Seisab ühel tuttaval selline komplekt. Viga selles, et veorihm on läbi. On võimalik sellist originaalrihma veel kuskilt saada, isearetatud ei pidanud sobima, proovitud igasugu asju. Originaalis pidi vist toorkummist olema.
Teade
Collapse
No announcement yet.
Estonia 009 veorihm
Collapse
X
-
Vs: Estonia 009
See toorkummirihm oli iseenesest paras õnnetus. Kunagi sain ühe sellise grammariseadme, mis oli nö. tuttuus, aga rihm oli ikkagi täiesti lödi ja välja veninud. Nii jäänudki. Aga plaadi alla vaadates tundus küll, et sobiva laiuse ja pikkusega tavaline kummirihm peaks toimima.
Pisut juttu 0-ЭПУ-82-СК remondi kohta on siin dom.hi-fi.ru/forum/9/28907
Rihma vahetus tavalise vastu olevat õnnestunud.
Eriti elastse ja kleepuva toorkummirihma idee originaalis võis olla impulssrežiimis töötava mootori "tõmmete" leevendamiseks, aga see on vaid minu oletus. Väga tuntavalt tugevad ja harvad ei saa need tõmbed niikuinii olla, muidu kannataks detonatsioon.
-
Ta ise ütles, et on kõik asjad läbi proovinud ja ei pidanud sobima, pidavat olema mingi koonuse süsteem ja see on kudagi kiirusega seotud. Tavaline kummrihm pidi kohalt ära libisema ja kiirus muutuma. Ma pole ise seda asja näinud oma silmaga. Arvas,et lihtsam on uus osta-maksab mingi 2k, saab vinüülilt mp3 le jne. asju teha. Ma küll ei jaga eriti vinüülmängijatest, aga kas sellise summa eest midagi kvaliteetset saab ma sügavalt kahtlen.
Comment
-
Esmalt postitatud meloman pooltpidavat olema mingi koonuse süsteem ja see on kudagi kiirusega seotud. Tavaline kummrihm pidi kohalt ära libisema ja kiirus muutuma.
Esmalt postitatud meloman pooltArvas,et lihtsam on uus osta-maksab mingi 2k, saab vinüülilt mp3 le jne. asju teha. Ma küll ei jaga eriti vinüülmängijatest, aga kas sellise summa eest midagi kvaliteetset saab ma sügavalt kahtlen.
Comment
-
Ma kaldun arvama, et ta pole siiski kõiki rihmavariante läbi proovinud, mõnda proovis ja kui ei kõlband jäi asi seisma.
Kui juba grammeritest juttu tuli, siis huvitab mind selline asi, et kas Estonia 009 ja 010 le nõelu on saada ja kas 009 ja 010 nõelad sobivad üksteisele. Huvi sellepärast, et sain endale 010 ja tuttaval 009 niiguinii ei tööta, on aga tagavaranõelad, kui sobivad siis ostaks talt need ära, nii ütleme igaks juhuks.
Comment
-
Olin kunagi sama asjaga hädas. Pika jändamise peale jäi mulje, et asi on rihma pingsuses. See veomootor on lihtsalt füüsiliselt nii nõrk et vähegi pingul rihm koormab selle lihtsalt üle. Liiga lõtv jälle libiseb, kui on tavalisest kummist. Tundus et sobiv pingsuse vahemik on nii kitsas, et selles töötab ainult selline "toorkummist" isend, et ei libise ja ei koorma mootorit. Ei aidanud ka kondoomist tehtud proovid, sest asi peab olema tõesti üleni silindriline, muidu ei püsi seal mootori ratta keskel. Tookord sai leitud uus originaal lõpuks, oli veel vene aja lõpp... Kaasaja tingimustes mõtlen et sinna peaks lihtsalt mõne võimsama mootori aretama, soovitavalt sellise siis, millel teispool võlli otsas ka hooratas. VHS makkides on näiteks selliseid toonvõlli mootoreid.
Comment
Comment