Teade

Collapse
No announcement yet.

Adapter lällarile

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Adapter lällarile

Tervist, mul on väike küsimus selle kohta, et millise adapteriga saaks ära toita rekades kasutatava lällari. Üks sõber hankis selle ja küsis mult nõu ja nüüd küsin ma siit. Lihtsalt selleks et olla kindel, sest see ei ole nii odav asi, et lambist läbi põletada.
    ma ei tea kui palju ta küll voolu võtab, aga kindlasti palju vähem kui tavalised automakid. Ma küll lugesin sellekohaseid teemasid, aga väga selgeks ei saand, sest kõikjal taheti ehitada adapterit, kuid nii palju vaeva ma tema lällariga ei tahaks näha.
    Mul on olemas laadija mille output on DC12v ja 1600mA. Andmete järgi peaks sobima, (see on minu AA akude laadija oma) aga seda ma talle ei anna. ma otsiks midagi analoogset äkki keegi teab kust neid odavalt saab või sobib ka 500mA telefonilaadija, milles ma kahtlen, sest heli peaks ka enamvähem kvaliteetne olema
    .
    Kõik soovitused ja "mine sinna poodi" nõuanded on oodatud.
    Kui Midagi Teha, Siis Tuleb Seda Ikka Korralikult Teha

Vs: Adapter lällarile

terv

kui on tegemist tava 4W lällariga siis sobib ilusti 12V 2,5-4A
    ise kasutaksin kuskil 3A toitekat siis pole vaja pabistada kui pikalt saatel olla et maha põleb toitekas

Comment

Esmalt postitatud onx15 poolt
      ma ei tea kui palju ta küll voolu võtab, ...
      Selliste voolutarbest ja ühest võimalikust toiteploki
      (kolhoosideaegse raadiojaama "Лён-Б" komplektist)
      variandist oli juttu

ja veidi üldisemalt ka siin foorumis
      Elektroonika töötab suitsu baasil.
      Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
      Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

sain teada, et see on Presidendi lällar ja et sellele peaks minema 2 amprine toide, kui ma ei eksi

Comment

sain teada, et see on Presidendi lällar ja et sellele peaks minema 2 amprine toide, kui ma ei eksi
          Sellest pole midagi, kui toiteplokk suudab rohkem voolu anda kui raadiojaamale vaja, oluline aga see et pinge jääks samadesse piiridesse kui auto "pardapinge" ja ka piisavalt silutud on.
          Akulaadijast seda vast loota ei tasu ja võrguadapterid on kah üldjuhul nõrgemad kui vaja, jääb üle muretseda toiteplokk. Näiteks:
          http://www.tehnoturg.ee/?id=f_s_c
          http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ki&i=P.SUP.AT3-A
          Eelpoolmainitud "Лён-Б" toiteplokk on ka sümpaatne ja sobiv,
          kui kusagilt mõistliku hinnaga kätte saab.
          viimati muutis kasutaja fre; 21 m 2008, 19:20.

Comment

Kuna mu eelarve pole väga suur siis see Лён-Б toiteks oleks hea lahendus, äkki keegi teab kes seda mõistliku hinnaga müüb.

Comment

http://www.cbfoorum.pri.ee/ -siin on vahest selliseid asju liikunud, samuti saad ostukuulutuse sinna ise lisada. Ilmselt soti eest selliseid toiteplokke kuskil eriti ei jagata.

Comment

Nii ma sain arvuti toiteka 12v ja 2A. palun öelge, et see sobib.või noh ärge valetage

Comment

no proovimist tasub. PC PSUd peaks end oskama ylekoormuse eest kaitsta ja kui tõesti tarbib rohkem, siis ta lülib end tagant ära.
                  PS! Füsa praksides peaks olema võimaldatud 12V ja (rohkem kui 3A) vooluga toitekate kasutamine. Võtad varuga toite, paned ampermeetri vahele ja mõõdad tarbitava voolu ära. Või isegi ehk herr Jõers oskab sind lahkelt aidata
                  Erilahendused.
                  PS või mail.

Comment

Väike jama on toitekaga, et see ei tööta ilma emaplaadita ma ei tea mida seal peaks ümber tegema, et ilma ema plaadita sealt toidet kätte saada. Arvutisuurune adapter on ka narr. emaplaadile läheb päris mitu juhet ja kui üks kuuene plokk sellega ära ühendada siis saab toitest võõlu kätte. mõõtsin pingeid ja sain teada, et nendele kuuele juhtmale lähevad ka toitepinged +-12v +-5v ja 2 massi, kui need juhtmed välja tõmmata siis pinge nendelt klemmidelt kaob. muidu mõõtsin klemmid üle ja vool oli nende sees sisselülitaamise hetkel pool sekundit.
                    Kuidas seda toitekat ära petta või mis seal ümber tegema peaks, et emaplaati kasutama ei peaks.

Comment

Peta ära nii, et kasuta lülitit. Õigesti yhendatud lüliti on asja võti
                      Erilahendused.
                      PS või mail.

Comment

Ma loodan, et ma sain valesti aru, aga toitekal on ju lüliti või on jutt mingist muust lülitist

Comment

Kui on roheline juhe siis pane mustaga kokku.
                          Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Pistik, mis läheb emaplaati (pildil vasakpoolseim)

Ühenda kokku Roheline ja Must (suvaline milline must, kõik on GND). Kas ühendad seal pistikus, või juba toiteka plaadil on juba maitse küsimus.

Et saada 12V, siis pead koormama 5V liini paraja koormusega. Ise kasutan näiteks 10Ohmist ja 10W takistit. Kuna takisti soojeneb tunduvalt, siis asetasin selle ventilaatori ette. Saan 12V liinile 11,96V, mis on täiesti piisav.

Kindlasti ei tohiks toitekast eemaldada ventilaatorit, samuti soovitan lisada eraldi toitelüliti ning eemaldada kõik ebavajalikud väljatulevad juhtmed. Segavad tööd. Kindlasti soovitan kasutada korralikke ühendusi ja pistikuid lällari-toite vahel. Seda särtsu ja suitsu pole vaja. Kindlasti jälgi polaarsust!

Endal mingi suvaline 250W toitekas, mis peaks 12V anda kuni 9A. Autoraadiot toidab edukalt. Ning lällari jaoks on sellest ka piisavalt.

Comment

... Kuidas seda toitekat ära petta või mis seal ümber tegema peaks, et emaplaati kasutama ei peaks.
                              Leidus mul siin "järjehoidjates" selline venekeelne link ATX/AT toiteplokkide juhtmete kohta:
                              http://www.spblan.narod.ru/bp/cont/cont.htm
                              Siin on öeldud et Для запуска БП обычно хватает заземления вывода PS-ON (он серый или зеленый). See tähendab, et käivitamiseks piisab harilikult viigu PS-ON (see on hall või roheline) ühendamisest korpusega.
                              Räägitakse et +5V väljundit koormamata (selle kui kõige olulisema pinge pealt on tagasiside pinge stabiliseerimiseks) võib +12V väljundpinge ka paigast ära minna või siis plokk ei käivitu vms. Tihti tehakse sellisel juhul tagasiside ahel isegi ümber, toimima +12V pealt.
                              Ma ei ole impulsstoiteplokki (nagu arvuti oma seda on) raadiojaama toiteks kasutanud, selle võimalike raadiohäirete osas ei oska kommenteerida.

PS. Kuni kirjutasin, lisandusid kaks eelnevat postitust.

Comment

Working...
                              X