud juhtmed-üleminekud.
    Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

Comment

no jootekolviga saan ma üsna hästi läbi.
      aga küsimus nagu selles et mis ots ja kuhu tinutada
      Viljandi elektroonikapoode olen selle pilguga kamminud et äkki on mõni sihuke lahendus kuskil aga pole nagu silmaette jäänud.

lisan ka pisukese pildi mis asju ma täpselt mõtlen
      http://www.hot.ee/mdsdog/skeem.JPG

Comment

Ostad Scart-6RCA juhtme.Selles juhtmes on video in+out ja audio L+R in ja out.Audio out juhtmed ühendad musakeskusega.
        Võid kasutada ka mingit muud üleminekut.
        Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

Kui sain õieti aru, siis vajad SCARDi otste tähendusi.
          http://my.tele2.ee/ruum/hwb/co_Scart.html

Comment

ja tevalo variant

http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...ud.html&lng=est

Comment

vot juba nõksa lähemale
              ja siis tundub et varsen audio in& out kemiseerimine ja risti põiki tinutamine auxi otsadele polnudki päris õige?
              huvitav kuda see siis toimis?.
              (hetkel on tuu scart juhe 4 otsaga Video in & out ja Audio IN & out)
              tuleb vist teha investeering Scart 6rca'sse nagu varem soovitati ja auxile emased pistikud otsa ajada.

Comment

Peale pisukest järelemõtlemist on vist selge mida ja kuhu tinutada.
                Scardi poolses otsas Audio IN ümber tõsta nr 6 alt nr 1 alla
                Audio Out peaks juba istuma NR nr 3 all. (üx audio out peaks nagu mono olema)
                Mass (ground) on vist juba originaalis scardi rõnga küljes?
                aga kuidas neid asju juhtmes eraldada?
                seal on üks erldi isoleeritud soon ja selle ümber välise isolatsioonial teine soon.
                eraldi isoleeritud on vist signaali jaoks? ja too ilma lisaisolatsioonita mass?
                ja kuidas ned sellesse pulkpistikusse istuvad. isolatsiooniga ots pulga ja teine ots rõnga külge?

Comment

Kui tahad stereot saada, on sul vaja juhet, kus on kaks isoleeritud soont ja nende ümber üks isoleerimata soon e. varjestus. Ma ei saanud päris hästi aru, mis otsi sa ümber tõstad, igatahes üks isoleeritud soon (punane tavaliselt) jooda scart pistikus (poest ostad, ~10eeq) 1. jala külge, teine isoleeritud soon (tavaliselt must või valge) läheb pistikus 3. jala külge. Varje paned 4. jala otsa. Keskuses on sul ilmselt RCA sisendid, seega juhtme teise otsa paned RCA pistikud, ja joodad nii, et isoleeritud soon, ehk siis signaal läheb pulga külge, varje rõnga külge. Ahjaa, RCA-d on lihtsam joota juhtmega, kus on eraldi mõlemal signaali soonel varje, ühesõnaga samasugune juhe, nagu on ntx kõrvaklappidel.

Comment

ee hetkeolukord on selline:

st keskuse juhtmed ja miskine scart on olemas vaja vaid ära lappida ja kokku tinutada.
                    minu tegevus peaks siis olema selline:
                    1)jätan juhtme X koos varjega Z rahule (kui Z on scardis 4. jala küljes, kui pole siis Z sinna
                    2)tõstan juhtme Y scardis 6 jala otsast 1. jala otsa varje peaks olema 4. jala küljes kui pole siis tõstan sinna
                    sellega peaks senine scardi monoväljund muutuma stereo väljundiks.
                    3)lapin scardist X keskusest S otsa ja scart Y kekuse R otsa. Varjestused samamoodi (Z+T ja W+U)
                    või on väga väntas?.

Comment

Jusht, täpselt nii teegi!

Comment

ok
                        nädalavahetuseks tegevust

täänud

Comment

tänud nõuandjatele
                          sain asja käima.
                          vana scart hakkas peale tinutamist funkama nii nagu vaja.
                          ja nagu saatuse irvituseks leidsin laupäeval viljandist kah 6RCA väljundiga sacrt juhtme. võtsin ka selle igaks juhuks kuna ega see vana scart juhe just eriti ilus enam välja ei näinud (peale tinutamist)

Comment

Working...
                          X