Teade

Collapse
No announcement yet.

Mõõtemikri ehituse anomaalia

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Mõõtemikri ehituse anomaalia

Panasonicu WM61A kapslist isetehtud mõõtemikri valmistamisel tekkis selline anomaalia: kui kõikjal soovitatakse kapsli korpusesse viiv ground lead läbi lõigata, siis minul tekib helisse meeletu müra ja moonutus. Kui tagasi ühendada töötab kapsel nagu muiste. Ja veel kui ühendada varjestus samasse kohta ning võimu poolt varjet mitte ühendada vähenevad häired veelgi. Samuti väheneb bassisageduslik ümin, kui näpuga kapslist kinni hoida. Võimu viga justkui pole, sama toimub mikri ühendamisel otse arvutisse.
    Huvitav, kas Panasonic on midagi muutnud oma kapslite ülesehituses või olen mina nii juhm, et seekord tundub kõik valet pidi olevat.

/EDIT ega rumalus on ikka enda teha küll - läbi lõikasin klemmi, aga kas teise paika jootsin? Õige vastus: muidugi mitte.

Tsitaat siit.
    Here's the "fancy" part. We're going to make one slight modification suggested by Sigfried Linkwitz (of Linkwitz-Riley fame) that will improve the SPL handling of the mic and reduce distortion. This modification requires you to cut the lead that connects the ground terminal to the case and dab a little silver solder to connect the other terminal to the case (where the (+) lead connects). I have no idea why this works, so don't ask. If you think there's something wrong with this, please take it up with Sigfried. It does work, though.

/EDIT2 Ja ega rumalus sellega ei piirdunud. Hakkasin lisama viimast liimitilka mikrile ja läksin kogemata vastu eelvõimu ning põletasin selle maha. Overload tuli põleb pidevalt ja kivi läheb hetkega päris kuumaks. Ise arvan, et kivi läkski, kui aga keegi teisiti pakub, oleks hea teada!
    viimati muutis kasutaja YRO; 16 m 2008, 15:55.
    Minu DIY blogi
    <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Vs: Mõõtemikri ehituse anomaalia

Ku ma ise selle WM61A-ga mängisin, siis sai tehtud küll standard ühenduse järgi, nagunii ei olnud plaanis mingit über SPLi mõõtma hakata sellega.
    Kuskil Linkwitzi lehel oli küll ilusti lahti seletatud miks just nii tehti ja milleks. Mäletamistmööda oli kapslile sisse ehitatud võimendusaste suht nigel ja selline modimine lubas kuidagi natuke parameetreid korrigeerida paremuse suunas.

Comment

Working...
    X