Teade

Collapse
No announcement yet.

Adapter lällarile

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Adapter lällarile

Tänud hea nõu eest. mul no suht vanaaegse arvuti toitekas aga ma sain selle nii tööle. mul oli see juhe, mis tuli gnd-ga ühendada valget värvi ja tähisega PG, aga asi hakkas ikkagi tööle. ma mõtlesin, et +5 voldile panen koormuseks mingi pirni, et ikka näeks kui toide on sisselülitatud
    Kui Midagi Teha, Siis Tuleb Seda Ikka Korralikult Teha

Comment

Esmalt postitatud onx15 poolt
      ma mõtlesin, et +5 voldile panen koormuseks mingi pirni, et ikka näeks kui toide on sisselülitatud
      Ainult 5V ja väikse võimsusega pirnist võib vähe kasu olla. Aga proovi järgi ja mõõda pinged üle. Samuti mõõda ka pinge mingi koormuse korral (kui palju pinge langeb).
      Kui jääb normi piiresse, siis on OK.

PS. Kuigi sai küsija vastuse, miks see teema audiofoorumis on?

Comment

Kõik tore aga arvuti impulssplokki ei soovitaks siiski kasutada.Nimelt asi selles et impulssplokid tekitavad tavaliselt väikest kõrgsageduslikku mürafooni mille tõttu võib nõrgemate jaamade kuulamine muutuda võimatuks.Katsetamiseks võid toita jaama impulssplokist ja jälgida signaalimõõdiku näitu ning kohe otsa teine katse toites jaama 12V akult.Minul kodus häirivad vastuvõttu nii arvuti kui ka telekas st. kui mõlemad karbid väljalülitada muutub vastuvõetav signaal oluliselt müravabamaks ja selgemaks.

Comment

Arvuti toitekas toimib automaki peal hästi, ma pole veel seda lällariomanikku kätte saand, aga ma arvan, et selle toitekaga ei tohiks probleeme olla.

+5 voldile panin korraliku takisti (nõrgem takisti muutis värvi mustaks). Automakiga mängis suht hästi, see küll vana kassetikas, kuna ta võtab mitu korda rohkem voolu, kui lällar, siis ma arvan, et lällari toidab kindlalt ära.

Huvitav asi oli see, et kui toitekas käis siis maki sisselülitamisel lülitas toide välja, aga kui makk oli sisse lülitatud, siis toiteka sisselülitamisel jäi asi käima. keskmise helitugevusega mängis mitu tundi ja heli põhja keeramisega ei lülinud ka välja. Vent jahutas ka nii hästi, et toitekas läks vaevu leigeks.

Seda impulsivärgi segamist sain proovida autoraadiojaamade kuulamisega ja tõesti see tekitab imelikku müra, aga kui levi oli normaalne oli heli ka piisavalt kvaliteetne. Pinge on küll 11,75v aga asi ikkagi toimib.
          Kui Midagi Teha, Siis Tuleb Seda Ikka Korralikult Teha

Comment

Working...
          X