Teade

Collapse
No announcement yet.

Kõrvaklapid talvemütsi peale ja nõrga võimendusega pleierile - millised?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kõrvaklapid talvemütsi peale ja nõrga võimendusega pleierile - millised?

Vajan soovitusi kõrvaklappide osas. Pleieriks on Philipsi alumiiniumkestaga CD-MP3 pleier, puldiga, sööb nii AA kui ka AAA patareisid ja akusid, ostes olid kaasas lõhikese juhtmega kõrvatopitavad klapid. Kuid kõrvasisesed klapid pole talvel kandmiseks head - nad kergitavad mütsi kõrvadest eemale ja kuna eriti veel jalgrattaga sõites kapuutsi kandmine pole just mugav (segab liikluse jälgimist), on oht kõrvadele liiga teha. Igatahes paar aastat tagasi tegin katse - sõitsin, klapid kõrvades, novembrikuus 10 km ja peale seda olingi külmetusest 2 päeva poolkurt. Võruga klappe saab mütsi peal kanda, aga paraku linnaliikluses kipub ka täie helitugevuse peal muusika mürasse nii ära uppuma, et eriti miskit kuulda pole.
    Originaalklappidega sai aga vabalt poole helitugevusega kuulata ja väline müra ei seganud. Võruga klappide puhul ilmneb veel selline asi, et kui kuulata pleierit rongisõidu ajal, siis Edelaraudtee rongides (muude rongidega pole seni sõitnud) juba üsna aeglasel sõidul ka vagunites (mitte vaid veduris) tekkiv müra ja kolin summutavad muusika nii ära, et kui üldse klappidest midagi kuulda tahan, pean need jõuga vastu kõrvu suruma, kuigi pleieri helitugevus ja bass on põhjas - ja ometi ma rongis ju mütsi peas ei hoia.

Põhjus võib olla siis milles? Tundlikkus? Klappide takistus? Originaalid olid 16 oomi, võruga isendite seas on seni mul olnud vaid 32-oomised...

Niisiis ootan soovitusi võruga klappide osas - vaja selliseid, mis ka läbi talvemütsi kostaksid ja veel parem, kui ei pea helitugevust selleks päris põhja lükkama. Kui kostavad läbi talvemütsi, küll kostavad ka rongis ilma mütsita. Kvaliteeti ma niiväga taga ei aja, bass võib olla, aga ei pea olema. Hinnaklass oleks kuni 500 eeku - seni olen proovinud kuni 200-krooniseid eksemplare. Netist ei hakka tellima, meelsasti ostaks poest ja ikka kodulinnas (Tartu). Hinda üle 500 krooni ei laseks, sellest odavam võib aga alati olla. Juhe võiks olla umbes meetrine, lühem pole hea (eelistan pleieri pulti hoida pleieriga ühea taskus ja kui ka rinnatasku oleks piisavalt suur, siis sinna CD pleierit ikkagi ei pane), pikema juhtme lühendamine pole probleem (üleliigne osa puntrasse ja keerd teipi peale). Eraldi helitugevuse nupp klappide juhtmes võib ka olla, aga ei pea tingimata olema (ühelt poolt väga mugav, ei pea pleieri pulti välja koukima ja selle nuppe vajutama, teisalt aga kipub see olema üks nõrgem koht juhtmes).

Vs: Kõrvaklapid talvemütsi peale ja nõrga võimendusega pleierile - millised?

kui originaalid olid 16 oomi, siis ka uued peaksid 16 oomi olema. ega muud eriti soovitada ei olegi, kui võrrelda isendite tundlikkust
    linnas rattaga sõites klappide kandmine on pea hullem, kui kapuuts. silmade vaatenurk on natuke üle 100 kraadi, kusjuures alla 60 kraadi on sellest terav. kõrvad aga kuulevad 360 kraadi... ma oleks hiljaaegu ühe sellise klapivenna alla ajanud. siin jääb küll autojuht alati süüdi, aga mind ratturina see süüasi eriti ei lohutaks, kui nt ülejäänud eluks minust rattasõitjat ei oleks.
    rongis kuulamiseks oleks kõige parem korralikud "potsatajad" kui ikka veel liigselt müra tuleb, siis kasuta dj klappe, nende surve on tugevam ja heliisolatsioon peaks paksem olema. rattaga sõites võid nendega kõrvade pärast mureta olla.
    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Vs: Kõrvaklapid talvemütsi peale ja nõrga võimendusega pleierile - millised?

Liikluses kõrvade kinni toppimine on suurim lollus mida teha saab. Ühistranspordis veel kuidagi, aga ise liigeldes... Ma olen proovinud. ON vedanud ja enam eriti ei taha.

Isegi silmad-kõrvad lahti on ülekäigurajal raske üle tee saada. Alguses tahetakse vägisi üle varvaste sõita, pärast aga üle kandade. Isegi foor ei paista aitavat.

Ei näe nagu põhjust miks ma peaks enda alla ajamise veel lihtsamaks tegema.

Comment

Working...
      X