Teade

Collapse
No announcement yet.

PCI helikaardi upgrade

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

PCI helikaardi upgrade

Praegu kasutusel Creative X-FI ExtremeMusic, sellest COAX ja analoogühendus Pioneer VSX-810S ressiiverisse. Vahel taga ka Denon AH-D1001 kõrvaklapid.
    Hinges närib soov X-Fi pealt edasi liikuda, sest usun, et parem sisemine saund on võimalik. Samuti saadab X-Fi üle S/PDIFi ressu vaid kahe kanali heli, aga mina tahaksin, et üle COAX läheks igasugu DD DTS AC3 jne, millega Pioneer siis edasi toimetaks. Kõrvaklapiväljund võiks samuti olla tõhusam, kui X-Fi-l on.
    Andke nõu, mille poole vaadata. Kasutusel muusika kuulamiseks (loseless, aga ka haruldased madala bitreidiga mp3), filmid (DVD ja pakitud). Mängimist tuleb ette minimaalselt ja vaid kõrvaklappidega, seega kogu see EAX jms pole nii oluline üldse. Muusika salvestamisega ei tegele.

Vaatan M-Audio Revolution 5.1 poole, aga pole veel ära tellinud. Aga mida veel kaaluda? Eelarve max 2000 kr, hea meelega jääksin 1500 piirimaile.

Panin meelega siia, mitte Tark- ja riistvara alafoorumisse, sest mu meelest on see ikkagi rohkem audioküsimus.

Vs: PCI helikaardi upgrade

Kas sa oled kindel, et sa ikka kuulad ressiiveri digisisendit või äkki hoopis analoogi. X-Fi suudab Dolby Digitali ja DTS-i puutumatuna edastada üle digi aga üle analoogi läheb stereona...

vt ka http://www.elfaelektroonika.ee/foorum/showthread.php?t=32844

Comment

Esmalt postitatud Bozz poolt
      Kas sa oled kindel, et sa ikka kuulad ressiiveri digisisendit või äkki hoopis analoogi. X-Fi suudab Dolby Digitali ja DTS-i puutumatuna edastada üle digi aga üle analoogi läheb stereona...
      Vastupidi, ikka vastupidi. Ta hõõrub need DD ja DTSi ise laiali ja saadab mööda diskreetseid kanaleid analoogis ressu. No ja ma oskan oma ressu signaalisisendit ümber ka lülitada. Digist tuleb stereo.

Link ei avane.

Comment

No mul on sama kaart ja kuskilt sai mäletamistmööda valida, kas soundikaart dekodeerib DD ja DTS (ja surub niimitmesse kanalisse, kui sound settings'is on pandud; ekraani all paremas nurgas ilmub DD või DTS logo hetkeks) või edastatakse kogu mäsu muutmata digiväljundisse.
        link uuesti
        juhend chm faili vormis

X-Fi Extreme Music DD-DTS suunamine digiväljundisse: Start > All Programs > Creative Audio Console > Decoder > DD/DTS bitstream out (external decoder required)
        viimati muutis kasutaja Bozz; 18 m 2008, 22:14.

Comment

Ma olen umbes pool aastat (ja kõigi nende juhendite ja netifoorumite tarkust mööda) üritanud sealt digisurroundi välja meelitada, aga siiani on ainus võimalus olnud tal endal lasta DD/DTS dekodeerida ja siis analoogkablade kaudu ressu lasta.
          Täna probleem lahenes: digital output sampling ferquency tuli 48 kHz peale keerata. Siis resiiver tunnistab; 96 kHz nähakse ainult kui PCM signaali. Ja ongi kogu puhvet!
          Ka ahv kukub vahel puu otsast alla, nagu jaapanlased ütlevad.

EDIT: aga see ei tähenda, nagu ei peaks koduse helitehnika altaril jätkuvalt raha põletama ja komponente paremate vastu vahetama :P

Comment

Working...
          X