Teade

Collapse
No announcement yet.

Vajan abi kasti tegemisel...

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vajan abi kasti tegemisel...

No olen loll ja ostsin endale ette ukse sisse kunagi SäästuMarketist kõlarid : Silver Line by Car technic.. 200 Watised ja puha, ainuke häda on selles, et need ei mahtund ukse sisse ära. Taha polnd neid ka mõtet panna, sest seal nad häält ei tee... seega jäid seisma, nüüd mõtlesin kasti teha. Kõlaril on aint 93dB 50-23000 Hz, 4 Ohm ja magneti kohta 20 oz.. Äkki keegi pakuks mingeid mõõte ???

Need on mingid 6*9" ovaalid või 165 mm ümmargused? Igaljuhul, kinnine kast - saab ehk midagi hääle moodi asjandust kah kätte. Pakuks et 165 mm valjuka puhul võid mõelda 10 - 15 ltr kasti peale, 6*9" puhul mingi 20 ltr vast.
    Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
    indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

Kõlar oli 13,5 cm diameeter, see teeb vist midagi 5e tolliga, aga selle mõõtsin papi äärtest, mitte plastikult. sealt oli 170 mm.. Aga see kõll vetrub päris tigedalt ju  

Comment

need kõllid on mõeldud freeair tööks. ehkki olen kuulnud selliseid isendeid u 25 liitrit kastis ja tulemus oli normim kui tavaliselt.

Comment

Aga kas siis ventiga ei saa teha ve, siis kui kinnine kast ainult sobib, siis ma põletan ära selle kõlli, no olge nüüd ikka, kinnisest kõllist saab Mati Nuudet hästi kuulata... (N)

Comment

Mis sul kinnise kasti vastu on? Ilmselt oled siiamaani saanud ainult kuulata tõesti s***lt tehtud kinniseid kõlareid ega ei tea mida kujutab endast hea valjukas/kõlar. Nendest krdi õnnetutest Cartechnicu kõlaritest tahad mingit hullu tümakat kätte saada või? Mõtle ikka veidi - mida hullu raputavat bassi saab teha 130 mm valjukas???
            Sinu puhul praegu on tõesti ainuke varinat teha kinnine kast, vendiga jamama hakkamisel sul läheb asi tõenäoliselt üsna nahka. Sellele valjukale ju pole T/S parameeterid ollagi, et inverterkasti saaks arvutada!
            Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/

Comment

Mis ma teen siis 10 L kinnise kasti ve ? Panen kõlli pange sisse, äkki laksub ;D. Ja kinnise kõlliga on minu arust selline mure, et ta bass on teist moodi, loomulikult on ka hea, aga mitte see. Mu onul on sellised kõllid nagu S90, aga ilma aukudetta ja täistopitud, need tegid ikka sihkest mütsu, et... Aga bass on ikka teine kui vent on ka...

Comment

No kuidas sulle selgeks teha, et kui on tegemist free-air kõlariga, millel pole andmeid inverterkasti arvutmaiseks ja mis teeb niigi saasta häält, siis kinnine kast oleks kõige mõistlikum?
                Kuna sa jonni ei jäta, siis pead võtma riski - teed mingi 10 ltr (või tegelikult - kui suuruse probleemi pole - tee nii suur kui tahad) ja siis proovi alguses seda kinnisena. Kui ei meeldi tõmma auk mingi solgitoru läbimõõdu järgi sisse ja siis võtad meetrise jupi seda toru - hekseldad lühemateks, erineva pikkusega juppideks ja hakkad proovima. Niikaua proovid kuni arvad et on hea.
                PS! Mina vastutust enda peale ei võta.

Comment

intz...sa ei peagi selle vastutust võtma
                  need ju ikkagi säästu valjukad.. ;D 8)
                  miskit ei tohi valesti kirjutada

Comment

ma panin ükspäev ühe vene 4W elemendi (4gd-35 vist) läbi u101 võimu KA 10" kõlli invertertorust sisse mängima, päris hästi bassitas ;D

Comment

to dos:
                      pane see valjukas 8 liitrisesse kinnisesse kasti...
                      selline tymakas tuleb ;D

Comment

ma mõtlesin jah, et teeks mingi kasti sellele ja siis lampvõimu ka, aga nagu näha ei taha keegi mulle seal lampvõimu teemas (skeemifoorumis) vastata
                        saaks kena kitarrivõimu teha

Comment

igatahes soovitan soojalt fullrange kõlar teha...8 litrane kinnine kast....jalad alla...ja korras.....(supikas ka veel juurde... )
                          ;D

Comment

igatahes soovitan soojalt fullrange kõlar teha...8 litrane kinnine kast....jalad alla...ja korras.....(supikas ka veel juurde... )
                            ;D
                            teist elementi oleks veel vaja, siis saaks stereot ka nautida :P

Comment

nu kuulus king audio ja siis veel 3gd31

Comment

Working...
                              X