Teade

Collapse
No announcement yet.

peregruska ehk ülevöimendus käib vene tehnikal mille kohta?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: peregruska ehk ülevöimendus käib vene tehnikal mille kohta?

Võimul on konded vahetatud ja korras. Kui sa paned võimu tööle ilma kõlariteta (näiteks valid teise väljundi A/B, kus kõlareid ei ole) siis peaksid tulukesed samamoodi vilkuma st. vaevalt viga kõlarites on. Mina pakun, et oled mingi perioodi jooksul kuulanud valjusti ja sinu kõrv on harjunud sellega ja 50w võimul võib ruttu piir ette tulla. Veel juhiks tähelepanu kõlari paigutusele ja polaarsusele (proovi ühes väljundis polaarsust vahetada).

Läksin sõbra juurde suvilasse ja tal oli seal estonia eelvõimu järgi ühendatud KAKS Odisseyd mida ta kasutas lõppvõimudena ja igal Odisseil oma korda oli kaks S90 järgi (kokku neli), algul tundus mats väga kõva aga olles seal u. pool tundi tundus ka vähe.

Comment

Esmalt postitatud Rom poolt
      Võimul on konded vahetatud ja korras. Kui sa paned võimu tööle ilma kõlariteta (näiteks valid teise väljundi A/B, kus kõlareid ei ole) siis peaksid tulukesed samamoodi vilkuma st. vaevalt viga kõlarites on. Mina pakun, et oled mingi perioodi jooksul kuulanud valjusti ja sinu kõrv on harjunud sellega ja 50w võimul võib ruttu piir ette tulla. Veel juhiks tähelepanu kõlari paigutusele ja polaarsusele (proovi ühes väljundis polaarsust vahetada).

Kui nii ,siis jõuame ikka sinna välja, mida eelnevalt oma postituses mainisin. Ilmselt see ka nii on! Vihje kell 15.38 ja 15.16. Oli vist nii,et tehase tehnoloogias oli tulede süttimine 85% võhmast ja piiramine el. kaitsel 95%võhmast.Pole enam kusagilt vaadata ka ,sest suure vihaga viskasin tehnoloogilise kausta juba ammu minema, aga rumalasti tegin. Kõik saast ikka ajudes ei seisa kah! Kui ausalt siis kunagi laua taga istudes läksin selle võimuga väga tülli ja peegliga vesteldes lubasin et mitte iial enam! Mina võtsin aga peegel mitte, kuratlik juhus, mis parata.
      viimati muutis kasutaja humax; 14 m 2008, 19:14.

Comment

Ühed osad filtrist tunduvad siiski kahtlased,lisasin pildid http://nagi.ee/search/?q=ac35 Samas saab kah vastuse keegi kes küsis ac35 kesk sageduste kohta,eks ikka punase ret märgistus peal sellel kuigi näeb täpselt samasugune välja nagu audesel,nagu kah element.Jätan pildid pikemaks ajaks ülesse,et lihtsam vastuseid leida oma elementide kohta oleks edaspidi

Comment

Pilt kolmes siis kahtlane lugu nooltega näidatud

Comment

Mis seal kahtlast, estonial ju oli võimalus reguleeritavate takistitega seada kesk- ja kõrgriba heli tugevust basside suhtes. Et see nii näeb veider välja on iseasi aga nii see asi on õige.

Aga genereeri nt arvutiga mingi püsiv siinussignaal, juhi see võimendisse ning mõõda voltmeetriga pinge kõlari klemmidel mille juures tulukesed põlema hakkavad. Kõlari takistus on teada, pinge kah seega saad välja arvutada ligikaudse võimsuse mille juures hoiatama hakkab.
            viimati muutis kasutaja OSX; 14 m 2008, 22:47.
            Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
            Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud sill poolt
              Pilt kolmes siis kahtlane lugu nooltega näidatud
              Filter tundub suht algupärane, modimis jälgi ei paista olevat. Ja need nooltega osutatud detailid näevadki kõigis estonia kõlarites, mis vähemalt minu kätte on sattunud, nagu oleks oksüdeerunud. Nii, et ma ei usu, et need asjad peaksid kuidagi võimsust pidurdama.

