Teade

Collapse
No announcement yet.

Helitugevuse mõõtmine`?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Helitugevuse mõõtmine`?

Oleks vaja siis mõõta helitugevust db-lides....mida selleks täpsemalt vaja oleks?
    Vajaliku softi arvutis ja mikrofoni kui ma eksi?
    Kuna oletan et mul soft olemas (( Adobe auditon 1.5 ) saab vaadata palju maksimaalne helitugevus antub klipis) siis seisab asi ainult mikri taga...
    Olen kuulnud et mikker peaks olema kalibreeritud et saada võimalikult täpne tulemus, siis küsimus olekski , et mida see kalibreerimine endast kujutab ja kas iga tavalist mikrit on võimalik kalibreerida või on selleks mingid spetsiaalsed mikrid? Ja kus saab lasta mikrofoni kalibreerida...

Kui eksisin millekagi oma teoorias siis parandage

Vs: Helitugevuse mõõtmine`?

Saab ka tavalist mikrit kasutada aga vat ürita see ära kalibreerida.
    Arvuti puhul on see häda lisaks, et pead veenduma, et mikser alati hiljem täpselt samas asendis oleks.
    Suhtelist helitugevuse muutust (mis tegelikult ongi detsibellid) peaks suutma edasi anda iga mikrofon (loomulikult kui ta töötab lineaarses reziimis).
    Absoluutseid ühikuid mõõta on aga raske.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

No et siis põhimõttelist saab iga mikrit kalibreerida aga kus kohas seda tehakse ja/või mis see endast kujutab?

Comment

Natuke lugemist: http://www.asel.udel.edu/speech/InvTutor/Section2.htm
        Loodan et on abi

Comment

igasuguseid saab,ainult alati taandub asi sellisele tühisele asjale nagu raha.
          üldiselt on kalibreeritud seadme laenutamine odavam kui kalibreerimine ise.

Comment

Teatud tingimustel saab minult laenutada digitaalset müramõõtjat. Seade on Type II, ehk selle näit ametlikuks tõendiks ei kõlba. ES abiks.
            Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Leidsin ühe lehekülje kust saab müramõõtjaid osta.... hinnad väga kõikuvad 1225 kr saab juba mingisuguse soetada mille täpsus 1.5db ja eraldus 0.1 teise klassi mõõtjad hakkavd kuskil alates 8000 ja esimesi klassi hinnad alates 10000...

Seal nagu paras peotäis tooteid mis vist isegi teise klassi ei kuulu ja kõigil mõõtetäpsus 1.5db, eraldus0.1 et siis ma ei saagi aru mille poolest need veel erinevad peale hinna?
              Üldiselt läheb mul seda vaja uurimistöö tegemiseks (gümnaasiumis on igal õpilasel 11 klassi lõpuks kohustus teha omal vabal valitud teemal uurimustöö) siis vist peaks piisama ka odavamatest 1.5db täpsusega??
              Müramõõtja rendi kohta leidsin ka väheke infot..
              Finestum. 420 meeldimist. Teostame termograafilisi uuringuid soojalekete leidmiseks, viime läbi energiaauditeid ja väljastam

See ainuke mis näppu jäi, seal 24 tunni hind 500- ja seada ei ole minuteada ka mitte teise klassi kuuluv nii et kui mul läheks vaja kasutada vähemalt viis päeva siis tuleks odavam juba osta kuna antud seada mida seal renditakse maksab ronex.ee-s 4071 kr.....

Comment

Nokia 5110i peal on ka müramõõtur, selle eesmärgi jaoks peaks selles piisama.
                MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
                KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Esmalt postitatud Tsekitiiger poolt
                  Oleks vaja siis mõõta helitugevust db-lides....mida selleks täpsemalt vaja oleks?
                  .....
                  Kui eksisin millegagi oma teoorias siis parandage
                  Kindlasti soovitan vähemasti selles kirjatöös db asemel kirjutada dB, muidu kiputakse hinnet alandama. Hea oleks juba praegu harjutada et kogemata ei eksiks...
                  Elektroonika töötab suitsu baasil.
                  Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                  Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Esmalt postitatud klm poolt
                    Nokia 5110i peal on ka müramõõtur, selle eesmärgi jaoks peaks selles piisama.

Nomaitea, mis numbreid SEE riist näitab Endal ka sääne föön taskus, ning kesksagedustel tundub, et annab enam-vähem õiged numbrid (aga mida, kas dB(A), dB(B) või dB(C), ei ole kuskil öeldud), bassisagedustel näitab vabsee aiateibaid - kui bassi on juba tunda, siis see asjandus näitab ~80 dB. Üle 115 dB ei mõõda, resolutsioon on 1 dB ning täpsusest pole muidugi halligi.
                    Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Working...
                    X