Comment

Nagu on varemgi siit foorumist läbi jooksnud sarnased probleemid.Paneme üles ühe retsepti, kuda saada helivajlust juurde kuulamispunktis.Esimene variant oleks kasutada vähemalt korra kuus kõrvaküünlaid; aitab!Teine variant: tõsta kõlarid umbes pea kõrgusele.Kui ikka jääb vajaka, kaks sammu kõlaritele ligemale marss.Kolmas variant on hankida korralikud PA kõlarid, milledel tundlikkust 100dB/1W/1m ning uuele ringile.Neljas variant(kui tõesti eelpool nimetatud meetmed ei mõju) on juba ennem ostetud PA kõlaritele ka nende nimivõimsusele vastav PA võimendi osta.Kui see variant ka enam ei aita, siis inimene peaks olema surnud mitte kiruma võimendi või kõlari viga.Kahjuks ma ei mäleta kui kõrge nendel 35AC kõlaritel tundlikkus on(86...88dB vist) nii, et läbu nendega teha ei saa...

Cheopps kasutab selliseid kõlareid ja sellist võimendit.2x2,5W on palju nede kõlaritega elutuppa.Huvitav, mis siis saab kui ma tagakambrist 2x9W G-811 lampidel võimendi toon?
                The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                Projektide pildid
                Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Esmalt postitatud Cheopps poolt
                  Cheopps kasutab selliseid kõlareid ja sellist võimendit.2x2,5W on palju nede kõlaritega elutuppa.Huvitav, mis siis saab kui ma tagakambrist 2x9W G-811 lampidel võimendi toon?
                  Ega suurt midagi , nati kõvemaks läheb ainult .
                  Selleks, et 2x matsu juurde saada, tuleb võimsust tõsta 10x
                  Ja 1W on päris korralik lärm juba muide.
                  Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt
                    Ega suurt midagi , nati kõvemaks läheb ainult .
                    Selleks, et 2x matsu juurde saada, tuleb võimsust tõsta 10x
                    Ja 1W on päris korralik lärm juba muide.
                    Küsimus pole minu puhul matsu tugevusesAsi selles, et mul 2,5W võimendi ei mängi alla 82Hz praktiliselt midagi.9W juurikas aaga on arvestatud kuni 20Hz välja jooksma...
                    Projektide pildid

Comment

Nagu aru sain, käis jutt odüsseist, kunagi ka selline kolakas oli ja oli ka temaga mingil hetkel jamasid. Mured küll hullemad olid, juba väga vaikse saundi puhul tuled särasid nagu juudi-jõulupuu ja lõikas kohe releedega väljundi ära. Siis mingi spets, siin ka tuntud (nime ei mäleta), leidis vea tollest napakast odüsseile omapärasest plokist (eestvaadates vasakus servas toite taga), vist oli toite stabikas või miskit sellist. Ja enivei rääkides nii vanadest asjadest ei saa ju kunagi kindel olla, et asi 100% korras on. Et ma pakuks, et võimul ikke mingi kala sees.
                      Teeme ise 1000 asja !

Comment

Mul on 2 sellist võimendit olnud. Üks vanem ja teine natuke uuem variant(nupud natuke teistsugused) ühel variandil läks kah midagi toitega läbi ja kaks korda isegi(ilmselt viletsalt parandatud) See katkine veel seisab mul praegu, ei tea kas jälle see sama toite asi. Teine oli aga väga pommikindel, ainult kondekad tahtsid vahetust. Kuulamisega oli nii, et suhteliselt väikses ruumis vist ühe korra sai need overload tulukesed põlema estonia kõlaritega ja seda kah korraks sest nii valjult ei saa lihtsalt kaua kuulata. Mina olin võimsusega väga rahul. Võibolla väga suures ruumis ei mängi nii valjusti.
                        TFK Audio
                        #tfkaudio
                        http://www.facebook.com/tfkaudio/
                        http://tfkaudio.blogspot.com/
                        - Audioblogi, projektid jms.

On kahte sorti inimesi - Ühed, kellele meeldib Loudness ja teised, kellele ei meeldi.

Comment

Suhteline helivaljus sõltub kambri suurusest ning kujust, vaibad, kardinad, mööbel, kuulamiskaugus, kõlarite asetus vertikaalteljel, jne.
                          Projektide pildid

Comment

Working...
                          X